Dá se ten vztah ještě zachránit?
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jsme spolu s manželem 3 roky..po 2 letech mě manžel požádal o ruku, naplánovali jsme svatbu, která měla byt teď v dubnu 2016, v srpnu 2015 jsem ale zjistila, že budeme mít miminko (plánovali jsme, ale netušili jsme, že přijde tak brzy, každopádně jsme byli oba moc šťastní) jenže...Tím že jsem otěhotněla začala jsem myslet za 2, tudíž jsem nechtěla vysedávat v zakouřených barech a hospodách a jelikož když už jsme někde byli jsem nepila a byla brzo unavená (manželovi to přišlo brzo jit v 11h večer domů). Tak se jeho vztah ke mě začal měnit..Připouštěla jsem to jen tomu že dodelavame dům a chce vše stihnout..na miminko se moc těšil. 31.03.2016 se nám narodilo to naše štěstí a manžel byl opravdu šťastnej a říkal že je na mě moc pyšny a že to moje hysterčení v těhu za to stálo, ale tady je další jenže..Začal zapijeci maraton našeho syna..pil celou dobu co jsme byli v porodnici..a když jsme přijeli domu chodil klidně i 4x týdně do hospody s argumentem, co by semnou doma dělal když se pořád věnuji synovi nebo spim?! Teď už jsou synovi 4 měsíce..Teď už nepije (chodí jen v utery), ale jeho vztah ke mě se dost změnil..pořád je na mě zlej. Pořád mě poučuje proč si to neudělám tak a tak a co cely den doma dělám (přijde domů a je navařeno, uklizeno, nákup hotovej, Brouček spokojenej) že se pořád jen flakam a on dře jak kůň..Jednou při hádce mi řekl, co se s tebou stalo, dřív si byla úplně úžasná ..byl jsem z tebe naprosto hotovej a poslední rok mě jen sereš a furt mě jen otravuješ nesmyslama ☹. Já po něm chci, aby se nám věnoval, aby byl s námi ...jo taky na něj nejsem milá když mi pořád nadává a pořád se mu něco nelíbí, ale zkoušela jsem o tom s ním mluvit a stojí za tím, že za vše můžu já já a já a vše špatné je kvůli mě..Snažila jsem se změnit, probrečela několik nocí a postupně přicházím k tomu že ten problém není tak úplně ve mě, ale v něm..Jenže když se ho ptám co se s ním děje tak mě okřikne, že až se budu chovat "normálně" tak to bude ok. Už jsem naprosto zoufala, nějaké tipy jak toto řešit? Nechci vzít malému tátu navíc manžel ho moc miluje..problém má jen semnou ☹. Děkuji a za chyby se omlouvám píši z tel.
@lenatu no ja ho taky furt omlouvala, ono je to asi normalni. Jenze tech dobrych chvilek bude min a min a zacnou prevladat ty blby. Dokud jsme nemeli dite, tak bylo vse ruzovy, nedovolil si nic. Zaclo to az v tehu, a pak po porodu gradovalo. Pac oni vedi, ze jsme na nich zavisle. Ja ted lituju uplne debilne ztracenych 10 let. O ex nastesti nic nevim, o syna se temer nezajima, plati teda alimenty, ale jinak ho vidi 3x rocne. Jakmile zjistil, ze ten vliv na me proste uz nema, rychle to vzdal. Urcite to res, musite jit nekam k odbornikovi, tohle se samo nevyresi :/
Přijde že chce "dokonalou" ženu..Jinak co jsem slyšela tak mě vsude chválí atd..ze si nemůže stěžovat na nic že vyborně vařím atd..o to víc tomu nerozumím ☹
@sisstin To je strašný ☹ Hlavně že jsi se od něj odpoutala.
@andreaandrejka jo, zacla jsem studovat (coz on desne nechtel, bal se toho, ze pujdu mezi lidi), a tam to pak uz slo raz na raz. Ted mam peknej vztah (ani, taky to neni ruzove vzdycky, musime se ucit lip komunikovat, v tehu jsem mela ruzny stavy), ale je to cim dal tim lepsi a fakt jsrm v zivote stastna 🙂
@andreaandrejka a teda nasledky si nesu doted... Treba jsem neverila, ze jako chlap by me mel rad "jen tak", ze kdyz mi neco zaplati, neocekava za to protisluzbu, ze nedela vse jen pro obdiv. Doted, kdyz udela prudci pohyb, kdyz se nekdy dohadujem, tak mam tendence uhybat hlavou. Je toho spousta...
@sisstin To ti věřím. Po soužití s takovým magorem to někde následky nechat musí...
@andreaandrejka on za to az tak uplne nemoh a verim, ze kdyby mel zenu jineho razeni nez ja, ktera by to s nim umela, ze by to mohlo vypadat jinak. Kazdopadne je 2x rozvedeny, prvniho syna nevida vubec uz, meho 3x za rok a to taky o necem svedci ;)
Jinak pro okoli jsou tyhle typy sarmantni, inteligentni atd. Oni to proste umi "koulet".
