icon

Jak si ulehčit vaření

qwertzuiopas
Dnes v 07:25

Chtěla bych poprosit o tipy na zjednodušení vaření a přípravy večeři přes týden. Co si lze třeba predchystat dopředu a pak jen dodělat , nebo vychytávky na rychlé vaření z různých obchodů , nebo tipy na upečení něčeho na svačinu do školy co je na pár dnů kromě muffinu a bábovky. Bohužel je problém že nejime jídlo z druhého dne , kromě polévek.

Předem dekuji

anonym_160787
Dnes v 07:35

Obávám se, že když nejíte jídlo z druhého dne, tak to bude každá rada drahá. Vařím každý den, ale vařím na 2 dny a k jednomu jídlu většinou 2 přílohy. Vaření je pro mne nutnost, nejíme jídlo z restaurací a nejíme polotovary. Předpřipravit dopředu si můžeš třeba těsto na pizzu nebo brambory na knedlíky, naložit maso. Ostatní vám nebude chutnat, když nejíte jídlo z předešlého dne.

anonym_af78e7
Dnes v 07:56

Nepřemýšlela jsi o thermomixu? Je to stroj, ve kterém uvaříš, maso, přílohu, zeleninu a všechno dohromady. Má přednastavené obrovské množství receptů. Přes den můžeš kouknout, na co byste měli večer chuť, po cestě z práce nakoupit ingredience a doma to do něj nandáš a on se postará o ostatní. Zároveň je skvělý na pečení sladkého, právě jako svačiny do školy. Včera večer jsem v něm během chvilky upekla bábovku a z druhé půlky těsta si děti chtěly udělat muffiny. Nejsem prodejkyně, takže to neber jako reklamu, ale já ho opravdu můžu jen a jen doporučit 😉

anonym_9b997a
Dnes v 08:26

Tak dopředu si můžeš pokrájet zeleninu do dobře těsnících misek, naložit maso na minutku. Když nestíhám, tak jsou fajn z Lidlu sáčky s hotovou přílohou (quinoa s bulgurem, čočka se zeleninou), k tomu dám jen natrhaný salát a od Vilgainu krůtí maso (je to jen maso ochucené solí a pepřem). Zasypu to lahůdkovým droždím, popř. pocákám zálivkou a mám večeři. Můžeš si předvařit brambory a večer už je jen hodit ho horkovzdušky na pár minut opéct. Také se dají uvařit dopředu luštěniny a zamrazit. Z nich pak vymyslíš spoustu rychlých pokrmů.

anonym_837561
Dnes v 08:47

Já si hodně zlehčuji vaření pomalým hrncem a remoskou. V remosce často dělám kuřecí stehna, jsou cca za hodinu hotová, během té hodiny buď uklízím, zaléváme zahradu atd., k tomu příloha za 15 minut hotová. V pomaláči je to ještě více easy, nahážu tam maso buď ráno před odchodem do školy/školky a odpoledne je hotovo, nebo přes noc a ráno vypnu. Zase potom za 15 minut příloha hotová a při tom třeba dohustím omáčku. Maso je z toho super, i moji odpůrci masa ho jí v pohodě.
A cca 1x týdně mají děti i manžel sladkou večeři - nejčastěji krupicovou kaši, dukátové buchtičky (buchtičky kupuji v místní pekárně), nebo tvarohové šišky s mákem a máslem. A kuličky na ty šišky mám klidně v mrazáku už nachystané, takže jsou potom uvařené za chvíli 🙂

suzanna123
Dnes v 10:19

@qwertzuiopas sepsat si seznam rychlých jídel. Špagety - carbonara, aglio olio, Alfredo…, polévky, nějaké rychloomáčky… Je i spousta kuchařek s rychlorecepty. Zmražené jídlo vám taky vadí? Třeba boloňská omáčka je ideální uvařit větší porci a část zmrazit.