Nemocnice - spaní s miminkem v jedné posteli
Dobrý den, mám takový dotaz pro ty, jejichž děti běžně spí s maminkou v posteli, ideálně "nonstop" u prsa....
Vim, že v nemocnicích chtějí dítě v postýlce -> na monitoru dechu v bezpečí.
Nás čeká druhý pobyt v nemocnici a mám strach už teď. Poprvé měl syn 3m a spal jakž takž. Ale nad ránem už jsem si ho do postele dala. Teď má 9m a spí přiiiiiišerne. Jakože po hodině už musí ke mě. Doma je to ok, nevadí mi to, jsem zvyklá, jsem ráda, prostě můj život, moje dítě, moje prsa. Ale jak to mám dělat v té nemocnici? 😵💫
Děkuji moc za rady nebo povzbuzení ❤️🙏
Neřešila jsem to ani po porodu a obě děti jsem měla v posteli (před skoro 8 a 4 lety). To stejné teď v březnu s 3,5 letou. Prostě spala se mnou, ptz chtěla. Neřešil to vůbec nikdo - ani tehdy, ani teď.
Syn byl tedy už starší 2,5 roku (ale přísavka byl stále). Na JIP jsem seděla u jeho postele na židli. Když nás (po 24 hodinách) dali na normální pokoj, tak mi sestry s úplnou samozřejmostí řekly, ať spíme spolu (ani jsem se neptala). Tak jsme spali 🙂.
V nemocnici to dělej úplně stejně jako doma. Za své dítě neseš i v nemocnice plnou zodpovědnost ty, nikdo jiný, tudíž i ty rozhoduješ o tom, kde a jak bude dítě spát. Ošetřující personál ti k tomu může sdělovat nějaké své postřehy, ale rozhodně nemá právo ti cokoli nařizovat.
Úplně vás chápu ❤️ Taky bych z toho byla ve stresu, když je člověk doma zvyklý fungovat úplně jinak a dítě usíná jen u maminky. Upřímně si ale myslím, že sestřičky tohle vidí dnes a denně a nejste první ani poslední maminka, co má kontaktní dítě 😊
A často to v nemocnici nakonec nějak „přepne“ a dítě tam spí trochu jinak než doma. Klidně bych se hned po příjmu normálně zeptala, jak to tam řeší u větších miminek, která jsou zvyklá spát s maminkou. Většinou se dá aspoň nějak improvizovat, přisunout postýlka, držet ho za ruku, uspávat u sebe apod. ❤️

Když dcera už nechtěla být v postýlce, tak jsem ji nechala spát u sebe u zdi se zvedlou zábranou. Věděla jsem, že nemá kam spadnout. Kdyby přišla sestra, tak bych jí řekla, že jsem kojila 😉