Co dělat když se moje dítě dusí? Kurz první pomoci
Dobrý den, plánuji začít s kurzy první pomoci pro veřejnost a to i nastávající rodiče. Pracuji u záchranné služby jihomoravského kraje a chtěl bych si v této diskuzi udělat malý průzkum, zda by o tyto kurzy byl zájem. Kurz by si zaměřil na dušení, masivní krvácení, bezvědomí a resuscitaci dítěte ale i dospělých, jak postupovat do příjezdu záchranné služby. Průměrný čas dojezdu záchranky na místo je totiž v ČR 8 minut a do této doby je záchrana života jen na vás a u těchto závažných stavů může být již na záchranu po 8 minutách pozdě. Trvání samotného kurzu by bylo asi 2-3h součástí by byla teoretická výuka kombinovaná s praktickým nácvikem. Věnovali by se vám dva instruktoři z řad jednotek záchranné služby. Cena by byla zhruba 800 korun na osobu. V této diskuzi můžete vyjádřit svůj zájem o tyto kurzy.
Děkuji za odpovědi.

Kdybych tam bydlela (ale nebydlím), určitě bych zájem měla.
Na instagramu sleduju profil zaměřený na první pomoc převážně dětí, jenže si jsem jistá, i když teorii znám, v praxi a ve stresu bych nebyla schopna ničeho a strašně bych zmatkovala…. Takže takový kurz, kde si to můžu vyzkoušet a “osahat”, by byl určitě nápomocný. Cena mi taky přijde v pořádku.