Predpis Wegovy
Ahojte 😊
som v ČR zatiaľ len asi 3 mesiace a vyzerá to tak, že tu zostanem minimálne do konca roka 2027. Postupne sa tu teda snažím trochu „zabývať“ a možno by som využila aj vaše skúsenosti. 🙂
Momentálne užívam Wegovy, ktorý mi predpisuje môj lekár na Slovensku. Keďže som zdravotne poistená na Slovensku, jeho elektronický recept si tu, žiaľ, neviem normálne vybrať a zakaždým riešim papierový recept a posielanie poštou. Liek si pritom aj tak hradím v plnej výške sama.
Nemáte niekto skúsenosť s lekárom v Prahe, ideálne Praha 9 a okolie, ktorý predpisuje Wegovy aj samoplatcom a nemá nejaké astronomické ceny za vstupné vyšetrenie? 😄 Prípadne ešte lepšie – dá sa v ČR toto riešiť cez online konzultáciu a následný eRecept? Keďže už liečbu mám nastavenú a ide mi hlavne o jej pokračovanie, toto by mi asi vyhovovalo najviac.
A keď už píšem – keďže som v Prahe nová a zatiaľ tu veľa ľudí nepoznám, rada spoznám aj nejaké parťáčky na spoločné chudnutie/pohyb alebo jednoducho voľný čas. 🙂 Prechádzka, káva, občas nejaký šport, výlet alebo niečo... skrátka nič hrotené, len by bolo fajn poznať tu pár ľudí, s ktorými sa dá občas niečo podniknúť. 😊

Je to tak, buď si lék vyzvedneš na recept z SK v ČR nebo ti lék někdo vyzvedne v SK a pošle do ČR. Jiná možnost není, e-recept z SK se v ČR nenačte. Další možnost je přihlásit se ke zdravotnímu pojištění v ČR.