Jsem nešťastná
Ahojky píšu tu po druhé je mi 23 a potřebuju se tu vypsat, protože už fakt nevím co dál.
Od malička mám LMP,která mi byla diagnostikována na zš chodila jsem na normální základku ale byla jsem pomalejší+mám ADD ale pak po deváté třídě jsem šla na učňák což jsem udělala vyučák cukrářka + nástavbu podnikání. Ve škole jsem byla tak průměr, nebyla jsem propadlík, ale učení mi šlo pomaleji.
A teď práce... Po škole jsem chodila na brigády a pak práce ale to bylo že jsem šla na brigádu tam dobré pak na brigádu jsem šla bylo to super poté jsem se hlásila do normální práce chtěla jsem pracovat ,ale vyhazovali mně. fakt se snažím. Jenže já jsem prostě pomalejší a všude mě kvůli tomu po chvíli vyhodí. Vždycky je to tak 14 dní na HPP a konec. Pak zase brigády, pak zase něco jiného. Takže v mých 23 mám v životopise samé krátké doby, třeba měsíc tu, 14 dní tam, brigáda...??Mám mít odpracováno už 5 let.Vypadá to hrozně a bojím se, že si kvůli tomu už ani nikde nenajdu nic pořádného.
Jsem z toho hrozně unavená a přijdu si k ničemu. Snažím se chodit na brigády, ale i tak.
Doma to taky není dobrý. Máma na mě furt řve, někdy mě i praští, nebo jsou ke mně hrozný že jsme k ničemu.celá rodina mi říká že mě vyhodí z baráku. Bojím se že skončím na ulici.
Prožila jsem mám trauma také po předchozím ex příteli jak jsem psala minule, začala jsem kvůli tomu i pít. Vím že to není dobře, ale někdy nevím jak jinak vypnout.
Někdy si fakt říkám, proč tu vůbec jsem. Chci pracovat a žít normálně, ale přijde mi že mi nic nejde udržet.
Má tu někdo taky LMP nebo že byl všude pomalejší a vyhazovali ho? Jak jste si našli práci co vám sedla?
Díky když si to někdo přečte.
Vyřeš to, bez čeho se posunout nepůjde - alkoholismus. U léčby u psychiatra je dobré ještě chodit k psychologovi na terapii, to ti pomůže zvládnout trama po ex, i tě nasměruje dál do života, budoucích zaměstnání atp.
Jinou diskuzi jsem nečetla, ale jen mě napadlo ten důvod je skutečně jen ta pomalost, není to teď spíš to pití?
@moudivlacek Nene předtím i než jsme začala pít tak jsme byla taková zpomalená.
@ladusska24 zpomalená ano, ale ten důvod vyhazovů, on ten alkohol tě taky moc nezrychlý
@anonym_740ecd Já už vážně jsem z toho nešťastná právě že nevím co mám dělat ,snažím se fakt. Dělat co v práci jen jde ale pak ten životopis vypadá jak vypadá je to hrozné ,ale chodím na brigády a to také v budoucnu pořád nepůjde no.Bojim se že budu
bezdomovec,většina lidí co vyšli ze školy. A byly horší svými výsledky tak mají práci.
@ladusska24 zpomalená ano, ale ten důvod vyhazovů, on ten alkohol tě taky moc nezrychlý
@moudivlacek Ne já měla vyhazovy předtím než jsme ho začala pít .V práci nepiju piju až když jdu domů tak se stavím v restauraci nebo doma si otevřu pivka
Napadlo mě - jeden můj blízký člověk to má podobně jako ty, stejný věk, pití drží na uzdě (aspoň upřímně doufám) a v práci se vždy snažil, ale…no..nebyl moc úspěšný. Vyucak zvládl skvěle, ale někdy je sociálně natvrdlý, nevyhodnotí, nedomysli, rychlý taky neni.
Vymysleli jsme mu, že by šel do sociálních služeb na některou z pozic, kde není potřeba vzdělání, ale spíš ochota pomoci, naslouchat, dovést a dovézt. Je za to málo peněz a tak se rozhodl pro armádu.
A oboje mi přijde jako možná cesta i pro tebe - v práci u lidi s postižením, seniorů bys mohla najít uspokojení, sebevědomí, pocit potřebnosti. A to by ti mohlo pomoct přestat pít.
Armáda je taková chráněna dílna sama o sobě - odtud tě nevyhodí snad nikdy, max. přeřadí. Po výcviku (6 týdnu, placených) jsi profesionální vojacka normálně s pracovní dobou, dovolenou atd., vybereš si předem útvar, k nějaké funkci tě zařadí. Mají spoustu výhod, peníze slušné (dle zařazení a hodnosti). Vojáků málo, různorodých pozic spousta, jistota práce úplná.
Napadlo mě - jeden můj blízký člověk to má podobně jako ty, stejný věk, pití drží na uzdě (aspoň upřímně doufám) a v práci se vždy snažil, ale…no..nebyl moc úspěšný. Vyucak zvládl skvěle, ale někdy je sociálně natvrdlý, nevyhodnotí, nedomysli, rychlý taky neni.
Vymysleli jsme mu, že by šel do sociálních služeb na některou z pozic, kde není potřeba vzdělání, ale spíš ochota pomoci, naslouchat, dovést a dovézt. Je za to málo peněz a tak se rozhodl pro armádu.
A oboje mi přijde jako možná cesta i pro tebe - v práci u lidi s postižením, seniorů bys mohla najít uspokojení, sebevědomí, pocit potřebnosti. A to by ti mohlo pomoct přestat pít.
