icon

Propadnutí stravného ve skolce

Včera v 16:43

Dobre odpoledne, naše školka má novinku. Pokud je dítě přihlášeno k docházce během prázdnin a onemocní, stravné kompletně propadne, nedá se strava odhlásit. Mají pro to nějakou oporu? Nevíte?

anonym_0c6519
Včera v 17:35

Za mě je to hloupost a neplatila bych obědy, které jsem neodebrala. Co je to za blbost? 🤔
Pokud máš pochybnosti, nápis dotaz na MŠI, jestli nejedná o obohacování. 😉

barmil
Včera v 17:47
@anonym_0c6519

Za mě je to hloupost a neplatila bych obědy, které jsem neodebrala. Co je to za blbost? 🤔
Pokud máš pochybnosti, nápis dotaz na MŠI, jestli nejedná o obohacování. 😉

@anonym_0c6519 Platí se na měsíc předem. Podle mě je to kvůli tomu, že během prázdnin jede ms v omezeném režimu a není tam nikdo v kanceláři, prostě kuchyň navaří podle počtu, který dostanou hlášený předem.
U nás běžně jdou obědy odhlásit ještě ten den do 6 ráno.

hennrietta
Autor odpověď smazal
hanka_12345
Včera v 18:16

U nas je to taky takto. Za me je to v poradku. Nas se ptaji na prazdninovou dochazku 3 tydny dopredu a treba do 14 dnu predem ma clovek dat odpoved. Pak uz se bere ze tam dite chodi a je s nim pocitano. Pokud je nemocne uz bohuzel. Nevim no ja bych to asi neresila, Ta celodenni strava je asi "par kacek" na tech par dnu ne? . Asi by mi to netalo za ostudu se s nekym handrkovat. Obohacovani to neni. Je takovy postup

1pomnenka
Včera v 18:20

Nevím, co řešíš, objednanou stravu si můžeš vyzvednout a vzít domů. Pokud si ji nevyzvedneš, logicky propadne. Jestli nemáš nikoho, kdo by stravu vyzvedl, tak to máš smolíka.

hanka_12345
Včera v 18:27
@1pomnenka

Nevím, co řešíš, objednanou stravu si můžeš vyzvednout a vzít domů. Pokud si ji nevyzvedneš, logicky propadne. Jestli nemáš nikoho, kdo by stravu vyzvedl, tak to máš smolíka.

@1pomnenka treba ji to neumozni. U nas neodhlasena strava jde jen prvni den. Ale vzhledem k tomu ze jeden obed stoji 30kc, je otazka jestli se s tim vubec sr*t??

autor
Včera v 18:42

Jde vyzvednout první den nemoci. Zbytek propadá bez možnosti odběru i odhlášení.

autor
Včera v 18:49
@hanka_12345

@1pomnenka treba ji to neumozni. U nas neodhlasena strava jde jen prvni den. Ale vzhledem k tomu ze jeden obed stoji 30kc, je otazka jestli se s tim vubec sr*t??

@hanka_12345 Mám tam dvě děti, obvykle nemocné současne. Stravné na den za jedno je 55 Kč. Když by byly nemocné celý týden, tak už to není zcela zanedbatelná částka. Navíc mi jde o princip. To jídlo uvaří a vyhodí, když budou vědět, že děti je méně? Uvaří méně a tedy ty suroviny nepoužiji? Ať je klidně přísnější lhůta na odhlášení, ale proč to propadá zcela?

malytlustyhroch
Včera v 18:59
@anonym_autor

@hanka_12345 Mám tam dvě děti, obvykle nemocné současne. Stravné na den za jedno je 55 Kč. Když by byly nemocné celý týden, tak už to není zcela zanedbatelná částka. Navíc mi jde o princip. To jídlo uvaří a vyhodí, když budou vědět, že děti je méně? Uvaří méně a tedy ty suroviny nepoužiji? Ať je klidně přísnější lhůta na odhlášení, ale proč to propadá zcela?

@anonym_autor tak kdyz na prazdniny zaplatim primestak a dite mi onemocni v noci pred nastupem, stalo se nam loni, tak to take cele propadne. Jako stvalo me to, bylo to radove vic nez 60 korun na den, ale jako chapu je, no. Kdyz nemaji nahrdnika, tak jim proste uchazi zisk, a to ze jim za tyden diky absenci meho ditete zbude z nakoupenych surovin pul papriky, jedna mrkev, 15ml smetany, 4 platky syra, 4 rohliku, lzice marmelady, dve kapusticky, 200g masa, hrst ryze, tri kolecka kmedliku, jedna tortila, dve brambory a jeden prazdny diplom... to je fakt neutesi a naklady na jidlo jim to zpetne neusetri.

malytlustyhroch
Včera v 19:04

Myslim, ze i s timhke rizikem propadnuti je statni MS na prazdniny porad vyrazne nejlevnejsi varianta. Tak bych se tim netrapila a deti prihlasila na prazdniny do MS podle vasich potreb nebo jejich prani. Pokud chces jo spravedlnost, muzes si zkusit dohodnout to vyzvedavani vsech obedu, ktere nelze odhlasit. Pokud jsou o prazdinach jina pravida na odhlasovani, davalo by smysl, aby byla jina i na vyzvedavani.

hanka_12345
Včera v 20:58
@anonym_autor

@anonym_autor oni na to maji zrejme nakoupene suroviny treba 14 dni dopredu kdy maji napriklad posledni svoz zasob do prazdnin, Je to primo pro tento ucel a ne aby to pak syslili do zari (bavime li se o velkych prazdninach) ...tak nejak to bude. Kdyz to nakoupi do foroty o 2 tydny driv tak pro vase deti to zbyde. Co s tim?

anonym_67a79d
Včera v 21:45

Hele asi bych zamáčkla slzu a jela bych dál 🙂 porad levnější než propadlej primestak … u nás si zas objíždíš skolky a na kazdy dva týdny hlásíš jinam, platis jinam skolkovny a jidlo… a vse musis obrazit jak bojovku .. mas nárok dite přihlásit pouze pokud oba dva pracujete 🙂 je pro to opora? Mam kupu kolegu kterym školka nejede celý léto, dalsi kamaradky co jsou doma, nejsou v praci a dite chodí i v lete a neni problem .. kdzy si představím, ze bych mela platit cely léto příměstsky tábory pro dvě děti, mimo dva týdny kdy budem mít dovcu s manzelem … a kdyz si představím, ze děcka budou nemocny a me propadnou ty příměsťáky, ze jim tam jeste musim nachystat ru svačinu a nevlezu se do pracovní doby s vyzvedáváním 🙂 bala bych se, kdyz se do toho poradne opřu, ze me propadnou obědy na týden, ze se raky dost dobre muže stát. Ze me tu skolku přes léto zruší, protoze ro pro ne bude výhodnější 🙂 neber zle, jen jinej pohled