icon

Makro - vyplatí se to?

mabs
Dnes v 10:55

Chystáme velkou rodinnou oslavu. Kamarádka mi nabídla kartu do Makra, že bych nakoupila tam. Původně mi to přišlo jako super nápad, ale teď si nejsem tak jistá. Nakonec toho nebudeme potřebovat tolik (nějaké nealko, klobásy, a hlavně ovoce a zeleninu). Tak si říkám, jestli se vyplatí tam jezdit? Když si dám vedle sebe úsporu za benzín + časovou úsporu (nemusím nikam jet, nebudu hledat zboží v krámu, který neznám) a nižší cenu zboží, tak mi pocitově vychází lépa nakoupit normálně v Kauflandu. Nebo jsou tam ty ceny tak výhodné, že opravdu stojí za to tam jet?

anonym_bfc395
Dnes v 11:10

@mabs jak co no a hlavně se to vše většinou bere po balíčkách ,sušenky ,třeba nebo mouka ..atd...někdy je to stejné jako v krame chce se tam podívat

zvalentova
Dnes v 11:38

Tak jestli se vám to vyplatí či nikoliv si musíte srovnat doma. Je to jako u všeho. Pokud je to tzv. v akci, bývá cena dobrá, u některých věcí skvělá. Ovšem je to pořád velkoobchod, takže ne všechno je možné vzít po kusech, ale musí se celé balení. Některé výhodné ceny platí např. až od 5/10 ks. Nejezdíte tam každý týden, je to fakt nákup v řádech tisíců.

Cenu za benzín bych do toho nepočítala (100km tam nepojedete), do Kauflandu pro velký nákup pěšky také nepůjdete.
Já tam ráda jezdím pro maso, alkohol, jogurty, šunky, čistící prostředky, protože to vezmu najednou.

hojda
Dnes ve 12:04

@mabs mrkni pro inspiraci do letáku a pak se rozhodni. https://www.makro.cz/aktualni-nabidka

kakba
Dnes ve 12:17

Byla jsem tam jednou za celý život a ne nejela bych tam znovu. Pokud toho nepotřebuješ kvantum tak bych to koupila v normálním obchodě. Nejsem sběrač a nepotřebuju od každé věci mít doma 10 kusů.

mabs
autor
Dnes ve 13:32
@kakba

Byla jsem tam jednou za celý život a ne nejela bych tam znovu. Pokud toho nepotřebuješ kvantum tak bych to koupila v normálním obchodě. Nejsem sběrač a nepotřebuju od každé věci mít doma 10 kusů.

@zvalentova Jeli bychom 60 km. Kaufland máme 6km. Takže to rozdíl je.
@anonym_bfc395 Já právě na jejich webu nikde ceny nenašla.
@hojda Děkuju.
@kakba Já právě myslela, že už se to nemusí kupovat po balících. Proto jsem o tom uvažovala.

hojda
Dnes ve 13:45
@mabs

@hojda Děkuju.
@kakba Já právě myslela, že už se to nemusí kupovat po balících. Proto jsem o tom uvažovala.

@mabs za mě ne, já bych si nakoupila věci které chci a nejela do makra a hledala tam, co se vyplatí.

1pomnenka
Dnes ve 14:03

60km do Makra bych nejela, to se ti nemůže vyplatit.

zvalentova
Dnes ve 14:14
@mabs

@hojda Děkuju.

@mabs @1pomnenka vyplatit možná... ale jet na nákup a zpět 120 km je bull shit. Nenapadá v tu chvíli jediný reálný důvod

anonym_532ec3
Dnes v 15:57

Záleží, kolik toho budete kupovat. Jestli je to klasická rodinná oslava třeba pro 10-15 osob, tak bych nejela, těžko budeš brát asi věci po balíčkách.
Ale my teď třeba pořádáme o víkendu jeden turnaj a zařizujeme občerstvení, bude celkem 5 týmů, v průměru po 10 hráčích - dětech, k tomu dospělý, počítáme cca 50 hráčů, aspoň 80 dospělých a k tomu nějaké další děti (sourozenci hráčů). Kamarádka má zlatou kartu a bydlí od Makra cca 5 km, takže se to vyplatilo tam vyrazit.
Na normální rodinnou oslavu bych se na to vykašlala.

kakba
Dnes v 17:19
@mabs

@hojda Děkuju.

@mabs 120km kvuli Makru? Vubec. Kup to v obchode.

sigyn
Dnes v 18:38

Byly jsme tam párkrát a nikdy mi nepřišlo, že by tam něco bylo levnější než v normálních obchodech. Možná, kdybych sháněla mořské plody a ryby, tak by to stálo za návštěvu, jinak ne.

rayasisu
Dnes v 18:54

Nevyplatí. Lepší Kaufland nebo něco poblíž... Kdybys to měla za rohem, tam třeba, ale projedes... Zas tak levno mě tam teda nepřijde....