Polštář
Dobrý večer,jdu na prosbu a radu, chtěla bych vyprat polštář z houpačky,ale bojím se že špatně uschne a bude plesnivý, uvnitř polštáře nejsou kuličky ale je tam vata, polštář je celkem velký a nevím zda by se i vešel do me pračky na 7 kg.co myslíte dali by jste nějakou radu? Díky moc,nehci ho jen přečistit hadrem
jestli je uvnitř vata tak bych ho vůbec neprala, pokud nemá zip na rozepnutí, nezbývá než umýt ručně, nebo se pustit do několikadenního ručního pracího procesu, kdy bys polštář vyprala ponořením do nějaké nádoby, asi třeba vany, pak opatrně mnula v ruce, pak ho dlouho, několik dní sušila volně položený někde.
jestli je špinavej, tak vyhodit a příští koupit se sundávacím obalem.
Čistírna? Co?
Vata tam určitě není, bude tam rouno nebo polystyrenové kuličky nebo molitanová drť. Rozpárat ve švu, obsah vyjmout, pak polštář vyprat, po vysušení opět naplnit a zašít. Není důvod to prát i s výplní. Návod máš, tak směle do toho.

Tak v prvé řadě bych se podívala na štítek, zda se to vůbec smí prát. Mám zkušenost, že řada polštářů plněných vláknem, které se neměly prát, mi po vyprání zcuckovatěla a už nikdy neměly svůj tvar. No a pak bych teprve řešila ostatní. Pokud se to prát smí a máš obavy, že to tvoje pračka neutáhne (já si takto z fotky tu velikost a váhu fakt nedokážu představit), pak bych hledala veřejnou prádelnu s velkokapacitní pračkou a sušičkou, popř. tyto volně stojící u nějakého obchodního centra. U nás takto u jednoho obchoďáku mají pračku a sušičku, pojme okolo 20 kg prádla a velmi často je vidím v akci. Lidé si tam nosí polštáře a deky na vyprání a usušení, někteří i běžné prádlo.