Zůstávám ve vztahu jen kvůli penězům
Ahoj, potřebuju se možná jen vypovídat. Před časem jsem zjistila, že mě partner podvádí. Neřekla jsem mu ale vůbec nic a dělám, že o ničem nevím. Máme hypotéku, děti a já si momentálně vůbec neumím představit, jak bych to zvládla sama. Každý den mě to ale vnitřně strašně ničí. Připadám si poníženě, ale zároveň mám strach všechno zbourat. Zůstaly byste někdy ve vztahu jen kvůli finanční jistotě?
@ptame_se_za_tebe Pokud máš fakt velkou finanční jistotu, a manžel jinak funguje, zůstala bych, a našla si taky milence...Nebudeš za blbku, dětem zachováte rodinu, peníze taky budeš mít...
Vždyť spolu můžete dál bydlet, ale každý si dělat, co chcete. Takových párů je spousta. Časem si zvykneš.
Já bych to vydržela chvilku, než bych si vše zařídila… dlouhodobě bych to nedala. Nevěru neodpouštím a žít s ním dál a dělat, že se nic neděje. Nedokázala bych si takhle lhát, chtěla bych žít zdravý a šťastný život a s ním po boku by to nešlo. Pokud máte hypotéku, ať tě vyplatí a ty se pak zařídíš podle sebe.
Vždyť spolu můžete dál bydlet, ale každý si dělat, co chcete. Takových párů je spousta. Časem si zvykneš.
@anonym_0d20f0 to je smutný.
Byla jsem v podobné situaci, a odešla jsem ze vztahu. Vážím si sama sebe natolik, že raději budu ve finanční nejistotě než s někým, kdo o mne nestojí. A zachovávat manželství kvůli dětem...podle mě tohle nefunguje.

Asi si to umím představit na čas, než si vše promyslím, uspořádám v hlavě, udělám plán popř. vytvořím nějaký finanční polštář. Taky je otázkou, jestli by při konfrontaci partner od tebe odešel nebo by byl schopen milenecký vztah ukončit a ty mu odpustit? Jestli máte zájem na vztahu oba pracovat? Asi bych se zeptala sama sebe, jestli ho mám ráda, jestli bych vůbec já stála o záchranu. Pokud ano, pak bych se zkusila připravit na obě jeho varianty, kdy on chtít bude, kdy on chtít nebude. Mít nějaký plán pro sebe, abys na něm nebyla tak emočně závislá. Jak by šlo vyřešit bydlení? Všechny možné varianty. Jak by šla řešit péče o děti? Všechny varianty. Jak rozdělení majetku? Má ti kdo pomoct? Má tě kdo podpořit? Někdy je fajn zkusit se objednat do nějakého poradenského centra, zjistit, na co máš nárok, jaké jsou možnosti.