Nervní miminko
Ahoj. Jdu si pro rady🙏😅
Holky malý má 4 měsíce. Doteď se v noci budil co 3, 3 a půl hoďky ( někdy dřív někdy později). Po nakojení a výměně plíny ale spinkal.
Teď poslední týden i když ho nakojím, má čistou plínku, je odříhnutý, a i když jsem u něho nebo ho i mám v náručí..tak je strašně nervní. On jakoby spinká, má zavřený oči. Ale vždy je minuta dvě klid a pak sebou začne šít: máchá ručičkami, hlavičkou máchá ze strany na stranu, prstíčkama se zarývá buď do mé ruky nebo do svých tvářiček. Musím ho uklidňovat a uklidňovat. Chvilku je klid, ale za pár minut je to nanovo.
Je zvláštní, že chodí spát kolem7, 8 večer a spí tak ty 4 hoďky. A začne to až tak po 1, 2 ráno. S prdíky či kakáním to myslím nesouvisí, protože to dělá i když je vybombený😅
Vůbec nespím, je to šílený. Nejhorší je, že moc nevím o co se jedná. Příjde mi, že chce častěji k prsu, ale nepříjde mi, že by nějak extra víc papal. Čili růstový spurt to asi nebude? Prostě je strašně nervní. Nepomáhá ani když spíme spolu a tulíme se. Dělá to samé. Jinak spíme spolu v posteli, ale on tam má svoji peřinku na které spí. Čili jsem mu nablízku. Můžu ho pohladit kdykoliv atp. Ale nic už teď nezabírá. Dělá to i u prsu...
Nevíte co by to mohlo být případně je to ve 4. měsíci třeba běžné?? Přes den jedeme zhruba to samé, co poslední měsíc. Trochu se nám to změnilo, spí míň, ale přes den je v pohodě. Dělá to jen v noci.
Někde jsem narazila na starou diskuzi, paní dělalo miminko to samě. Vymizelo to až v jeho 2 letech ( to by ně jeblo😅) Nezjistila co by to mohlo být, asi nevyvinutá nervní soustava? Máte s něčím podobným někdo zkušenost?
Jestli dobře chápu, on to dělá ve spánku, ale nebudí se, budí to tebe. Myslím, že je to dozrávání nervové soustavy, v tomto věku se toho strašně moc mění, vyhasínají primární reflexy, budují se přechodné reflexy, miminko už umí zaměřit svou pozornost, zpracovává prožité přes den... Pokud to prcka nebudí, zvážila bych dát ho do postýlky, víš, že pro něj je to normální, zkusila bych se sama vyspat. Pro mě byl třeba toto důvod, proč jsem nebyla schopná s dětma spát v jedné posteli, moje děti měly tyto projevy taky výraznější. Já po probuzení nemohla dlouho usnout... Do jakého věku si bohužel nepamatuju.
Naše druhá to taky cca mezi 4.-5.měsícem měla podobné, jak to přišlo, tak to i odešlo 🍀 asi 2-3 týdny to trvalo, ještě se škrábala ručičkou na uchu u toho. Taky spíme spolu, holt jsem byla tehdy trochu míň vyspaná, jako ještě míň, než normálně, ale kofein mě drží nad vodou 😅

Kolem 4 mesicu se zvykne pokazit spanek. Myslim, ze se to jmenuje spankovy regres.