Spáchal jsem přestupek, když jsem dal lahve od piva do směsného kontejneru?
Dobré odpoledne, lidičky!
Včera jsem nalezl v Lidlu poblíž automatu na kávu krabici s prázdnými lahvemi od piva. Nikdo u nich nebyl. Byly pravděpodobně opuštěny.
Vzal jsem je a chtěl jsem je dát do vratných lahví do Albertu. Tam je nevzaly. Dále jsem s nimi šel do Kauflandu, kde je automat opět nevzal.
Nakonec jsem se rozhodl, že je hodím do směsného kontejneru na kterýkoliv odpad (až na nebezpečný), protože u nich byly pouze kontejnery na papír a na plast. Kontejner na barevné sklo byl až u kolejí, což bylo několik stovek metrů daleko. Tam už jsem neměl sílu dojít.
Ve výsledku jsem se dopustil úklidu veřejného prostranství. Rozhodně je lepší, když jsou v černém kontejneru než někde pohozené (černá skládka).
Předem vám děkuji za odpovědi a přeji vám moc krásný podzim.
Běž se radši léčit 🤦🏽♀️
Co tě vede k tomu, řešit takové ptákoviny na serveru pro maminky?
@jancazao podle stylu psaní i obsahu je to beztak tatáž osoba, co tu dřív spamovala pod jiným nickem ty kraviny o krádežích.
No a co? Tvoje láhve od piva nás nezajímají, nepijeme ho. Dej si dotaz jinam, na maminkovském serveru to nevyřešíš. Jsi mladý a neujdeš několik set metrů? Zamysli se nad fyzičkou, je prachbídná a pro ostudu.
@anonym_18cb2c Myslíš zrušený účet strakaroman18? 😅
@1pomnenka ano, jsem si nemohla vzpomenout 😀
Dopustil jsem se krádeže? Podle českého zákona platí, pokud někdo nalezne věc nepatrné hodnoty nebo pomíjivého charakteru (typicky jídlo, které není trvanlivé), tak si ji nálezce může nechat.
Ty lahve od piva měly hodnotu prakticky žádnou. Krabice byla poškozena. Byly nevratné. Způsobil jsem tak na majetku škodu za 0 Kč.
Když jsem je bral, nikdo mi nic neřekl.
poznámka: S tou krabicí v níž byly lahve od alkoholu, jsem nachodil minimálně 1 km a vážily odhadem kolem 10 kg. To podle vás nemám žádnou kondičku?

Běž se radši léčit 🤦🏽♀️
Co tě vede k tomu, řešit takové ptákoviny na serveru pro maminky?