icon

Jak přimět 11 měsíční dítě k tuhé stravě

maaltez
Dnes v 19:54

Naše 11 měsíční dcera zkrátka nechce moc jíst tuhou stravu. Jde o to, že zpravidla vyžaduje mléko, krupičku do lahvičky apod. Do cca 9 měsíců pila zeleninovou polévku z lahvičky. Nyní to také odmítá. Občas sice sní rohlík nebo chleba, nějaké to ovoce, ale velmi málo. Spoustu věcí plive. Jak ji naučit jíst tuhou stravu?

berenika39
•
Autor odpověď smazal
•
anonym_bbf900
•
Dnes v 20:01

A proč?

areh
•
Dnes v 20:23

Vynechala bych stravu do lahvičky. Dávat tam jen mléko. Zavedla bych režim - ráno snídaně, pak oběd, večeře. Připravit jídlo, usadit do židličky, nabízet. Každý den. S jidlem si bude třeba hrát, ocucá si ruce. Zvykne si na různé chutě. Nenutit, nabízet, postupně zvykat. Chce to čas a trpělivost.

zuzkasim
•
Dnes v 20:33

Nikdy mě nenapadlo dávat jídlo do lahvičky, s tím jste začali proč vlastně? Zavést krmení lžičkou, nemixovat jídlo dohladka, ale aby ta struktura byla lehce hrubší. Vařenou zeleninu nemixovat vůbec, pouze rozmačkat vidličkou. Půjde to pomalu, ale půjde. Pokud to není nějaké hypersenzitivní dítě, postupně se to naučí.

maaltez
autor
•
Dnes v 20:36
@zuzkasim

Nikdy mě nenapadlo dávat jídlo do lahvičky, s tím jste začali proč vlastně? Zavést krmení lžičkou, nemixovat jídlo dohladka, ale aby ta struktura byla lehce hrubší. Vařenou zeleninu nemixovat vůbec, pouze rozmačkat vidličkou. Půjde to pomalu, ale půjde. Pokud to není nějaké hypersenzitivní dítě, postupně se to naučí.

@zuzkasim S tím začali prarodiče, se kterými bydlíme. Já jsem s tím taky nesouhlasil, ale nějak moc jsem to bohužel nemohl ovlivnit, když jsem prvních 8 měsíců byl pracovně přes týden pryč.

zuzkasim
•
Dnes v 20:41
@maaltez

@zuzkasim S tím začali prarodiče, se kterými bydlíme. Já jsem s tím taky nesouhlasil, ale nějak moc jsem to bohužel nemohl ovlivnit, když jsem prvních 8 měsíců byl pracovně přes týden pryč.

@maaltez Tak jestli se prarodiče starali místo tebe, je potřeba to přijmout jako daň za toto. Teď bude potřeba to pomalu začít měnit. Bude to chtít trpělivost, ale žádný školák nejí mixovanou stravu, postupně se to naučí i vaše dítě.