Scény u přebalování. Máte zkušenost?
Ahoj, mám problém ani ne s dvouletou dcerou. Když se má přebalovat, tak dělá scény, že ji to bolí a nechce. Většinou pomůže, že pokaždé umyju.Kope nohama jako kobyla. Někdy pofoukám a najednou nic nebolí, ale někdy to vypadá věrohodně. Před 14 dny měla vyšetření moči, stolice ,výtěr, ale nic se nenašlo, ale situace je stále stejná, přebalování je horor. Má to taky tak některá, že si dítě u toho stěžuje na bolest? Mám ( asi vím) podezření, že je to jen herečka, ale přesto mě trápí myšlenka co kdyby náhodou ji vážně něco bolelo, ale ať dělám co dělám, tak je to vždy tragédie a na nočníku sedí ráda, ale ještě to nemáme úplně zmáknuté. A zabavit něčím taky moc nepomáhá. Ale někdy se stane, že už předem říká, nebolí nebolí a jindy zle.
@veronikav31 Namazala preventivne?
Perlan mam, dosušovala jsem jim trisla, zahyby atd. co rucnik nezvladl.
Já právě už jen omývám, i během dne po kakání umývám, ani vlhčené nepoužívám aby ji to nedráždilo. Já právě doufala, že když byla v nemocnici a věděli o tom, tak že něco vyřeší. Ale spíš to brali jen že si vymýšlí. Tak proto jsem pak ještě těch 14 dnů sledovala co teda, jestli mají pravdu nebo ne, ale nezdá se mi to. Nemá důvod se takhle bránit při čištění. Nechápu, že se ale nepodívali takhle jako dnes doktorka.
@zdenamol Jeste me napadlo, jestli to neni hra z jeji strany. U nas se tohle dela u oblekani. Sama se obleknout dokaze, ale kdyz spechame, tak dela sceny, schovava se, krici, ze se obleknout nechce. Takze si vezme jeden kus obleceni, obehne byt a ja ji jakoze honim, hledam, atd. a zase pokracujeme dal.
Tak to nemazala. To se přiznám, že neznám. Chci se ještě poptat na gynekologii. Od malička jsem jen po koupání na té tyčince čistila okolo pysků klasickým olejíčkem ( tak to učili v porodonici), tak mě nějak nenapadlo že by to bylo špatně nebo nestačilo. No jestli to hraje, nevím, ale někdy se chytne za pipi i když si třeba hraje, tak si myslím, že ne. Proto jsem ještě čekala a pozorovala. Ale pořádně očistit si pipi nenechá a hned kope, že bolí bolí.
Musím tohle teda vylepšit, i když teda vím, že jsem to rozhodně nezanedbávala, ale asi chyba byla jak a čím.
@veronikav31 To mazani vubec neznam. Sla jsem na to spis tak, ze mene je vice. Takze jen tekouci voda (prebalovak v koupelne), zadne preventivni mazani. Jako miminko nikdy opruzena nebyla, synechie taky ne. Pak ve 2 letech jednou lehce zarudnuti a to bylo vlastne i vitane, protoze jsme plenku ten den kvuli vetrani nedali a uz ji nechtela ani na noc, od te doby plenku nema.
Takže vyřešeno. Naštěstí žádné zarůstání, jen je extra citlivá. Takže máme na 10 dnů mastičku a umýváme intimním mýdlem pro mimča.
@zdenamol super, alespoň víš co to byli a můžete to léčit.můžu se zeptat jak se jmenuje ten intimní mýdlo pro mimca?
@veronikav31 Určitě. Intimní mýdlo se jmenuje Saforelle a krém máme Phytiol. Snad to pomůže. Ale jedno se teda povedlo na jedničku, přes den už téměř nemá plenky. Naučila se to díky tomu rychle, někdy se stane, že malinko malá nehoda je, ale spíš jen do kalhorek a pak valí na nočník 😃
@zdenamol tak to je dobrá zpráva. a určitě bych už pleny nedávala, když už je takto daleko🙂

@puhelin já dávala speciální olejíček právě kvůli srůstům pysků z lékárny. vždy jsem umyla perlanem, namazala.