Jak překonat odcizení s partnerem po dětech?
Ahoj holky,spíš to píšu proto,abych se vypsala a možná zjistila,že nejsem sama,které se to děje....
S přítelem budeme spolu 6 let,máme dvě dětikratce po sobě. Před dětmi nás vztah klapal po všech směrech,ale jak přišli děti,tak se to nějak pokazilo....Přijdu si,že ziju sama s dětmi. Chlap je od rána do večera v práci,večer se vyvali a do 9 vecer spí,když navrhnu,aby jsme se koukli na nějaký film,bo si dali víno a povídali si,tak nic. Když se chci pritulit, tak taky nic. Sex z jeho strany taky nic,max 3x do měsíce. Přitom se maluju, jsem na své váze před tehu a řekla bych,že vypadám docela dobře. Když je víkend,tak se sbali a jede na ryby a vrátí se v neděli odpoledne,kdy je tedy s námi,ale večer vytuhne, protože je unavený z ryb ( mě nevadí,že tam jede,ať si odpocine,dělá náročnou práci,ale ať je pak trošku produktivní). Doma je vše na mě,domácnost,děti,když je doma,tak jen leží,max si s dětmi na 10 minut pohraje a tím má splněno a dal kouká do telefonu, prostě nevím. Má všechno,ale vůbec si toho neváží a odcizuje se mi víc a víc. Došla jsem do fáze,kdy mi už ani nevadí,že je pryč a už mi ani nechybí ,jen mě to mrzí kvůli dětem,protože ho miluji a ptají se každý den,kde mají tatínka. Když jsem mu řekla,že se odcizujeme, tak mi řekl,že jsem si neměla pořizovat děti....přitom v tom to není,děti večer spí,ale moje návrhy na trávení večera byly zamitnuty..máte to někdo stejně,nebo co by jste dělali na mém místě?
Nečetla jsem všechno, ale mám podobný model. Povídat a scény skutečně nepomáhají. Za to musím zpětně uznat zlatou pravdu maminky,"starého psa novým kouskům nenaučíš". To že měl fotbal na prvním místě jsem věděla a že dítě to změní, byly jenom kecy.
Já jsem se ho na to ptala a řekl mi,že je to v pohodě, kdybych někomu poslala nahé fotky,ale vím,že by s tím v pohodě nebyl, je hodně zarlivy a vím,že by mu to vadilo 🙂 a navíc,jak píšete,on ví,že já bych to neudělala 🙂
Uff...hezký stránky našeho vztahu 🙈 když držím hubu a krok a tvarem se,že je vše ok, tak se nehadame a kromě těch frází, jaký jsme měli den, tak se mnou i večer promluví pár slov, než jde spát, ale jinak fakt spíš převládá to špatné...doleze z práce,lehne si a je na telefonu,vše je na mě,max si na 15 minut pohraje s dětmi a to je vše a večer se nají a jde spát...ale vlastně když dojede dřív z práce a chce se mu,tak jde s námi na procházku,ale to je málokdy,nebo každou neděli jde s námi ven odpoledne,tak to je fajn 🙂 ale to je asi jinak vše 🙄
Mě teď pobavila věta, že je starej ( má 40). Mě teď bude 42, partnerovi 48, dvě děti též krátce po sobě, teď už tedy trochu větší, školou povinná dcerka, syn jde v září do školy. Jsme oba dva aktivní, co se týká výletů a trávení času s dětmi. U mužů to může souviset s věkem a taky nemusí. Zkusit naťuknout změnu zaměstnání. Nevíme, jam máte staré děti, kolik je tobě. Já po čas mateřské byla na děti sama, partner v práci, ale našla jsem si kamarádky s podobně starými dětmi, se kterými jsem trávila čas dopoledne nebo odpoledne, partner se potom věnoval dětem. Co zkusit navrhnout jet na ryby s ním nebo se domluvit jeden víkend podle tebe, druhý podle něj.

@zanett to máš pravdu, že by tohle asi odpověděl, já to myslela spíš jako rečnickou otázku pro autorku na zamyšlení.
Zakladatelko, má ten chlap nebo váš vztah vůbec nějaká pozitiva? Zatím jen píšeš o jeho absolutním nerespektu a bohužel trochu i o tvém nerespektu sama k sobě.