Ovulace a Utrogestan. Poradíte, prosím?

13. srp 2021

Holky prosim o radu. MS mívám jeden cyklus treba po 28 dnech, druhy po 33. Ovulaci v kratsim cyklu mivam 15-16DC. V delsim 20-21DC.(test, ultrazvuk).Ale spinim pred MS, tak mi dala dr. Utrogestan, ze ho mam brat od 15.DC deset dni 2x denne. Kdyz jsem ji rikala, ze ovulaci mívám později, sama to vi, sledovali jsme ji jiz cykly pred tim. Tak rikala, ze ovulaci utrous nezabrani. Ted babo rad🧐. Miminko bychom chteli, spinim, tak utrous by mi mel podporit zavrtani vajicka. Ale co tak ctu, tak jsou tady rady pul na pul na utrogestan pred ovulaci.
Hormonalni profil mi nedělala. Stitnou mam v poradku.
Poradite?

dasenka888
13. srp 2021

Nedělala Ti hormonální profil a i přesto Ti napíše Utrogestan ? 🙈

danvitka
13. srp 2021

Tak mě zase lékař důrazně říkal, že to musí být až po ovulaci a nejlépe tak dva dny po ovulaci aby to bylo jisté. Být tebou tak si prostě dělám ovulační testy. A jak vyjde pozitivně tak třeba za dva dny nasadit utrogestan.

autor
13. srp 2021

@danvitka ovulacni testy delam, ale mam asi blbej mesic, zatim jsem nic nezachytila..

autor
13. srp 2021

@dasenka888 ano ano 😏

katy166
13. srp 2021

Ahoj. Sama za sebe můžu říct, že můj předchozí gynekolog mi také napsal Utrogestan a že ho mám brát od 15 DC, také dvě tobolky denně. Vůbec ho nezajímalo, jestli vím, kdy mám ovulaci. Ale řekla jsem si, je to doktor, ví co dělá, tak jsem ho tak brala. Sledovala jsem přitom ovulaci (v té době jsem jí měla mezi 16-19 DC), ale ovulace nikde. Až později jsem zjistila, ze Utrogestan blokuje ovulaci, což se stalo ten cyklus i mě. Následují měsíc jsem ten utrogestan nasadila až po ovulaci. Měla jsem díky tomu sice o pár dní delší cyklus, ale aspoň jsem ovulaci měla.

nase_mimi
13. srp 2021

Utrogestan jsem brala vzdycky od tretiho dne po ovulaci, kterou jsem mela navic potvrzenou ultrazvukem. Utrogestan ovulaci blokuje.

danvitka
14. srp 2021

A kolikátý den máš cyklu? Já měla třeba až 18den pozitivní test.

lilian2111
14. srp 2021

Ovulaci blokuje, takže nasazovat až po ovulaci. Nejlépe 3dny po pozitivním ot.

autor
14. srp 2021

@danvitka jsem 2ODC..ale ovulku jsem ted na test nezachytila a to ji poznam kazdy mesic😏

autor
16. srp 2021

Nasadila jsem Utrous dnes(22DC) i kdyz jsem ovulku nezachytila. Nikdy nevim kdy presne to mam dostat, jestli 29 DC nebo 33DC. Ale lutealku mam kolem 12 dni, tak jsem to riskla dneska. Ale jak jsem zavedla tak hned uz zase spinim. Tak ze jsem Utrogestan vzala pozde, neli zbytecne ze? Mam to tedy deset dni brat jak rekla dr. Nebo uz to nema cenu, kdyz spinim stejne? Holky nevite prosim? Dr ma dovolenou, ale ta to neresi, ta rekla nasadit 15 DC bez ohledu na ovulaci.

lilian2111
16. srp 2021

Nechápu, proč nasazovat bez ohledu na ovulaci. Proč jsi šla k dr? Že se vám nedaří mimčo? Pak ale nemůžeš otěhotnět když ho nasadíš před tím, než ovulace proběhne, tak si ji zablokuješ a neotěhotníš takhle nikdy.
Začala bych buď chodit na utz kvůli ovulaci a nebo bych začala dělat ovulační testy, aby jsi věděla kdy probíhá. Pokud neprobíhá chtělo by to clostil nebo femaru. Utroš je sice fajn, ale fakt až co ovulace proběhne. Takže s otázkou neporadím protože nevím jestli máš mít ms nebo ovulaci, nebo už ovulace byla….. špinit můžeš před ms, k ovulaci.., ale tu by sis dnes nasazeným utrogestanem zablokovala.

danvitka
17. srp 2021

Myslím že si to tedy měla nechat na příští měsíc. Začni s testem a už třeba 10dc ☺️ myslím že tě ale doktorka měla poslat na progesteron v druhé fázi cyklu jestli ovulace vůbec proběhla

autor
17. srp 2021

@lilian2111 viz muj prvni prispevek. Hlidanou OVU jsem mela. Ale jak na potvoru proste tento mesic jsem OVU proste nezachytila. Vzdy testuji od konce MS.

@danvitka ja si merila skoro rok a pul BT, delala testy. A vse okolo. I u DR jsem byla. Kvuli ovulaci. Proto nechapu, kdyz ona sama vi, ze mam ovu bud 16,nebo 20 DC. (Podle cyklu, viz uvodni prispevek).Mi stejne rekla berte Utrous od 15 DC.
Tak to mam aspon propriste. Holky diky za radu.

danvitka
17. srp 2021

Uvidíš že příště to zachytíš ☺️ a třeba nějaké další příznaky nemáš? Já ovulaci poznám i bez testu, mám neskutečné bolesti horší než menstruace. Ale je pravda že jsem se na to zaměřila možná až když mně to potvrdili ty testy, jinak jsem si prostě řekla no jo dneska mě bolí břicho....
PS: jsem jediná komu zlobí poslední dobou označování? Mám tě tu označenou a vsaď se že ve výsledném příspěvku nebudeš 🤷🏼‍♀️

autor
17. srp 2021

@danvitka poslednich par mesicu jsem vzdy ovulaci cítila (vzdy dva dny neskutečná bolest ve vaječníku,dva dny vzdy) ,i podle hlenu, neslo to prehlednout. A vzdy si to potvrdila i testy. Po SP v kvetnu jako kdyz utne a nic. Pobolivani po stranach mam od ms porad. Vlastne skoro cely cyklus, ale intenzivni to neni. Prostě obcas jen nekde pichne. Jinak jsem zaspinila jen vcera malinko a od te doby nic.