icon

Přijde vám normální přijít na návštěvu bez ničeho?

Včera v 16:07

Nemyslím velký dárek, spíš jestli nosíte třeba víno, kávu, sladkost...
Nebo to vůbec neřešíte?

neomenia
Včera v 16:32

Nosím skoro vždy, alespoň maličkost

anonym_ef5dab
Včera v 16:34

@anonym_autor tak hodně zaleží ke komu jdu a jaký je to typ navštevy

anonym_eec2a2
Včera v 16:39

Někdy jdu jen k sousedce či kamarádce na pokec a kávu, pak nenosím nic. Ony k nám také ne.

kakba
Včera v 16:51

Tak zalezi co je to za navstevu. Pokud jdu ke kamosce, se kterou se vidame fakt casto, nekdy se stane, ze zavolam jestli je doma a jestli muzu prijit tak nenesu nic. Sama ani nechce. Pokud jdu k sousedum, ktere moc neznam, nosim vzdycky.

drep
Včera v 17:16

Standardně k lidem, se kterými se navštěvujeme pravidelně a na střídačku, nenosím nic a ani oni ke mně

zuzkasim
Včera v 19:09

Když se takhle zeptáš, tak ano. Není to povinnost, ne? Spíš pozornost. U mě jak kdy a jak komu. A už se mi taky stalo, že návštěva nebyla úplně plánovaná nebo jsem kvůli něčemu nic koupit nebo vzít s sebou nestihla, i když jsem původně chtěla. Hlavně návštěva je pro mě to, vidět se s tou osobou. Pokud u toho nějaká pozornost chybí, nijak to mou radost z návštěvy neovlivňuje.

verciiik
Včera v 19:22

Já jsem na to zvyklá nebyla. Začla jsem to dělat až potom, co k nám začli lidi pořád něco nosit 😀

martinka89koc
Včera v 20:17

Já to beru jako takovou milou drobnost a přijde mi to slušné, zvlášť když jdu někomu domů poprvé nebo na pozvání. Nemusí to být nic drahého, klidně káva, láhev vína, čokoláda nebo něco pro děti, pokud je mají. Když jdu za opravdu blízkou rodinou nebo kamarádkou, která mi sama řekne, ať nic nenosím, tak to tolik neřeším. Ale úplně s prázdnou chodím jen výjimečně. 😊

j.a.n.i
Včera v 20:25

Záleží na tom kam a jak narychlo je to domluvené... A jinak jo, prijde mi to normální a neocekavam, ue budou navstevy neco nosit

martiina_k
Dnes v 05:12

Já teda málokdy něco nosím. Teď přemýšlím, že asi spíš nikdy. Když jedeme k někomu, koho jsme fakt dlouho neviděli, tak doneseme třeba lahvinku, ale když jdu ke kamarádkám, nic nenesu.

hennrietta
Dnes v 06:20

Pokud se vídáme hodně často, tak nic. Když se vidíme dvakrát do roka, tak nějakou drobnost. A ne sobě navzájem, ale hlavně pro děti.

prosincovemimi
Dnes v 08:40

Já tohle v jedné části ČR vůbec neznala dokud jsem se nepřestěhovala. Tady to tak mají, že co návštěva,to pozornost. Takže se to taky učím. Asi záleží, jak to má ta daná strana.

karollka23
Dnes v 08:58

Já nosím jenom pro děti. Záleží co je to za návštěvu. Samozřejmě když něco upeču tak donesu i to ke kávě🙂

izz76
Dnes v 09:13

Jak píšou ostatní, dle situace. Kdyz jdu jen na skok ke kamarádce na kafe,vídáme se často, nenesu nic. Jinak většinou něco beru, flašku,něco slaného, nebo džus, něco dětem, ovoce. Záleží jaká příležitost to je, když třeba půjdu na grilovačku, domluvím se s hostitelkou co donést.,