Armáda je taková chráněna dílna sama o sobě - odtud tě nevyhodí snad nikdy, max. přeřadí. Po výcviku (6 týdnu, placených) jsi profesionální vojacka normálně s pracovní dobou, dovolenou atd., vybereš si předem útvar, k nějaké funkci tě zařadí. Mají spoustu výhod, peníze slušné (dle zařazení a hodnosti). Vojáků málo, různorodých pozic spousta, jistota práce úplná.
@moudivlacek Hele na některých pozicích opravdu potřebují, aby člověk pracoval hlavně rychle a pomalejší tempo může být dost problém. Takhle k nám na pozici technika přešel kolega, kterého předtím vyhodili z analytické laborky, protože sice pracoval přesně, precizně, ale příliš pomalu. V naší práci spíš děláme různé experimentální testy, kde se hodí, když se technik zajímá, přemýšlí a upozorňuje, takže byl jedním z nejlepších pracovníků na své pozici, nicméně v analytické laborce, kde zpracují desítky vzorků denně, to vadilo.
@moudivlacek Hele na některých pozicích opravdu potřebují, aby člověk pracoval hlavně rychle a pomalejší tempo může být dost problém. Takhle k nám na pozici technika přešel kolega, kterého předtím vyhodili z analytické laborky, protože sice pracoval přesně, precizně, ale příliš pomalu. V naší práci spíš děláme různé experimentální testy, kde se hodí, když se technik zajímá, přemýšlí a upozorňuje, takže byl jedním z nejlepších pracovníků na své pozici, nicméně v analytické laborce, kde zpracují desítky vzorků denně, to vadilo.
@hafika Tak by mne zajímalo jak zrychlit své pracovní tempo ,protože již několikrát se mi stávalo že jsem to zkazila ale vážně rychle se hodí to mají výhodu lidí s ahd že jsou takový zrychlený dost ale je fakt že všude je rychlost skoro,já byla po škole nejdříve v gastru ,tam jsem byla 14 dní pak mne vyhodily že jsme pomalá ,a pak jsme byla ve fasfoodech,a balení etiketovani plnění ,nelamjsem udělat 3000kc já měla 2700
@ladusska24 já ti nevím jak ti poradit, ale v tom tvým příběhu se vlastně vidím... Máma která umí jen kritizovat, nemožnost sehnat slušnou práci, frustrace a depka řešená alkoholem...
@hafika Tak by mne zajímalo jak zrychlit své pracovní tempo ,protože již několikrát se mi stávalo že jsem to zkazila ale vážně rychle se hodí to mají výhodu lidí s ahd že jsou takový zrychlený dost ale je fakt že všude je rychlost skoro,já byla po škole nejdříve v gastru ,tam jsem byla 14 dní pak mne vyhodily že jsme pomalá ,a pak jsme byla ve fasfoodech,a balení etiketovani plnění ,nelamjsem udělat 3000kc já měla 2700
@ladusska24 jo to H se v ADHD hrozně hodí 😅 Bez něj je ta dysfunkce mnohem horší... Já to H taky nemám a chybí mi.. Roztržitost, neschopnost udržet pozornost, ale fyzické energie málo, takže to co lidem s H dává možnost jejich energie zvládat ty ostatní tři písmenka a ještě jim zbyde, tak nás bez H stojí veškerou energii jen zvládnout ty ostatní tři písmenka... Tohle si lidí bez poruchy (třeba máma) vůbec neumí představit. Pro ně jsme pak neschopný a k tomu ještě líný 😭 Já mám aspoň štěstí že k té mozkové poruše mám nadprůměrný intelekt, ten mi dává možnost vytunit kompenzace a fungovat ve společnosti, ale i tak... Není to easy
@ladusska24 já ti nevím jak ti poradit, ale v tom tvým příběhu se vlastně vidím... Máma která umí jen kritizovat, nemožnost sehnat slušnou práci, frustrace a depka řešená alkoholem...
@martinka_33 Toje fakt právě že ale člověk si říká že ve škole byly horší než jsem já s horšími výsledky nebo úplně hloupi ale v práci se udrží tím že jsou rychlejší.No to mám z toho úzkosti dost no
@ladusska24 jo to H se v ADHD hrozně hodí 😅 Bez něj je ta dysfunkce mnohem horší... Já to H taky nemám a chybí mi.. Roztržitost, neschopnost udržet pozornost, ale fyzické energie málo, takže to co lidem s H dává možnost jejich energie zvládat ty ostatní tři písmenka a ještě jim zbyde, tak nás bez H stojí veškerou energii jen zvládnout ty ostatní tři písmenka... Tohle si lidí bez poruchy (třeba máma) vůbec neumí představit. Pro ně jsme pak neschopný a k tomu ještě líný 😭 Já mám aspoň štěstí že k té mozkové poruše mám nadprůměrný intelekt, ten mi dává možnost vytunit kompenzace a fungovat ve společnosti, ale i tak... Není to easy
@martinka_33 Právě to ADD omezuje dost člověka člověk je takový nesoustředěný psychomotoricky protože v hlavě litá dost myšlenek a tudíž se dost přemýšlí nad věcí a neudělá se automaticky,což přemýšlení brzdí ale pak vše trvá dost většina lidí z rodiny má kuchyň uklizeno i do půl hodiny a já za hodinu se vším všudy ,,nebo se snadno člověk unaví aniž by toho moc udělal.Ano ty co to nemají tak to nepochopí.Jj právě to ADHD je lepší v tomhle že člověk udělá dost věcí a ještě rychle i když tam jsou pak chyby .

Jinou diskuzi jsem nečetla, ale jen mě napadlo ten důvod je skutečně jen ta pomalost, není to teď spíš to pití?