Kdo rodil v Německu?

anyroxy
3. zář 2020

Ahoj 🙂
Je tu někdo, kdo bydli v Nemecku, chodi tam ke gynekologovi a chysta se tam taky na porod?

Byla bych vdecna za jakekoli informace 🙂

batul
3. zář 2020

ano dva porody v Německu, ptej se co tě zajímá 🙂

anyroxy
autor
3. zář 2020

@batul super, konecne jsem nekoho nasla 🙂

Zajimalo by me nejdriv neco k vysetrenim u gynekologa. Cetla jsem, ze tam jsou jen 3 ultrazvuky, kdyz bych chtela nejaky dodatecny, tak jeden stoji 40 Euro. Kolik jsi mela utrazvuku ty? Za tyden mam prohlidku 16.tt a minule mi doktorka rikala, ze se dovnitr na miminko koukat nebude a bude to jen normalni vysetreni.
Doufam, ze aspon v 20.tt bude dalsi ultrazvuk, protoze me zajima, jestli cekame holcicku nebo chlapecka 🙂 A kdy probiha 2. screening?

Mela jsi Hebamme? Ja si ji ted hledam a doufam, ze nejakou najdu. Je to proplaceny pojistovnou, tak to chci vyuzit. Jeste, kdyz cekam prvni miminko a nevim co a jak.

A zila jsi i v Nemecku nebo jsi byla pendler? Zajima me, jaky vsechny papiry jso potreba zaridit jeste pred porodem, co je potreba vzit k porodu. Jen vim, ze se nejak musi nechat prelozit rodny listy rodicu, oddaci list a mit na tom kulate razitko. Potom zase nechat prelozit nemecky oddaci list v Cechach...no je toho asi hodne :D

batul
3. zář 2020

ano rutinně jsou tři ultrazvuky, jak je to v mutterpass, ale při každé kontrole by měla být kontrola srdeční akce, to záleží na doktorovi, někdo udělá rychlé sono, někdo kontroluje jen přenosným dopplerem. Hodně záleží na tvé doktorce, jsou v tom tady veliké rozdíly. Nejlíp ti řeknou v té Praxis co jsi jak to přímo u nich chodí. Já jsem měla při každé prohlídce krátký ultrazvuk, ale měla jsem Hebammenvorsorge, takže jsem byla u doktorky ca 5x krát za celé těhotenství.
2. Screening je kolem 22. týdně, to by ti měli říct i pohlaví.

Měla jsem Hebamme a určitě ji doporučuju, hlavně v šestinedělí je to super, kontroluje miminko, pomáhala mi s kojením, naučila mě vázat do šátku. Doopravdy moc doporučuju, měla jsem jí už na Vorsorge, byla i u porodu. Měla jsem i u druhého dítěte, určitě bych hledala i u třetího.

My žijeme v Německu, nám stačil přeložený oddací list (brali jsem se v čechách), nic jeného po mě nechtěli.

veronikatessi
4. zář 2020

@anyroxy Ahojky, bydlím v Německu a v úterý tj. 8.9. mě čeká první návštěva u gynakologa tady. Jinak jsem byla zatím dvakrát v ČR.

anyroxy
autor
30. lis 2020

@batul Dekuju 🙂 A muzu se zeptat, kde sis nechavala prelozit ten oddaci list? Vubec nevim, jak nejakyho prekladatele najit, aby to byl uredni preklad. Zacinam ted resit intenzivneji vyrizovani vsech papiru. Urcite potrebuji prelozeny ten oddaci list a rodne listy.
Muzu se zeptat, co jsi resila jako prvni? Ten prelozeny oddaci list se dava potom v porodnici, nebo az pri prihlaseni ditete?

A je potreba se prihlasit v porodnici, kde bych chtela rodit? Kdy sis hledala pediatra? Slysela jsem, ze uz ted se ma hlasit o misto ve skolce, to mi prijde naprosto sileny :D Ja si chci dat stejne materskou na dva roky...

Moc dekuju za rady a tipy 🙂