icon

Syn odmítá jídlo v 8 měsících. Co dělat?

15. pro 2024

Ahojky, jsem zoufalá. Synkovi je 8 měsíců a pár dnů a zničehonic dnes přestal chtít jídlo. Poslední jsem do něj dostala přesnídávku kolem 16h ale pak mu dávám kaši kolem 18:00 h před spaním. Ta ho zasytí, chutná mu a spinká celou noc.
Ale teď nechtěl kaši vůbec, jakoby se mu vracela, zvedal se mu žaludek. Tak jsem po 1/2 h nabídla UM aby se aspoň najedl a opět nic. Zavřel pusinku a otáčel se, že nechce 🙈 je to žroutek, sní opravdu hodně přes den a skoro vše co mu dáme…
Jinak od narození (pár dnů po něm) je na UM. Máte zkušenost ?

gbp
•
15. pro 2024

hádám zuby nebo nemoc😉

autor
•
15. pro 2024

@gbp zuby asi ne, to vždy poznám podle spánku a nocí 🤦🏼‍♀️ … ale má už asi druhý den teplotu do 37,5 .. ale i přesto jedl normálně

gbp
•
15. pro 2024

a zkoušela jsi i něco jiného než kaše? nechci tady poučovat o kaších na noc 😅 ale zkusila bych něco jiného. a jinak bych se tím dál moc netrápila. třeba to za pár dní přejde. a třeba ta nemoc ještě přijde.

klokanka31
•
15. pro 2024

To bude nějaká nemoc. My teď koncem listopadu byli marod, já to odnesla se vším všudy, Eliška měla jen jednou zvýšenou teplotu 37.5, a odmítala jíst. Hlavně aby něco pil.

pampeliska1313
•
15. pro 2024

Nemá rýmu? Mne syn nechtěl mliko jen když měl takovou rýmu, že proste nezvládal pit. Ale tekla mu dozadu.

rezina96
•
15. pro 2024

Zkus mu nabídnout něco jiného, než kaši, třeba chleba se šunkou. Třeba už to nechce, nebo na něj něco leze.

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 už dáváš šunku v osmi měsících?

felis
•
16. pro 2024

Takhle se projevovala u dcery nemoc. A vlastně se furt projevuje a to jí je uz 17 (let) 😄 přestane jist a začne spat. Počkala bych dva dny a pokud se to nezmění, tak bych šla k dr. Muze mít zánět v těle. Pokud pije aspoň vodu nebo slabý čaj, tak bych vyčkala, co z toho bude.

rezina96
•
16. pro 2024

@alice180 Ano, co je na tom. Dítě už může šunku od 6. měsíce, jak řekla nám poradkyně přes výživu.

autor
•
16. pro 2024

@alice180 ano, děláme si domácí , z domácího masa a bez všech možných sajrajtů 🙂)) takže mu dám kousíček masíčka a jemu se to rozpustí, rozžužlá to.

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 kvůli dusičnanum, kvuli soli. A od 6. měsíců, to je teda echt brzo

nerdie
•
16. pro 2024

Mohou to být zoubky. Já mám zkušenost, že se to pokaždé projevuje jinak. Ale s tím jídlem je to u nás tak, jak píšeš - nechce, natahuje se, při každém novém zoubku. Teď to bylo kolem 12 měsíců nejhorší. Dcerka ze dne na den odmítala vlastně všechno. A do 3 týdnů jsme zjistili, že se jí prořezávaly 4 zoubky najednou (z toho 2 stoličky). Kolem 8 měsíců to bylo taky tak, když rostly horní jedničky.
Pěkně nám papala těstoviny s troškou másla, později s lučinou nebo smetanovým sýrem (jen malinko), krmila se sama, to do ní padalo.

rezina96
•
16. pro 2024

@alice180 Pokud je to krůtí šunka, tak nevadí.

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 do krůtí nedávají dusitan a sůl ?

rezina96
•
16. pro 2024

Dělají i šunky, do kterých není dáván dusitan ani dusičnan a buď žádná sůl, nebo minimální procento soli.

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 a které to prosím jsou, jako výrobci ?

drtatko4
•
16. pro 2024

Jako první mě napadlo, jestli mu nevyjdou nějaké zoubky, nebo jestli na něj něco neleze.

rezina96
•
16. pro 2024

@alice180 Alimentari Radice Srl., farma kozí Hrádek, maso Klouda

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 tudíž se nejedná o šunky dostupné v běžném řetězci

rezina96
•
16. pro 2024

@alice180 To ne. Dají se objednat, nebo koupit v pár kamenných prodejen po ČR je.

alice180
•
16. pro 2024

@rezina96 no jasný

autor
•
16. pro 2024

Tak malý je nejspíš nastydlý, hodně kýchá, už má i kašel. Šunkou to teda asi nebude 😀😀 je až neskutečný, na co se vedou debaty. Nevím jak ostatní, ale mě je třeba doslova úplně u pr…. Kdo co jí … ať si paní šunku pro dítě kupuje jakou chce, ikdyby byla s dusitanama. Je to její dítě, a pokud mu chutná šunka, ať mu jí dá. Myslím si, že minimálně jednou v životě si koupí normální šunku v obchodě a asi nebude čekat do 20 🙉 zajímalo by mě, jestli tohle někdy řešily naše mamky v 90tkách

klokanka31
•
16. pro 2024

Jasně že neřešily, dávaly nám šunku, pribináčky, a taky žijeme 😊

autor
•
16. pro 2024

@klokanka31 svatá pravda 🙏🏻 já se údajně ládovala knedlíkem s omáčkou od 5 měsíce, byla jsem od narození cvalda a teď by mi to nikdo neuvěřil 😀

klokanka31
•
16. pro 2024

Já byla štíhlé dítě, a taky jsem se prý ládovala od pár měsíců knedlíkem s omáčkama, těstovinama, pribináčkama, šťávou z pomerančů a já nevím co ještě 😄

alice180
•
16. pro 2024

Ja jsem se úplně normálně zeptala @rezina96 mi úplně normálně odpověděla.Tak bych uklidnila emoce. Každý má možnost volby. A btw. já se úplně neřídím tim co by dělala devadesatkova matka. Řídím se sama sebou, racionálně, tím že dítě nacpu knedlíkem v pár měsících bych se asi po ramenou neplacala.

rezina96
•
16. pro 2024

Přesně tak @alice180 jen se zeptala, já odpověděla. Ani mě neurážela, či se nezačala hádat. Odpověděla jsem na její normálně položené otázky. Dřív byla jiná doba, teď je jiná doba a za pár let bude zase vše jinak. Každý ať si to dělá tak, jak sám uzná za vhodné. A pokud někomu vadí něčí odpovědi, názory apod., tak ať se neptá.

sisiss
•
Odpověď byla odstraněná
•