Sedm let vztahu. Je to opravdu kritické období?
Dobrý večer všem. Říká se, že sedm let vztahu bývá kritických a rozhodujících. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi.
@intonace My jsme se po 7 letech vztahu brali, a teď jsme spolu už dalších 7 let 😊. Žádný vztahový výkyv nenastal.
Mám mezi přáteli případ, že po sedmi letech šli od sebe(nešlo o nevěru, lži o nic závažného,bez dětí) prostě se tak stalo. Za čtrnáct dní máme společných sedm let. Kamarádka ze zmíněného vztahu měla poznámku, že se budu divit. Přemýšlím o tom. Psychika je potvora 🙈 Děkuji za reakce
@intonace u nás 7 rok neznamená vůbec nic (na to byly jiné roky 😀 ). Vím, že se to říká, ale asi bych se tím netrápila, jestli se ti zdá teď vše ok
@blondynka400 Všechno podle mého pořád v pohodě 😀 Jen ten brouk v hlavě 🙈 Už potřebuju do práce a přijít na jiné myšlenky a řešit jiné věci 🙂
@intonace jestli je vše v pohodě, tak to vůbec neřeš. To jsou ty chytré poučky a to že máš evidentně hodně času o tom přemýšlet 😀 Tak dej děti někam do školky či hlídání a vyraž na pár hodin, za mne je to fakt super .-)
Určitě to nebude pravidlo, ale s bývalým jsme se také rozešli po sedmi letech víceméně bezdůvodně, resp. tak nějak z nudy...ale s manželem jsme spolu nyní necelých 9 let, máme tři děti, stavíme dům a na rozvod to nevypadá
Může na tom něco být, ale nemusí. Dle mého jde spíš o nějaký posun ve vztahu. Po těch max 7 letech podle mě musí být vidět, kam to směřuje - např. Řešit bydlení, svatbu, děti, cokoliv důležitého, je nutné vidět nějaký posun, další milníky. Ve chvíli, kdy je vztah sice fajn, ale nic se neděje, tak se jednoduše přechodí a někdy pak končí.
Mela jsem krizovou trojku v kazdem vztahu. 7 let jsem zazila jen s manzelem a dobry 🙂
Na vztahu se musí pracovat celý život, aby se člověk neodcizil a je úplně jedno kolik jste spolu let 😉 Jinak nás 7 čeká příští rok a nijak to neřeším, je to jen číslo 🙂
Jinak brouka vyhoď z hlavy, nebo si ještě vsugeruješ nějakou volovinu a místo toho, aby jsi si užívala vztah, začneš řešit blbosti, hledat chyby a budeš to dělat tak dlouho až najdeš...
No, jestli to budes pocitat, zkoumat a nimrat se v tom, tak asi nejaka prijde, at uz to mate jakykoli...
S manželem jsme 10 let a žádná krize nepřišla, přijde mi to jako blbost 7 let a bum teď se něco stane?! 🙈 Neříkám, že za 10 let nepřišly hádky a řešení různých problémů, ale o tom ten vztah taky je, vše se dá zvládnout..
My se po 7 letech brali, měla jsem pocit, že je potřeba nějaký posun, jinak bychom se asi rozešli... Takže možné to je... Tento měsíc budeme slavit 6. výročí svatby, čekáme druhé dítě a dobrý 😁
My se po sedmi letech brali a teď máme 9 let od svatby. Za celých 16 let žádný náznak toho, že by byla krize
no já bych řekla, že je to jako pátek 13, taky je to pověra, že se stane něco hrozného, u nás 7. rok v pohodě...uvidím, co 14.😀
Podľa mňa to neplatí keď je nejaký problém vo vzťahu tak vznikne kedykoľvek nie len po 7 rokoch. Ale asi tá 7 je veľmi často využívaná keď jej pripsujú toto, ešte k tomu je aj "šťastné číslo" a ja poznám porekadlo, keď kamarátstvo vydrží 7 rokov tak potom už bude navždy 🤣
Jsem s přítelem 11 let a zlom přišel s narozením dcery. Už to nejsme jen my dva ale my tři.
@intonace třeba se budeš divit pozitivně. Tohle bych neřešila a užívala si každého hezkého dne. Krize může být po roce vztahu a i po 20 letech a záleží jak se k tomu ty dva postaví.

Dle mne nejde jen o vztah ale celkově o člověka protože za těch 7 let se vám změní uvažování buňky atd...