icon

Autonehoda s miminkem

palosanto
Dnes ve 13:02

Ahoj, zažil jste někdo autonehodu s miminkem? Mám 2 měsíčního syna, celkem často cestujeme autem (2x týdně), řeším teď kvalitnější usazení ve vajíčku, ale moje otázka zní, zda jste opravdu zažil někdo nehodu s takhle malým miminkem? Případně kolik bylo dítěti, jakou rychlostí jste jeli a jaké jste měli vajíčko?
Moc dekuju za odpovědi.

anonym_f4b0de
Dnes ve 13:42

Neřeš co by se mohlo stát, to bys musela stále sedět doma. Neexistuje 100% bezpečná autosedačka. Trvám na isofixu. Záleží na rychlosti obou aut, protože ta se v případě střetu násobí a kam přijde ten náraz. Jezdíte pouze 2x týdně. Autonehodu s dítětem ve vajíčku jsme neměli, měli jsme 2x v 1 roce a 3 letech a to v protisměrné autosedačce a pak Britax Römer. Pokaždé náraz zezadu, auto nedobrzdilo. Já mám větší strach když jdu s dětmi přes přechod, jedno auto ti zastaví, druhé jede dál. Podívej se na crash testy dětských autosedaček, jsou značky, které vychází moc dobře. Já to neřeším, v autě nemám strach o děti.

palosanto
autor
Dnes ve 14:08

Doma nesedím, ale rizikům se dá předcházet. Vic lidí zemře ročně v autě než na přechodu, takže moc nerozumím tvému pohledu na věc. Vnímám cestu autem jako velmi rizikovou.

anonym_f4b0de
Dnes ve 14:13
@palosanto

Doma nesedím, ale rizikům se dá předcházet. Vic lidí zemře ročně v autě než na přechodu, takže moc nerozumím tvému pohledu na věc. Vnímám cestu autem jako velmi rizikovou.

@palosanto Více než crash testům věříš někomu, kdo ti tu napíše značku vajíčka, se kterou měli autonehodu? No nazdar. Nejhorší je smrt z vyděšení.

palosanto
autor
Dnes ve 14:26

Zajímají mě reálné zkušenosti a nerikam, ze neverim crash testům.

pinkninja
Dnes ve 14:57

@palosanto
Rozhodne preferuji Isofix.
Testům věřím. Vejce bych vybrala podle toho.
Základ je správně nastavena a upoutaná sedačka a opravdu správně usazené a spoutané dítě. Je s podivem, kolik lidí dělá v tomto chybu a ani o tom neví.
No a jinak běžná doporučení. Dite v protisměru co nejdéle. I když Mana odvedle říká, ze v 1,5 roce je posmer cajk.
Další je výměna sedacky po nehode (výrobce udává kdy přesně se ma sedačka vyměnit) - u výrobce v rámci programu a nebo v rámci pojištěni.
Ano, v rodine měli nehodu s miminkem. V koloně. Rána. Dítě plakalo jako blázen, ale jen z úleku. 👍🏻

kakba
Dnes v 15:34

To nemuzes takhle brat. Zelezi jaka je nehoda, kam te trefi. Pokud se bojis, nevychazej ven, i na chodniku te srazi. Tohle je nejhorsi mysleni. Ale pokud ti to pomuze, isofix a protismer.

lleennttiillkkaa
Dnes v 17:02

Isofix, protisměr a bezpečné auto....ovšem ani to ti tu jistotu nedá