Jak zabránit otci v návštěvě porodnice?
Zdravím všechny maminky,chtěla bych se zeptat,jestli nevíte,jestli jde zabránit tomu,aby otec dítěte přišel na návštěvu do porodnice???Nechci,aby tam přišel...rozešli jsme se ne zrovna v dobrém ☹ dělá mi jen nervy a píše škaredé věci,takže si nechci kazit období příchodu na svět toho drobečka tím,že on si bude hrát na tatínka.... ☹
@pipi02 podívejte. Ty ženské, které jen pro svou zhrzenost odebírají tátovi jeho dítě jsou pro mě stejně jako ti otci, kteří zájem nemají. Co jsou podle mě raději psát nebudu. Pan dokázal nebude svěřené dítě do péče může si ho u sebe i nechat a nejedná se ani o únos. O nic. Nechápu, že se svá dospělí lidi ne domluví, chudák decko
Pardon, za přehozenych pár slov
Holky, jen technická....jsem zdravotní sestra, pracovala jsem na oddělení šestinedělí....Od 14-18 hod jsme měli denně návštěvy, otevřené oddělení. Sesternu jsme měly hned u dveří, kolikrát nám do ní lidi čuměli, ani nepozdravili, málokdo přišel říct, že za někým jde...Tak by mě zajímalo, jak by v praxi ta sestra měla zabránit v návštěvě...bránit dveře vlastním tělem popř se každého příchozího ptala, kdo je, za kým jde a tak? Jen mě to tak napadlo, nebo ledaže bysme byli jediné oddělení, které má v době návštěv volný vstup...nevím, jak to funguje jinde...
Rodila jsem v Plzni a sesterna byla uprostřed oddělení. Já s malou hned proti vchodovým dveřím. Návštěvy na nadstandardech defacto celý den, určitě technicky nemožné někomu vstup zabránit
@tulipanecek takze vysledek je asi ten- zeptejte se v porodce, kde budete rodit jake maji podminky 🙂 ocividne jina ves... 🙂 preji hodne stesti a nervu
Až budeš rodit, tak by o tom měli vědět jen ti nejbližší a taky je otázka, jestli budeš otce zapisovat do rodného listu.
@barulina Já zhrzená nejsem...a Vám přeji,abyste v životě takového chlapa nepoznala,to byste totiž začala mluvit jinak...
Kamarádovi se stalo, že se rozešel s partnerkou těsně před porodem (tedy spíše ona s ním). Vím, že neměl, jak se dozvědět, zda se už dítě narodilo, nebo ne. Takže kdyby chtěl jít do porodnice na návštěvu, musel by preventivně obcházet tři porodnice tady v okolí od nějakého 34tt do 42tt. Potom hned žádal o styk s dítětem a vím, že v šestinedělí nesměl, to se bere jako ochrana matky a jejího zdraví, a potom po šestinedělí, když byla malá kojená, ji směl vídat snad jednou týdně na hodinu za přítomnosti matky. Od první lžičky už to pak lze ale na 3-4 hodiny bez matky, protože už je schopen dítě nakrmit. Jinak osobně zastávám názor, že otec dítěte, pokud to není vysloveně alkoholik, tyran apod., má právo dítě vídat. Ale v tom šestinedělí ofiko opravdu nesmí. Jak to má řešené daná porodnice a zda je tam technicky možné, aby přišel nezvaný host, je zase jiná věc. V naší to bylo tak, že pacientka buď vylezla ven na chodbu (pokud ji návštěva např. prozvonila), nebo se návštěva musela hlásit na sesterně a pak rodičku zavolali. Jakákoli návštěva měla přísně zakázáno chodit na pokoj a opravdu se to hlídalo. V naší porodnici si tedy neumím představit, že by jakýkoli nezvaný, ale i zvaný host, přišel jen tak z ničeho nic do pokoje.
@barulina a jen tak včera mi napsal,že malý jeho neni,že je kdoví koho atd. a já mám být nadšená,že zamnou dojde do porodnice a upírám mu práva,jo???
@tulipanecek bohužel někteří o určitých situacích ví pouze z doslechu (ne, že bych to někomu přála) a následně mají proto takové názory. Jsou hezké, zaobalené, právně v pořádku, ale strach o své dítě by je naučil následně mluvit jinak, ale za zlé to nikomu nemám i já takto kdysi mluvila....
@loafeer jestli si dobre vzpominam, tak v Olomouci bylo sestinedeli volne pristupne, v Motole se muselo zvonit a u Apolinare na oddeleni nesmel nikdo cizi, dvere byly zajistene bezpecnostnim kodem a navstevy byly jen na chodbe, takze to asi vsude funguje nejak jinak... osobne se mi teda nejvic libil system u Apolinare.
@barulina Na to přeci neexistuje univerzální pravidlo, přeci záleží na tom o koho se konkrétně jedná, pokud je to tyran, nedělá z něj biologické otcovství automaticky tatínka a matka tak není automaticky povinna s ním vše sdílet, jako kdyby to byl slušný člověk. Já si totiž myslím, že vy vůbec nevíte která bije, lehce se něco takového tvrdí ženě která je ve vztahu spokojená a má normálního muže, ale to je přeci strašně krátkozraké. Jste policistka, tak vylovte někde v nitru trochu té empatie, tu byste měla k výkonu svého povolání správně potřebovat, ne ?
@tulipanecek Ví kde budete rodit ?
@palomitacheca A v Podolí může za Vámi třeba až na pokoj naprosto kdokoliv...
@amazonka.k tak pokud je paní policistka tak je zajímavé, že mluví takto, protože já za svou praxi u policie zažila pár případů díky kterým opravdu mluvím jinak....bohužel pokud člověk ví, jak se daný muž chová a pokud by to bylo k neprospěchu dítěte......bojuje zuby nehty, aby bylo dítě ušetřeno jeho vlivu....není se čemu divit....však mezi hlavními aktéry unie za práva otců (nebo jak se to jmenuje) jsou právě sociopaté, kteří svým jednáním ubližovali a psychicky týraly své partnerky
@amazonka.k nehážu všechny muže do jednoho pytle....znám i matky, které se raději neměly stát matkami a je smutné to pozorovat
@amazonka.k neco podobnyho bylo v te Olomouci... dvere oddeleni otevrene, nikdo prichozi nekontroloval, klidne by tam mohl prijit kdokoliv a dostat se az na pokoj... navstevy jinak probihaly na chodbe, na ktere to v prosinci dost protahovalo...
@palomitacheca to není moc dobré, ani co se týče práv hospitalizovaného...nemocnice by neměly být průchoďáky ☹
@tulipanecek pokud se dva rozejdou a muž ženě psychicky a fyzicky neubližuje a oba jsou normální a vyrovnaní lidé, dokáží se o dítěti dohodnout - i takové znám....Jak to řekl můj známý...chlap by si měl uvědomit, že pokud sáhne ženě na dítě a bere jej do pusy jako svou zbraň (vyhrožování odebráním, únosem, střídavou péčí a děláním scén), nemůže se pak divit, že žena začne bojovat...od přírody jsme dětem blíže....nosíme je 9m, porodíme, kojíme, dítě je na nás psychicky fixované již z lúna - to pouto je prostě větší než ta prvotní spermie - je to sice nevýhoda pro muže ale bohužel je to tak...

@pipi02 pravda to mít ještě nebude. A to že opustí těšili, neznamená hned ze nemá zájem o dítě. A je sobecké odebírat otci který zájem ma