icon

Očkování v těhotenství

klokanka31
Dnes v 11:31

Necháváte se očkovat v těhotenství na černý kašel nebo ne? Mě do toho tlačí obvoďačka, ale nezdá se mi to 🤔

mrkvovydort
Dnes v 11:43

Doporučuje se to, protože tím předáš trochu té imunity i miminku, takže po narození bude mít větší ochranu, než bude moct samo na očkování.

Já jsem byla, hlavně proto, že malej se narodil v lednu, jednak kvůli imunitě pro prcka a druhak jsem sama fakt nechtěla onemocnět v těhotenství, kdy můžeš leda tak Paralen.

Jdi do toho, je to naprosto bezpečné.

themuffin
Dnes ve 12:05

@klokanka31 já jsem byla někdy ve 30tt, ale jen protože se měla malá narodit prosinec/leden, měla malý odhad váhy a taky toho bylo zrovna v okolí hodně. Jinak bych nešla.

lalalola
Dnes ve 12:09

@klokanka31 byla jsem před týdnem a vše ok ale mám doma další 3 prcky takže budu radši, at je mimi chráněné 🙂

krtcice
Dnes ve 12:34

Ne, v těhotenství jsme nikdy na žádné očkování nešla.

drep
Dnes ve 13:14

Samozřejmě ano, černý kašel (u nás boostrix s tetanovkou) plánuju po 30. Týdnu. Poslední tetanovku mám 2021, ale to není překážka. Ještě jsem chtěla rsv, ale data favorizují podání aktivní imunizace novorozenci. A na černý kašel naženu i rodinu.

lenickakl
Dnes ve 14:30

Nechala jsem se naockovat.

bekinka
Dnes v 15:30

Ve druhém těhotenství jsem řešila tetanovku - vycházelo mi akorát očkování. Nechala jsem si nejdřív zjistit protilátky a pak jsem na základě výsledků rozhodla. Měla jsem jich hodně, takže jsem nešla. Jinak bych pravděpodobně na očkování šla.

piggy123
Dnes v 17:43

Samozřejmě ano.

ellyem
Dnes v 18:39

Nechala jsem se tenkrát očkovat 🙂