icon

Usínání-Uspávání. Poradíte, prosím?

elis101
30. pro 2020

Chtěla byh poprosit o radu ty z vás, které mají zkušenosti s absolutními nespáči...

Už jsem tady tohle téma probírala z důvodu absolutního zoufalství matky/rodičů, kterým všichni říkali, jak malá miminka spí...tuhle fázi už jsme přežili/zvykli si ale teď je před námi další velká neznámá. Takže ve zkratce:

Malá spí od narození pouze v kočárku, kdyz se s ní jezdí a omylem v náručí, když už je vážně absolutně kantáre...Ve své postýlce byla spochona spát do nevím možná půl roka (měli jsme malou přístavnou postýlku) večer od té doby, co má novou- také u nás v ložnici, stejně jako předchozí je to jako bych ji pokládala na uhlíky. Podotýkám, že spaní přes den už jsme úplně vzdali (ani odložení po usnutí v náručí nefunguje-to že to občas vyšlo bych spocetla na prstech jedné ruky nešikovného truhláře)

Všechno probíhá tak, že ji večer nakojím do spánku a nechám ji obloženou polštáři u nás v posteli, když si jdeme lehnout, předávám ji a to vyjde někdy na půl hodky, někdy na dýl. Pak ji znovu nakojím ale vrácení do postýlky je absolutní katastrofa. Někdy prostě rezignuju a zůstává v posteli s námi, protože po šestém pokusu během hodiny a půl mi docházejí síly i nervy. Někdy to s ní prostě zalomim, protože teď kojím v leže.

Popis je delší omlouvám se, ale snad pomůže, abyste pochopili/poradili. Malé bude v lednu rok. Byla plně kojená, teď kojení a příkrmy

Otázky zní:

1)Nějaký fígl, jak naučit dítě spát i usinat v jeho posteli?
2)Jak se uspavá dítě pokud nekojite? Já fakt netuším. Když mi malá nezabere u kojeni poprvé nefungují pohádky/hlazení/broukání/kolotoče/melodie... musím ji za chvíli zas prostě dát prso a pak to většinou klapne. Co budu dělat, až přestanu kojit? Z toho mám hrůzu...ona prostě jede a nezastaví ji nic.

Děkuji 😅🤦
Malá nikdy neusnula nijak jinak než u to prostě neumí

Strana
z2
elis101
autor
31. pro 2020

@izz76 já si dovolila oponovat třeba ohledně sezení...bylo mi řečeno, že my jsme prece v pořádku, tak prý co.... Haha 🤦🙈🤷😂. (Ale asi dostatečně koukam jako vrah, protože držení upravují) Takže tyhle hovory jsou komplikované...

puhelin
31. pro 2020

@elis101 Urcite i ony si zazily tolik nenavidene poucovani od starsi generace. Nedalo by se nenapadne vyzvedet a pak jim ho vpalit? Mne to vyslo 🙂

martiniquest
31. pro 2020

@elis101 Moje tchyne je neco podobneho. Mela jsem obrovsky problem to skousnout, nicmene povedlo se mi najit nejaky balanc, abysme spolu fungovaly. V roce a pul starsiho ditete jsem ho kazdou sobotu zacala posilat k babicce. Vzdy od rana do vecera, vzdy tam byl manzel. Strasne se mi ulevilo, konecne jsem mela den pro sebe a tchyne saturovala svoje potreby. A ted ji vyuzivame, kdy potrebujeme (behem lockdownu na jaro to bylo dost casto). Neboj, ono si to sedne, ale drz si svoje hranice a nenech si nic vnucovat.

martiniquest
31. pro 2020

@puhelin To je pravda, ale neni to omluvenka, aby toto delaly. Respektive neni to duvodem, aby to nase generace bezmezně tolerovala.

puhelin
31. pro 2020

@martiniquest Neni, ale je nadeje, ze je to umlci. Uvedomi si, ze taky nebyly na poucovani zvedave.

elesse
31. pro 2020

@elis101 no jasne, nikoho prece neboli zada🙂)

veroniqess
31. pro 2020

@jednaholkaa To fakt nejsou rady staré generace, já uznávám ABC safe sleep, lze vygooglit. Každá matka si to dělá podle sebe a každé miminko má jiné potřeby, ale přežitek to vážně není. Ale do toho, jak si kdo co dělá se svým dítětem, opravdu nemá co kdo mluvit, to rozhodně.

jednaholkaa
1. led 2021

@veroniqess Kdybych nekojila tak klidne.. s kojenim bych ABC asi nezvladla..

puhelin
1. led 2021

@jednaholkaa To je asi popularni v zemich, kde matky kojeni radeji ani nezacinaji, protoze se brzo vraceji do prace.

me_druhe_ja
1. led 2021

@jednaholkaa
@puhelin já kojila a syn se mnou nikdy nespal v posteli. Nevyžadoval to. A i já jsem byla raději. Postýlku měl u naší postele. A kojila jsem naprosto v pořádku, mléka jsem měla spoustu a syn ukázkově přibíral. Prostě každé dítě je jiné a je důležité se řídit jeho potřebami. Dítě autorky holt vyžaduje společné spaní, moje dítě to zase nikdy nechtělo. 🙂

puhelin
1. led 2021

@me_druhe_ja Ja si to nechci ani predstavit, ze v noci vstavam a vyndavam dite z postylky. Rano bych byla zoombie a asi by me kojeni dlouho nebavilo :/

me_druhe_ja
1. led 2021

@puhelin Tohle mi nevadilo. 🙂 On měl v noci delší intervaly, nejmíň to bylo tak 1,5hod. Většinou tak 2,5-3. Přes den se kojil častěji. A nosil Frejkovu peřinku od asi měsíce do skoro 4 a s tím stejně nešlo kojit v leže....Já bych se zase nevyspala s ním a on se mnou. 😀 uvidím, co bude teď s druhým. Jestli to bude taky takovej samostatnej tvor, nebo opak. 😀

Strana
z2