icon

Letní tábor Amaritta – zkušenosti 2026

fayan
Včera ve 12:15

Ahoj, ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s tábory Amaritta, ideálně z letošního roku.

My jsme se rozhodovali hlavně podle prezentace na webu. Vybrali jsme muzikálový tábor, protože byl popisovaný jako odborně zaměřený – se zpěvem, herectvím, tancem, vedením zkušenými lektory a bohatým programem. Očekávali jsme, že dítě bude mít možnost se těmto aktivitám skutečně věnovat.

Ve výsledku ale naše zkušenost byla odlišná. Dítě bylo na táboře spokojené, našlo si kamarády a tábor jako takový se mu líbil. Kdybych měla hodnotit tábor jako běžný letní tábor, asi bych neměla zásadní výhrady.

Co nás ale zklamalo, byl právě odborný obsah, kvůli kterému jsme tábor vybírali. Podle dítěte se většina aktivit vůbec neuskutečnila nebo jen ve velmi omezené míře. Místo toho šlo spíše o klasický tábor s běžným programem a děti prý také často čekaly, než se něco začne dít.

Když jsem se na to po návratu ptala, bylo mi řečeno, že např. lekce zpěvu probíhaly, ale dítě se dušuje, že vůbec nezpívali Je to podivné.. Rovněž nedošlo k slibovaným karnevalům, talentové soutěži nebo natáčení videoklipu, jak bylo na oficiálním webu a slibováno i telefonicky před registrací.

Na můj dotaz pořadatelé reagovali tím, že na táboře probíhá více zaměření současně a program se musí přizpůsobit většině dětí. Bohužel nepřijde mi to jako dostatečné vysvětlení. Pokud si rodič zaplatí odborně zaměřený tábor podle konkrétního programu uvedeného na webu, očekává, že právě tento program bude tvořit podstatnou část náplně tábora. Jinak je rozdíl mezi specializovaným a běžným táborem prakticky jen v názvu.

Zakládám tuto diskuzi, protože na Google ani na oficiálních stránkách Amaritty NELZE zadat recenzi. Už toto samo o sobě je velmi zarážející, prakticky na internetu žádná negativní reakce na tyto tábory není, čímž jsme se řídili při výběru. Jenže nás nenapadlo, že je to blokováno. Také jsem se telefonicky před přihlášením vyptávala na náplň tábora a byl mi prakticky vylíčen jako našlapaný odborný týden..

Zajímalo by mě proto, jestli máte podobnou zkušenost i ostatní. Jak to bylo u vašich dětí? Odpovídal program tomu, co bylo před odjezdem prezentováno?

ines76
Včera v 17:00

Mozna odpovídám trochu od veci, ale za leta co se syn zucastnil spousty ruznych primestskych i par pobytovych taboru jsem vypozorovala, ze je velky rozdil, jestli to porada taborova agentura, nebo instituce, ktera se te činnosti opravdu na nejake urovni venuje i behem roku (hvezdarna, zoo, sportovni krouzek, akvapark, vytvarna dilna, ddm...). Agentura nahodí ve stejnem terminu hafo atraktivnich temat, ta ktera se nenaplni -neotevre a nabidne rodicum ve stejnem terminu jine tema a rodice jsou radi, ze aspon neco maji, kdyz uz s tim pocitaji. Najme studentky a udela jim rychloskoleni a pak uz uroven zalezi na schopnostech dotycne. To je moje zkusenost a odpovida to i tomu, co pises - vice temat zaroven, prizpusobeni jak se deti vekove zrovna sesly, v podstate bezny tabor (v pripade primestaku lepsi hlidani). I podle webu co jsem zbezne koukla je ta amaritta prave takova táborové agentura...

kkrubova
Včera v 17:14

Dcera si ho vyzkoušela loni a zařadila si ho až nakonec svého seznamu, kam už nechce. Byl tam podle ní i jiný druh dětí než na jiných táborech. Zatím mají naštěstí jeden, kde jsou obě spokojené a pojedou zase příští rok.