Kam vyhodit staré ručníky?
Asi jsem blbá, ale kam se vyhazují staré ručníky, osušky, povlečení atd? Mám toho dost, tak je blbost to hodit do směsného odpadu...🤔
@klokanka31 kontejner na oblečení. Tam se podle mne dává i povlečení a ručníky. Čisté a použitelné teda.
@klokanka31 Do směsného odpadu by mě asi nenapadlo to hodit. Když už, tak existují kontejnery na textil.
@jajulin Co jsem tak hledala na netu, tak právě do kontejnerů na textil se má dávat jen oblečení 🤔 nebo jsem blbě hledala 🙂
@klokanka31 kontejnery diakonie Broumov má tyto podmínky:
Co můžete darovat:
Veškeré oděvy:dámské, pánské, dětské – nepoškozené s fungujícími zipy
Obuv-nepoškozená ( zavázaná v igelitové tašce)
Kabelky, batohy-pouze nepoškozené a s funkčním zipem
Lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky-čisté i mírně poškozené
Přikrývky, polštáře a deky-pouze péřové
Záclony, závěsy-nepoškozené
Látky-minimálně 1 m čtvereční, prosíme, nedávejte nám odřezky a zbytky látek
sběrný dvůr lze určitě využít také.
@klokanka31 vím, že jeden čas to braly třeba docasky(ty ručníky, osusky), útulky.
@klokanka31 Některé kontejnery berou, mělo by to být na nich napsáno pokud berou. Pokud ne, tak azylový dům v okolí nebo určitě útulek pro psy, kočky nebo jiné zvířata, tam to ocení.
@klokanka31 Nevím, kde bydlíš, ale my dříve bydleli na velkém sídlišti, kde pokud se takovéhle věci dali ke kontejnerům (ideálně složené v krabici nebo v popsaném pytli), tak to do druhého dne bylo pryč, někdo si to vzal. Pokud by to tam leželo i po 24hod., naložila bych a odvezla do sběrného dvora.
@klokanka31 Zkus se zeptat v mistnim psim utulku, casto stare luzkoviny deky atd poptavaji.
Sběrný dvůr, mívají tam kontejnery na textil, řešili jsme takto cca před půlrokem pozůstalost.
@klokanka31 U nás je přímo na těch kontejnerech napsáno i ložní prádlo, ručníky apod., určitě ne jen oblečení. Ale je víc druhů těchto kontejnerů od různých firem
Pokud s tím nechceš mít práci, tak na sběrný dvůr.
Jinak ze starých lůžkovin, ručníků a pod. šijí moc hezké věci chráněné dílny při charitě a taky ve věznicích (tam pracuje teta a poptávají!)
Jo a já osobně, staré ručníky stříhání na hadry (použij a vyhoď) a lůžkoviny mě naučila stříhat sousedka- dělá z toho rozměr cca velký kapesník (v létě jsem měla 2x velkou rýmu a bylo to skvělé, kam se hrabou papírové kapesníčky, z těch jsem měla vždy sedřený nos - taky použij a vyhoď, nebo použiju na hadry)