To co píšeš, jak ti odpovídá a nadává, to je teda síla a je to psychický násilí. Já vím o čem mluvím, taky sem to rok snášela, byla se slepá a pořád sem myslela, že chyba je ve mě a snažila se dělat vše pro to, aby ten vůl byl spokojenej. Na začátku to bylo super, hodnej, milej, ale ke konci po tom roce, když třeba dokuřoval poslední cigaretu, tak mi říkal at jdu do obchodu pro další. já odmítla, že já nekouřim, at si tam zajde sám a byl oheň na střeše, že mu dojdou a bude hnusnej atd.
nebo sem měla radost, že sem se dostala na vejšku a on jestli si dělám prdel, že chtěl at jdu do práce. Nechtěl mě chytat za ruku, že sem tlustá...atd atd a dokonce mi dal pěstí do ramene a to byla poslední kapka a zdrhla sem od něj.
Ted mam skvělyho, milujícího manžela. To co popisuješ ty, nemá s láskou nic společnýho. Myslim si, že se nezmění a nebo budeš chtít odejít, on se bude omlouvat, abys mu dala ještě šanci, že se změní, ty mu dáš šanci a za pár měsíců nebo hůř týdnů to bude tam, kde ted :( Tak to většinou bývá. ale třeba přehání.
Jakej má vztah k miminku?
Je to psychicky nasili a jediný co můžeš zkusit je reagovat úplně jinak. Když bude mít zlou poznamku, např o té strouhance, sebevědomě odvetit, že pokud mu to nebude chutnat nemusí to jíst. Proste se nestav do podřízené role. Ty se nemáš za co omlouvat ani co za nim dolejzat. Pokud to nepomůže, pryč od něj.
A to kdyz jsem chodila do prace, tak furt resil, jestli me tam nekdo nesuka. Volal mi tehdy jeste na pevnou linku, jestli jsem fakt doma atd. Proste cely spatne od zacatku a do toho po 2 letech dite :/
A jak pise
@markiiska ze zacatku hodnej, super, na rukou me nosil, vse zaclo postupne a nenapadne. U rozvodu komedie, jak si me vazi, nema vyhrady k tomu, jak se staram o syna a par mesicu pred tim na me rval, at si jdu roztahnout nohy starymu prachatymu koko...ovi. Proste des, znicenej zivot.
A teda dost casto tyhle typy (ex zrovna ne teda) vyhrozuji pak tim, ze pokud odejdete, sebere vam deti, bude chtit stridavku atd. Ac ve vetsine pripadu si deti ani nevsimnou, jen proste pres ne partnerky ovladaji.
@lenatu ahoj,.... a nemáte nějaký takovýhle vztah? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_con... neber to prosím jako že do Tebe rejpu nebo tak něco...já jen,že on je věčně nespokojenej,všimne si jen věcí co nejsou atd......
Moc všem děkuji, za vyslechnutí a rady..zkusím promluvit a uvidíme..odejít schopna jsem, buď se zamysli nad tim jak se ke mě chová a změní to ...nebo odejdu..ještě jednou vám moc děkuji 🙂
@lenatu podle mě tě všude chválí atd aby ti pak nikdo nevěřil až se odhodláš se někomu svěřit,že to doma není růžový...podle mě se až moc snažíš,nech to někdy "vycukat" nedělej nic nebo si udělej výlet s malým a kámoškou...a nebo mu na férovku malýho na půl dne nechej at se stará a pak přijd a div se,že není uklizeno,uvařeno atd....třeba mu cvakne,že zas takový lehárko ta mateřská není no..... 😕
Ja treba varila rozhazeny ptacky na smetane a on na me, ze to neni prece zadny vareni, kdyz se to nakraji a da do hrnce jen a dela se to samo. Proste furt jsem byla lina, nemozna, moje prace byla k hovnu, protoze vydelavam min jak on atd.
@sisstin no Tvůj příběh ej teda taky drsnej...pitomý,že člověk pořád tak doufá v lepší zítřky,že na to,že nepřijdou přijde až je skoro pozdě☹
@petapetruska no Nestíhám toho tolik jako ta paní z článku, ale ano snažím se aby vše bylo ok...ale u nás je to pořád špatně a nebo bez povšimnutí 🙂
@karlajasmine no... Souhlas. Přestat se chovat podrizene. Cim víc se pak zena snaží, tom vic je "na koni". Navíc - zdůraznila bych mu, ze je přece dospelej samostatnej člověk a ze je za svoje vlastní chování zodpovednej on sám a nikdo jinej. Tudíž ani když se někdo nechová podle jeho predstav, nic ho nenutí se chovat jako primitivní hovadko... Pardon, ale tohle přenášení zodpovědnosti za vlastní špatný chování na druhyho - při tom mi leze kudla z kapsy.
@petapetruska no hlavne domaci nasili si kazdej predstavuje tak, ze chlap denne chodi ozralej a rozbije ti hubu. Coz tak vetsinou neni. Ja mu to pak uz fakt zrala, ze tak nemozna jsem, furt vycital mym rodicum, jak me vychovali, ze posle mym kamoskam bordel, jakej mam na fotce, no proste uplne mimo. Ja se furt bala kvuli penezum, ze to nedam, nakonec ma alimenty vetsi, nez mi kdy prispival na domacnost ;)

Tak takhle buzerovat bych se teda nenechala. To je teda masakr. Sobeckej a nevyzrálej.