icon

15 měsíční nechodí

petrafizikova81
Dnes v 05:14

Ahoj holky , chtěla bych se zeptat jestli se s tik taky některá setkáváte . Mam 15 měsíční dceru , od 11 měsíců obchází nábytek , ted uz je rychlá jak raketa 😂, ale ne a ne chodit , za ručičky se nechá , jinak proste vůbec … vim ze se to řeší az po 18 měsících , ale porad na to myslím , protoze co se týče lezeni atd byla opravdu v tomto šikovná , lezt po 4 začala před 8.mesicem a lezla fakt pěkně , tak sjem si myslela , jak rychle začala chodit . Ja sama jsem zacla v 10 měsících a deti okolo taky tak nějak okolo toho roku . Tak me to trochu deprimuje ..

dulka333
Dnes v 05:33

Ahoj, taky u nás tak. A teď? Je jí 12, do žádného sportovní kroužku nechodí, a vozí medaile z běhu za bednu i z Prahy. Takže klid .... ono to přijde.

mishka87
Dnes v 05:42

Kluk obcházel nábytek taky cca od 10. měsíce. Nicméně za ruce jsme nikdy nevodili a zakázala jsem to i babičkám a sám se pustil v 16. měsících. Já sama začala chodit až po druhém roce. Máma říkala, že jsem byla tlustá po sunaru a tak mi to trvalo trochu déle 😁. Nikdo ale v té době neplašil. A narozdíl od mého muže nebo od mého bráchy, kteří utekly roku, nemám problém se zády a klouby. Takže není třeba plašit, ona se rozejde, až přijde čas.

jancazao
Dnes v 05:54

Dcera začala chodit v 16 měsících. Taky od roku obcházela nábytek. Ale on trénovala mluvení, tak na chození nebyl čas. V 18 měsících už mluvila ve větách. Paní doktorka říkala, že se věnuje tomu, co je pro ni přednější 😃
Dcera hned chodila krásně, narozdíl od dětí co znám, které začaly chodit moc brzy. Ty často padaly, chůze byla vratká a kolébavá.
Vyčkej, nic vám neuteče 🍀

j83
Dnes v 06:40

U nás to bylo podobně, syn dřív mluvil, než chodil. Obě děti začaly chodit okolo 15 měsíce. Za ruce jsem je nevodila. Má čas, nestresuj se, začne chodit, až bude připravená.

levandule_k
Dnes v 07:06

Jestli si myslíš, že je to špatně, tak to pořeš s pediatrem, ať vás pošle na fyzio.

Ona se pustí, až bude připravená. Tím, že ji vodíte za ruku, tak jí moc nepomáháte, za ruku je to pohodlnější. Možná se víc bojí pustit sama, proto jí to trvá. Tedy chce to být tvrďák ruku jí nedat a ono jí to bude motivovat. Jasně bude brečet a vztekat se, když tu ruku nedostane...

Za mě je důležité, že obchází sama nábytek, ale já jsem pořád jenom laik.

nellinka123
Dnes v 07:12

Má ještě dost času, určitě buď klidná 😉 starší syn začal chodit v 19. měs a mladší o měsíc dříve, ale jak tu zaznělo, chůze to byla od začátku pěkná, žádné pády atd. Od začátku naopak ujdou bez problémů i dlouhou vzdálenost, takže no stress 😎
Jinak já začala chodit také až v 16. měs, to samé můj bratr, jen u manžela to nevíme, kdy s chůzí začal.

andelka
Dnes v 08:17

Mně všichni tři začali chodit kolem 15 měsíce.

martivit92
Dnes v 09:48

Máme 17m a až teď udělá sám sem tam 4 kroky 😅. Obchází nábytek od 10 měsíců, to jsme mysleli že bude brzo chodit 🤭

petrafizikova81
autor
Dnes v 09:50

Dekuju všem za odpovědi , uklidnili jste me 😀 za ručičky uz ji teda vodit nebudu , treba ji opravdu to bude motivovat , aby se pustila sama 🙂