Rozvod z me strany a děsný strach.
Ahoj,jistě mě někdo poznává z předešlých diskuzí.
Jsem s manželem 8 let,5 let svoji.
Několikrát jsme zkoušeli vztah slepit,na me praskla nevěra,vzdycky jsme to nějak přešli a šli dál.Je to rok co polemizuju nad našim vztahem,mame protismeny,je mi lip v týdnu kdyz se nevidíme než o víkendu kdyz jsme spolu. Ted je tu velké vánoční volno a ja uz pátý den co jsme spolu se cítím jak vezen.Vcera mi prisla vánoční večeře jen jako jedna velká komedie,přetvářka,z mé strany,uz to dál neunesu.Manžela nemiluju dlouho to vím,ale po finanční strance je pro me výhodné zůstat s nim,neplatí mi nic navíc,jen na náklady ohledně bydleni jsme dva.
Je to hodný člověk,rekla bych muj nejlepší kamarád ale láska je pryč,nespíme spolu asi 8 měsíců,je to hlavně z mé strany,nepřitahuje me,sotva mu dam pusu.Nic netuší,což je strašně smutný,protože tak prázdný vztah a on to nevnímá.Byt je můj,hypotéka na mě,mam dva pejsky,bojim se ze to nezvládnu ale vim,ze příští Vánoce uz takhle nechci.Je mi 35 let,manželovi 37 a jsme jak šedesátiletí manželé :( Byl nekdo v podobné situaci?
Promiň, ale za mě se chováš sobecky, vypočítavě a falešně. Jinak bych to nenazvala.
Nemluvím teď o nevěře atp. Ale napadlo tě, že on si zaslouží být s někým, kdo ho miluje?? A investovat do vztahu s někým, kdo si ho váží? Ne být s někým kdo ho nemiluje a je s ním kvůli financím?
Pokud bys mu dala na vybranou, co myslíš, že by si vybral? Být v prázdném vztahu, kde je podváděn a je de fakto využíván po finanční stránce a není milován ( navíc se přetvařuješ, čili o tom neví)...a nebo se rozvést a mít šanci si časem vybudovat nový vztah se ženou, která ho bude milovat? ( To samé bys dala rozvodem i sobě..novou šanci).
To, že to ani netuší, to je jen další podpásovka z tvé strany. Jak mu tohle můžeš vlastně vůbec dělat? Vím, nemiluješ ho, ale takhle neslušně a neférově bych se k nikomu fakt nedokázala chovat🤷♀️
Omlouvám se za sodu, kterou ti tu dávám. Vím, že se určitě trápíš a je to všechno náročné. Ale trošku se zamysli, co celkově ta situace vypovídá o tvém charakteru 🤷♀️
Buď konečně na úrovni, statečná a férová ...začni ho respektovat aspoň teď, na konci vašeho vztahu..a ukonči to.
@kessien Nezmnenila jsi v tom poslednim roce antikoncepci, nebo nezacala brat jine leky, ktere by z nej "udelaly" nepritazliveho chlapa?
Vztahy vznikají a rozpadají se. Nebudete první ani poslední, komu nevyšel vztah. Tohle už je trápení, to nemá cenu protahovat, nebo to odnese vaše psychika ješté víc. Koukám, že jste se snažili a snažili, ale prostě to nejde. Někdy je nejlepší se prostě přestat snažit a dát si svobodu. Pustit to. Je a bylo tam toho až moc toxického ( dlouhodobě velmi mnoho neshod v sexu, milenci, ztráta respektu, pocit uvíznutí, úplné odcizení, odpor...). Příště už to vyjde lépe, držím vám palce.
Promiň, ale za mě se chováš sobecky, vypočítavě a falešně. Jinak bych to nenazvala.
Nemluvím teď o nevěře atp. Ale napadlo tě, že on si zaslouží být s někým, kdo ho miluje?? A investovat do vztahu s někým, kdo si ho váží? Ne být s někým kdo ho nemiluje a je s ním kvůli financím?
Pokud bys mu dala na vybranou, co myslíš, že by si vybral? Být v prázdném vztahu, kde je podváděn a je de fakto využíván po finanční stránce a není milován ( navíc se přetvařuješ, čili o tom neví)...a nebo se rozvést a mít šanci si časem vybudovat nový vztah se ženou, která ho bude milovat? ( To samé bys dala rozvodem i sobě..novou šanci).
To, že to ani netuší, to je jen další podpásovka z tvé strany. Jak mu tohle můžeš vlastně vůbec dělat? Vím, nemiluješ ho, ale takhle neslušně a neférově bych se k nikomu fakt nedokázala chovat🤷♀️
Omlouvám se za sodu, kterou ti tu dávám. Vím, že se určitě trápíš a je to všechno náročné. Ale trošku se zamysli, co celkově ta situace vypovídá o tvém charakteru 🤷♀️
Buď konečně na úrovni, statečná a férová ...začni ho respektovat aspoň teď, na konci vašeho vztahu..a ukonči to.
@reeeza samozřejmě,že určitě zaslouží jiný vztah.Je mi ho hrozně líto,protože vím,že až mu to řeknu bude ho to strašně bolet,přijde mi že bude takový jako sam.
Ale máš pravdu - ukončím to po Novem roce.
@reeeza samozřejmě,že určitě zaslouží jiný vztah.Je mi ho hrozně líto,protože vím,že až mu to řeknu bude ho to strašně bolet,přijde mi že bude takový jako sam.
@kessien přimlouvám se za ukončení ještě ve starém roce. Jak se budete cítit, když si o Silvestru budete přát vše nejlepší a hodně lásky do nového roku, a pak prvního nebo druhého bum čau měj se jak chceš? Nechte shit ve starém roce a začnete nový s čistým štítem.
@kessien přimlouvám se za ukončení ještě ve starém roce. Jak se budete cítit, když si o Silvestru budete přát vše nejlepší a hodně lásky do nového roku, a pak prvního nebo druhého bum čau měj se jak chceš? Nechte shit ve starém roce a začnete nový s čistým štítem.
@jiss nechci mu kazit silvestr. Nema s kým byt.
@kessien Nevím jestli máte spolu děti. Jestli ano tak bych rozchod nechala až na leden. Pokud ne přinejmenším bych si s manželem promluvila, že silvestra chci oslavit ještě s ním , ale že se chci rozvést. Jestli nemá nikoho ke komu jít , tak čim driv mu to řekneš tím lepe , aby si našel nějaké nové bydlení.
@kessien No ono to k rozchodům ale patří, bolí to. Ale přebolí🙏.
Někdy zůstáváme, protože nechceme druhého ranit. Ale to co popisuješ a s tím spjatý život ve lži, to je horší. Časem mu to taky dojde. Navíc když ten rozchod vysvětlíš a bude ve slušnosti, bude pro něj určitě snesitelnější.

Asi by bylo od tebe fér to ukončit... píšeš o nevěře, co on má od tebe čekat? Vyhořelo to, stává se to, máte děti? Pokud z tvojí strany zmizela potřeba to zkusit změnit (poradna, psycholog, nevím), tak to spíš nepřepereš. Pokud jsi uměla zahnout, a provalilo se to, je to red flag, (vždycky jsme to nějak přešli???? ). 35 není věk, abys nemohla začít znova a lépe. Já to udělala v 37 a klaplo to.