icon

Podvodníci

prosincovemimi
Dnes v 06:50

Holky ,já bych si taky tak přála ,aby mi zavolal nějaký podvodník, kterému bych měla předat to nic, které mám na účtě 🫠

Dnes a denně čtu, jak okrádají naše chudáky seniory ( opominu, že to jsou teda částky ,kterými disponují...) . Ale vždy se zamýšlím,jak je možné vybrat takové částky okamžitě na pobočce banky? Jakože fakt na hned? Může mi někdo přiblížit,jak to chodí ? Měla jsem za to, že se to musí hlásit předem,že chci vybrat +300 tisíc ku příkladu ?

Ale co chci říct. Jejich finty jsou tak jednoduché až jsou směšné. Tím se podvedeným nevysmívám ,jen si říkám, že fakt by si na mě nepřišli, naopak bych je chtěla nachytat.🤭
Držejí oběť na telefonu ,aby nemohla nikomu volat. Okay. Tak bych napsala manželovi zprávu, že mám podvodníka na tel ,ať volá policii, že k předení peněz má dojít tam a tam v tolik a tolik. Zkrátka bych strašně ráda podnikla kroky ,které by vedly k zadržení takového výlupka.
Jen by se mi teda nechtělo tahat se třeba do 200km vzáleného města...

A co vy ? Máte nachystané své finty, jak je dostat ? 🙏

ivetikkk
Dnes v 07:07

@prosincovemimi ty si to představuješ moc jednoduše.Myslíš,že na to setkání přijde podvodník osobně?Pošle nějakého kurýra, který vůbec nemá tucha o co jde.A nedávno mi volal taky podvodník a zněl velmi věrohodně, krásná čeština a říkal, že si na mě někdo vzal úvěr. Až když se zeptal na zůstatek na účtě,tak mi bylo jasný,že je to podvod.Ale nedivím se, že se někdo nachytá

zuzkasim
Dnes v 07:15

S každou takovou zkušeností nebo přečtení článku o tom, jak to dělají, jsem taky chytřejší, ovšem nedávno jsem si kvůli své nedůvěřivosti zavřela dveře jinde, kde to byl skutečný a užitečný telefonát... Na tohle se totiž připravit úplně nejde, budují stále nové finty, zdokonalují se. Přála bych ti, aby ses nikdy nedostala do úzkých a vždy měla tak jasnou hlavu a klid to řešit, abys nikomu v ničem nenaletěla. Příjemné to není.

1pomnenka
Dnes v 07:19

K dopadení podvodníka nedojde, mají na to své lidi. Vybavovat se s nimi po telefonu je ztráta času. Jak začnou, že si na mne chtěl někdo vzít v bance půjčku a volá mi PČR, odpálkuji a ukončím hovor. To samé, že je můj účet v ohrožení a bude mi volat ČNB.

anonym_a99389
Dnes v 07:30

@prosincovemimi Místo a čas předání ti na poslední chvíli i několikrát změní tak, abys tam byla sama.