Vysoké CRP bez příznaků
Co může způsobit CRP 150 bez priznaku u staršího ale velice aktivniho člověka?
Bylo to zjisteno nahodou pri preventivce v patek.
Priznaky nejsou žádné, jen asi 2 -3 týdny predtim bylo lehke nachlazeni a suchy kašel
( poslechově čisté plíce)
CRP jde nahoru, v pátek bylo 130 a dnes 150.
V pátek byly nasazeny ATB jako prevence ale zřejmě nefunguji protože se crp zvysuje.
@britney Tak ať to lékař konzultuje s kolegou, když neví, co s tím.
@levandule_k jiný tam neni, chtěli jsem rentgen plic, to jediné by připadalo k uvahu ale Dr zamitl. Takže nic, proto se ptám zde.
@levandule_k jiný tam neni, chtěli jsem rentgen plic, to jediné by připadalo k uvahu ale Dr zamitl. Takže nic, proto se ptám zde.
@britney jak jako zamitl?!
Tak to reste jinde, ale necekejte
@britney osobně bych zavolala do nemocnice a probrala ten stav s nimi, nepřijde mi v pořádku, aby s člověkem, kterému i na atb crp dál roste, nic nedělali.
@britney jak bylo zmineno. Muze se jednat o zanet zubu, mamcin kamarad dokonce kvuli tomu upadl do komatu, nevedeli proc a nakonec se z toho vyklubaly zuby.
Diky ..
Osobě není nic, cítí se skvěle, aktivní, žádná unava, horečka, bolesti.
Má tedy stále ten kašel- jen dráždivý suchý bez vykaslani,,popisuje ze ji dráždí jako šimrá v krku a nuti kašlat, před 3 tydny bylo lehké nachlazení, slzely hodně oci a teklo z nosu.
Dr poslouchal a prý plice jsou čisté, rtg netřeba .
Od zubu by snad mohlo byt ale zase nemá žádné bolesti- nic.
Po naléhání posílá do laboratoře na další testy? Neřekl jaké atd..
Diky ..
Osobě není nic, cítí se skvěle, aktivní, žádná unava, horečka, bolesti.
Má tedy stále ten kašel- jen dráždivý suchý bez vykaslani,,popisuje ze ji dráždí jako šimrá v krku a nuti kašlat, před 3 tydny bylo lehké nachlazení, slzely hodně oci a teklo z nosu.
Dr poslouchal a prý plice jsou čisté, rtg netřeba .
Od zubu by snad mohlo byt ale zase nemá žádné bolesti- nic.
Po naléhání posílá do laboratoře na další testy? Neřekl jaké atd..
@britney ale poslech o nicem.nevypovida, pokud stale kasle, je nutny rtg..

@britney u starsich lidi naopak pri zanetu muze byt crp nizsi. Nejakou pricinu ty vysoke hodnoty mit musi. Muze to taky byt imunitni reakce - infekce, uraz nebo chronicke onemocneni.