icon

Menstruace nepřišla, hcg negativní zkušenosti?

bambule99
Dnes v 11:54

Ahoj holky, mám na vás dotaz. 😊

Asi tři měsíce jsem měla zkrácený cyklus na 24 dní. Menstruaci jsem tedy očekávala 11. 8., ale nepřišla. Říkala jsem si, že se mi možná cyklus zase vrátil zpátky na 28 dní, jak jsem ho měla dřív, takže bych ji čekala někdy kolem 15. 8. Jenže ani tehdy nepřišla.

Těhotenský test už jsem si nedělala, protože jsem z toho měla akorát stres, a tak jsem se objednala k doktorce. Dnes jsem si volala na výsledky a test vyšel negativně. Nikdy se mi nestalo, že by mi menstruace takhle vynechala, takže jsem z toho docela špatná.

Na ultrazvuku doktorka viděla jen cystu. Cysty mívám docela často a občas se mi stalo, že jsem nějakou měla, ale nikdy že by kvůli tomu menstruace úplně nepřišla. Říkala mi, že můžeme ještě počkat, nebo případně přijít na injekci na vyvolání menstruace.

Upřímně z toho mám docela hrůzu, protože jsem nikdy nic takového nezažila. Přitom jsem měla v minulosti i mnohem náročnější a stresující období, stejně tak hormonálně náročné věci – operaci štítné žlázy, léčbu radiojódem apod. – a menstruaci jsem vždycky měla pravidelnou. Proto mě teď docela zaskočilo, že najednou nepřišla.

Co byste na mém místě dělaly? Počkaly byste ještě, nebo šly na tu injekci? A nevíte třeba, proč by se tohle mohlo stát, když jsem dřív měla cyklus pravidelný? A jít na tu injekci nebo ne?

A přiznám se, že jsem z toho i trochu zklamaná, protože jsem tak nějak doufala, že se konečně zadařilo… ale bohužel to tak nevypadá. 😔