Vzteklá 9m. dcera. Co byste poradili?

23. dub 2023

Dcera bude mít za týden 9 měsíců. Řekla bych, že je šikovná, stoupá si, obchazí nábytek, pomalu se pouští a přidržuje se jen jednou rukou atd.. je hodně akční, jak klubko hadů, chvíli neposedí, furt někde leze, šmejdí, něco vymýšlí, škube, rve, ožírá. A je vzteklá. Tak moc vzteklá 😞 a já prostě nevím co s ní. Krom random vztekání, které neřeším, už se začala vztekat i ‘oprávněně’ (něco jí seberu, odněkud ji odnesu apod., chci říct, že tam jsem schopná určit proč se vzteká).. probíhá to tak, že začne hystericky vřískat, lehne si na břicho, zaboří rypáček do země, kope nohama, mlátí rukama a řve. Nenechá na sebe sáhnout, to ječí ještě víc. V ten moment nic nechce, nic ji nezajímá. Po chvíli s řevem a krokodýlíma slzama odleze za gauč, kde si zas lehne, kope a řve. Po chvíli klid, přileze zpět a jako dobrý. Mám ji prostě nechat být, ať si tam jako vřeští a vzteká se a uklidní se sama? Je malá, nemyslím si, že moje zoufalé vysvětlování a utěšování chápe.. ale rve mi srdce ji v tom takhle nechat. Ale když ji vezmu, tak začne ještě víc ječet, kope, škrábe mě a chce mě kousnout těma svýma nula zubama 🤦🏼‍♀️ Kdyby občas.. ale to je třeba 3x denně. Očekávala jsem tohle vzteklé období mnohem pozděj asi.. 😞 Ještě dodám, že se jí věnuju opravdu hodně, na úkor všeho možného, hrajem si, čteme, zpíváme, je se mnou u vaření, prádlo děláme spolu, denně x hodin venku.. většinou je ok, a pak má takový záchvat, nedejbože venku, kde mám pocit, že každou chvíli vyskočí z kočáru (nosítko nenávidí) nebo se oběsí na kšírách a já jsem zpocená až na prdeli, zoufalá a prostě nevím co s ní.

autor
23. dub 2023

Jedná se třeba o situaci, že jí seberu zbytek křupky (hnusný, olepený, chlupatý zbyteček), seberu ji od žaluzií, které nám už skoro všechny orvala, vypnu písničky. I když se snažím rovnou mít alternativu (hned nabízím novou křupku, od žaluzií ji vezmu k hračkám) tak ona mi ani nedá šanci, prostě instantně hysterák.

slecnami
23. dub 2023

Ahojky, uff, tak prvně Ti přeji pevné nervy (a hodně čokolády k tomu 😉)...a jinak tohle teda naštěstí neznám, ale myslím, že je to prostě takové období a snad zase brzo přejde...já bych asi prostě vždycky počkala, až ten největší hysterák odezní (v tu chvíli Tě stejně nejspíš moc nevnímá), ale sedla bych si k ní, aby věděla, že jsem tam pro ni a až bych viděla, že se začíná klidnit, začala bych ji mazlit a konejšit s připravenou náručí k pomazlení...ono to pro ty prcky musí být taky ohromně psychicky náročné, ne že ne... 😉

exbordelar
23. dub 2023

❤️ posilam silu! Hele, s tim neudelas nic. Je proste vztekla (a ono ji to casem prejde, jakoze cholerik asi bude, ale ne tak velkej). Ale co strasne pomaha (vlastni zkusenost): zustat naprosto v klidu a nenechat se temi scenkami rozhodit, plasit, vymyslet rychle jine alternativy atd. Ona v tu chvili nevi co sama se sebou a kdyz zustanes ty klidna, tak pro ni budes takovy ten stabilni bod, hranice diky ktere se uklidni, protoze zjisti, ze se vlastne nic strasneho nedeje. Ona to v tu chvili tak citi, jako ze to je nejvetsi katastrofa na svete, ale potrebuje odkoukat od dospeleho prave tu stabilitu a klid, aby se to mohla take naucit.

zmrzlinka
23. dub 2023

Dcera byla to samé.S tím nic neuděláš....prostě se to musí přežít.Ja jsem pořád dokola vysvětlovala a vysvětlovala ....Hodně sil ♥️💙♥️

drakenn
23. dub 2023

@exbordelar super rada. Naprosto souhlasím