icon

Těhotenství a neklidné noci s prvním dítětem: Jak to zvládnout?

17. zář 2022

Ahoj Holky, potřebuji asi povzbudit, jsem v prvním trimestru s druhým dítětem a první dítko mě v noci neustále budí, v poslední době se to stupňuje, vzbudím se i 10 krát v noci. Řešení situace aktuálně není, nemůžu ji dát spát jinam než jsem já, je extrémně fixována. Jde mi o to, že mám strach, aby tohle těhotenství probíhalo dobře, když takhle blbě spím. Zažil někdo také? Děkuji za slova povzbuzení.

ondul
•
17. zář 2022

Jojo, holt vydrzet, az se narodi male, tak to taky muze bejt jeste horsi, 10x te vzbudi jeden, 10x druhej.

elfka21
•
17. zář 2022

Hledala bych důvod, proč se ona tak často budí. Vždyť to se taky mizerně vyspí ne? U nás pomohlo najet v noci na Sunar. Budí se už jen jednou na flašku a někdy ještě jednou, kdy potřebuje asi cítit, že tam jsme. Není to ideální, jsem taky těhotná a ještě jdu občas na záchod, ale 10x to už je dost.

inah91
•
17. zář 2022

Ano ano, já mám ani ne měsíc do porodu a syn se začal budit jednou teprve před 2,3 měsíci… nicméně spí se mnou v posteli a to je s pupkem masakr… ale jinde to bohužel neumí… a přesně jak bylo psáno, po porodu si sice lehnes na břicho a bude se Ti lepe ležet, ale zase bude dvakrát tolik buzení a place a pece….
Holt jsme chtěly dvě děti, tak musíme něco vydržet 💪💪💪

vikysek0987
•
17. zář 2022

Zažívám to samé od začátku-dcera bude mít dva roky(jsem ve 32.týdnu)
A budí mě co dvě hodiny(a to jsem ještě ráda, jindy kňourá sotva usnu,takže toho v noci moc nenaspím)
Těhotenství probíhá v pořádku, miminku se daří dobře, jen já jsem více unavená no,ale bohužel jiná možnost a řešení není, takže holt jen vydržet-bude hůř....

cherie24
•
17. zář 2022

Normální stav, mám děti od sebe 2 roky a čtvrt. U první jsem se bála si dát i slabé kafe, u druhé bych bez něho nepřežila. Dcera si ještě k tomu i odbourala poobědový spánek během těhotenství,takže přes den nebyla šance se dospat nebo odpočinout. Partner hlídal aspoň chvíli ráno o víkendu, abych se trošku dospala. A dítě zdravé akorát jsem jednou skončila na pohotovosti ve 24tt kvůli velkým bolestem děložních vazů. Chodily ve vlnách a snad horší bolesti jak kontrakce. Dostala jsem vynadáno, ať se šetřím a malá narozená ve 39+5.

jaja01k
•
17. zář 2022

Podruhé jsem otěhotněla, když prvnímu dítěti bylo půl roku, takže o nějakém mém kvalitním spánku nemohla být řeč, a na těhotenství to nemělo žádný vliv 🙂

lachtanice86
•
17. zář 2022

Zažila a žádný následky to nemělo

pipi_puncocha
•
17. zář 2022

Taky jsem to tak měla, po prvním trimestru jsem teda prvního syna odstavila, protože už jsem byla fakt vyčerpaná, ale žádný negativní vliv na mladšího chlapečka to nemělo. 🙂

moonulka
•
17. zář 2022

Dcera měla rok a tři čtvrtě když jsem byla v 1.trimestru a bylo to něco šíleného, byla vzhůru i 15x, několikrát do týdne měla dvouhodinové bdělé okno. Zpětně vím, že za to mohlo tři rostoucí zadní stoličky a taky velký posun v řeči.
Stále ji kojím, tak to byla jediná záchrana, že jsem aspoň celou noc mohla ležet, je se mnou v posteli. I když kojení mě teda pekelně bolelo. 🙈 Nevím jak jsem to vydržela. Nicméně v blízkých dnech snad už budu rodit a miminko je zdá se v pořádku 😊 A dcera už teď spí celou noc.

mhpraha
•
17. zář 2022

také jsem se bála, ale myslím, že to nemá vliv.. doufám 🙂

nina004
•
17. zář 2022

Som 26tt a máme doma to samé. Ale miminko je ok ,len ja som už z toho na prášky.

maxulekapcule
•
17. zář 2022

Já jsem v těhotenství skoro nespala skrz stres, co jsem měla v práci. Prcek mi to teď vrací, budí se co hodinu, někdy i půl hodiny, na krmení. Jestli to může mít souvislost se spaním v tehu nevim

autor
•
17. zář 2022

Holky děkuji, moc jste mě uklidnili, jste nejlepší ♥️♥️♥️