Vyšší tlak v těhotenství
Máte někdo zkušenosti s vyšším tlakem v těhotenství? Jsem konec 12 týdne a opakovaně mi měří vyšší tlak. Na zítra mě objednali na kardio na holtera. Mám vcelku strach 🙈
Netrpíš hypertenzí bílého pláště? Já ano a dost to zkreslovalo měření na poradnách. Proto jsem si musela koupit domů tlakoměr a měřit se doma a nosit ty hodnoty na každou poradnu, aby si to doktor mohl vyhodnotit. Samozřejmě s pokynem, že kdybych si opakovaně naměřila vyšší, mám hned volat.
@klchudik A kolik máš?
@klokanka31 když jsem byla na pohotovosti v 6 týdnu tak 143/96, v pátek na hematologii 142/91 a dneska u gyn 136/96.
Netrpíš hypertenzí bílého pláště? Já ano a dost to zkreslovalo měření na poradnách. Proto jsem si musela koupit domů tlakoměr a měřit se doma a nosit ty hodnoty na každou poradnu, aby si to doktor mohl vyhodnotit. Samozřejmě s pokynem, že kdybych si opakovaně naměřila vyšší, mám hned volat.
@anonym_bda56f já nevím. V pátek na hematologii, kdy mi naměřili 142/91 jsem půl hodiny seděla v čekárně a byla v klidu.
Tlakoměr jsem si už také objednala, zítra mi přijde. Ale zítra mi nasadí ten holter.
@klokanka31 když jsem byla na pohotovosti v 6 týdnu tak 143/96, v pátek na hematologii 142/91 a dneska u gyn 136/96.
@klchudik Tak to máš dost 🥺 mně v poradně měří vždycky kolem 135/80, ale já mám syndrom bílého pláště. Doma mám furt nízký, kolem 105/70. Ať ti to dobře dopadne
@klchudik Tak to máš dost 🥺 mně v poradně měří vždycky kolem 135/80, ale já mám syndrom bílého pláště. Doma mám furt nízký, kolem 105/70. Ať ti to dobře dopadne
@klokanka31 no právě. Radši mě objednali hned na kardio, že mi dají holter na 24hodin. Uvidíme. Ji aj tlakoměr na doma mi přijde zítra.
Vůbec nevím, jak se to pak případně řeší 🙈
@klokanka31 no právě. Radši mě objednali hned na kardio, že mi dají holter na 24hodin. Uvidíme. Ji aj tlakoměr na doma mi přijde zítra.
Vůbec nevím, jak se to pak případně řeší 🙈
@klchudik Asi by ti dali léky na tlak...
@anonym_bda56f já nevím. V pátek na hematologii, kdy mi naměřili 142/91 jsem půl hodiny seděla v čekárně a byla v klidu.
Tlakoměr jsem si už také objednala, zítra mi přijde. Ale zítra mi nasadí ten holter.
@klchudik uvidíš, třeba jsi byla ve stresu i tak a doma to bude v pořádku. Je důležité, že to nepodceňují a chtějí to mít pod kontrolou. Pokud by se vysoký tlak potvrdil, tak tě budou častěji hlídat a dostala bys léky na tlak, které jsou vhodné v těhotenství. Držím palce, ať to dopadne co nejlépe.
Tak to máš téměř normální tlak. Norma je 140/90. Není důvod být vyděšená, nic se neděje.
Tak to máš téměř normální tlak. Norma je 140/90. Není důvod být vyděšená, nic se neděje.
@anonym_efb4df U ženy a v těhotenství? 😳 Ženy mají normálně 120/80
@anonym_efb4df podle mě, kdyby to bylo normální, tak by to nehrotili 2 doktoři a neposílali by mě na kardio 🤔
@anonym_efb4df podle mě, kdyby to bylo normální, tak by to nehrotili 2 doktoři a neposílali by mě na kardio 🤔
@klchudik Tam tě posílají pro jistotu, aby se něco nezanedbalo, protože jsi těhotná. Je potřeba, aby se zjistilo, zda srdíčko pracuje, jak má. Já bych byla v klidu, vůbec bych se nenervovala.
Ahoj, měřila jsem si ve vsech 3 tehotenstvich tlak pravidelně doma, mela jsem riziko preemklapsie...určitě je fajn,že to chtějí mít pod kontrolou.kdyz bude holter v pořádku, tak si budeš měřit tlak domaDrz se!Určitě to bude dobré;)

@klchudik A kolik máš?