icon

Ztratila jsem knihu z knihovny a už se nedá koupit

petru445
Včera ve 04:41

Podařilo se mi ztratit knížku z knihovny 🙈 Bohužel je to starší vydání a nikde ji nemůžu sehnat.
Do knihovny samozřejmě půjdu a zaplatím, co bude potřeba, jen vůbec nevím, jak se tohle řeší. Chtějí sehnat stejnou knihu, nebo prostě zaplatím její cenu?

martinaarenca
•
Včera v 06:12

@petru445 Dobrý den, pokud já vím, nic shánět nemusíte. Zaplatíte nějakou pokutu. Rozhodně se nebojte to řešit. Přeji, ať to máte rychle za sebou.

rayasisu
•
Včera v 06:36

A o jakou knihu šlo?

dulka333
•
Včera v 06:37

@petru445 mě u nove knihy dědy pes krapet rozkousal.desky ... knihu jsem znovu obalila. Odnesla do knihovny ... tak řekli ať si ji nechám a zaplatila jsem pokutu v ceně knihy? .... již si, z čeho vycházela pokuta nepamatuji ... je to 30 let stara udalost

petru445
autor
•
Včera v 07:14
@rayasisu

A o jakou knihu šlo?

@rayasisu Je to starší odbornější knížka, konkrétní vydání už se běžně neprodává a ani v antikvariátech jsem ho zatím nenašla.

martinaarenca
•
Včera v 08:09
@petru445

@rayasisu Je to starší odbornější knížka, konkrétní vydání už se běžně neprodává a ani v antikvariátech jsem ho zatím nenašla.

@petru445 Určitě bych to začla s knihovnou řešit co nejdříve. Tím spíš, že knížku nemůžete sehnat. Nemá cenu se bát, co bude. Normálně se zeptejte přímo na pobočce.

sigyn
•
Včera v 09:06

Např. https://www.mlp.cz/cz/napoveda/poskozeni-nebo-z...
Každá knihovna to samozřejmě může mít řešeno jinak

rebe
•
Včera v 09:08

Pokud jde o Městskou knihovnu v Praze, není to žádné drama, zaplatíš hodnotu knihy púlus zařazení do katalogu. Ale je to dost peněz, určitě se vyplatí ji zkusit ještě najít.

kakba
•
Včera ve 14:57

Ano, stalo se nam to. Kniha najednou nebyla. Resila jsem s knihovnou, novou knihu nechteli, zaplatila jsem pokutu. Kniha se po letech nasla, zapadla za skrini a nebyla vubec videt. Tu uz jsem poslala dal kamaradce.