Jak zabránit otci v návštěvě porodnice?
Zdravím všechny maminky,chtěla bych se zeptat,jestli nevíte,jestli jde zabránit tomu,aby otec dítěte přišel na návštěvu do porodnice???Nechci,aby tam přišel...rozešli jsme se ne zrovna v dobrém ☹ dělá mi jen nervy a píše škaredé věci,takže si nechci kazit období příchodu na svět toho drobečka tím,že on si bude hrát na tatínka.... ☹
@palomitacheca myslím, že jsou to oddělení, kde by se neměl courat každý...přece jenom miminka nemají vyvinutou imunitu natolik, aby to mohl být průchoďák + ženy tam mají své osobní věci a nechat tam chodit kde koho...mňo 😀, ale kdo ví, třeba je to už lepší 🙂
@tulipanecek podívejte. Vy musíte vědět. Mě příspěvky berte spíš všeobecné, ne na vás. Já takového jednoho znám, věřte mi, a je to ten něj otec co znám, byť opustil těhulku. Nicméně já hned psala, že muž má práva i povinnosti, stejně jako žena. A nelíbí se mi pouze to, že žena z pozice toho ze rodí, si myslí že je něco víc. Ne není. To je pouze můj názor.
@amazonka.k empatii nechme stranou. By víte jak to u nich doma bylo stoprocentně,? Asi ne, chyba je vždy na obou stranách. Prostě otec je stejně rodič jako matka, bez rozdílu. A kdyz pominu krajní situace, což tady fakt o takové nečtu, tak Paka stejně právo jako maminka.
@pipi02 u nás bohužel už ta první věta nesedí... 😒 ani v tom nejhorším snu by mě nenapadlo,že dokáže být takový jaký je teď...a sám mi řekl nepiš,nevolej ani až se malý narodí,jsi ta největší kurva a to největší zlo co mě potkalo a to protože jsme před ním utekla z bytu,když mě chtěl zbit a pak jsem ho vystěhovala...Takže nevím,proč by takový člověk měl chodit zamnou do porodnice....,i když je bohužel uvedený na matrice jako otec ☹
@barulina tak pokud nebudete verit jedine vete jedinemu cloveku zde na foru, tak trochu nerozumim tomu, proc odpovidate 😀 . Pani chtela radu a tu dostala. A ne vzdy je chyba na obou stranach. Pokud je jeden z jedincu psychopat/sociopat, alkoholik, fetak aj. Ale jak uz bylo receno, kdo nikdy nezazil tuto situaci ma krasne a bohuzel zcestne nazory.
@pipi02 no právě, kdo nezažil. Už jen to že žena s takovým je je chyba. Já dělám DN, jistě víte co ti je. Sama jsem v něm vyrostla, ono kdybych o tom. Něco nevěděla nepíšu. A naopak. Je tady plno silných žen. Podívejte. Já jen píšu, že prostě otec má stejna práva i povinnosti. A ne že tady bude debata o tom jak. Mu co nejvíc zakázat. Že zákona to stejně půjde těžko pokavad nejsou lékařské zprávy atd atd, když bude uveden v RL.takze vykládat tady zakladatele jak to jde a tak na základě doméně je spíš ke škodě. Nějak by mě zajímalo která sestra bude stát u vchodu do porodnice a ptát se každého chlapa,, "vy jste pan např. NOVÁK, TAK VAŠE PANÍ NECHCE AT ZA NÍ JDETE, PRÝ JSTE BYL NA NI ZLY" to opravdu bych chtěla vider
@barulina jak je zde uvedeno jsou porodnice, ktere maji rad a maji navstevni mistnosti a kazda rodicka vypisuje papir, koho informovat a koho ne. Lze take uvest ze k sobe ani k diteti nechci poustet vubec nikoho. Ale uz je to o porodnicich a o jejich radu, ale lze to....sama ze sve zkusennosti to vim. Ne samozrejme vsude. Pokud prijde pak Novak a zepta se jestli na oddeleni lezi pani XY a ona bude mit v papirech napsano nepodavat informece, tak informovani tohoto pana si zadelava dana setstra i spital na pekny problem.
@pipi02 fajn, to já třeba nevím. Stejně myslím, že maminka tazatelka, by pokavad tam Je opravdu problém řešit spíš věci následující. Ale já toto vnímám asi jinak. Nějaká návštěva v porodce by mě nechávala klidnou, takže se na to dívám jinak. Mě by nenechalo klidnou to(pokavad je to fakt agresor) že má možnost a to stejnou do vyřešení péče jako já mít to malé.
@barulina ja tomu zase rozumim. Pokud je to cerstve a chce mit klid po tak narocne fyzicke i psychicke namaze. Hlavne tehotna zena a zena po porodu trpi zmenou hormonu a psychika je tudiz krehci. Pokud by se nechala vystresovat mohla by treba prijit o mleko a podobne. Neni to nic zanedbatelneho. Myslim, ze velmi dobre vi ze se vse bude nasledne resit, ale chtela by prozit prichod noveho clovicka v klidu a v pohode.
@barulina urcite nevadi. Kazdy ma sve nazory pramenici ze zkusennosti. Ja bohuzel potkala vice nenormalnich muzu dokazujicich si svou nadrazenost pouzivanim ditete jako nastroje stejne jako znam zeny co je tehotenstvi naopak zocelilo a citlivky bych v nich nehledala 🙂 ty zas zazilas opak. Ono je to celkove citlive tema a kez by na to bylo "spravne reseni". Za ty porodnice, kde je dulezite soukromi bych bojovala. Jak uz jsem psala, prece jen jsou tam mrnousci cerstve privedeni na svet a maminy s osobnima vecma. To je jako by kdokoli mojl nakracet na sluzebnu a jen tak si me najit v mistnostech..vsude by mely byt pravidla. Bohuzel na to nase spitaly nejsou stavene
Nevím jak to funguje jinde v porodnicích,ale u nás v porodce teda nestojí stráž u dveří aby zabránila nežádoucím návštěvám dovnitř,návštěvy si chodí v době návštěvních hodin jak chcou a nikomu se nemusí hlásit.Takže pokud bude mít otec štěstí a zjistí nějak na jakém čísle leží maminka s miminkem pochybuju,že mu někdo zabrání tomu aby vešel.To jedině,že by maminka pak až zvonila na sesternu a nechala tatínka vyvést.Ale dopředu tomu podle mě zabránit nejde,alespoň u nás ne
u nás si v porodnici na pokoj chodil, kdo jak chtěl..nikdo to nehlídal, ani jsme se nikomu neohlašovali..
tak do porodnice jdeš snad těhotna a tudíž žádné číslo mít nemůžeš, stejně tak, když někdo umře..umrtní list se vystaví do 30 dní po události
@elu rodný list matky je potřeba...ne dítěte 😉
@nov.tere já teda rodné číslo dcery musela hlásit do Motola, ale stačilo jim to poslat mailem po tom, co jsme dostali její rodný list
@tulipanecek aha, když je svobodná matka, tak asi jo, jinak oddací...ale já pořád myslím, že píše oRL dítěte, ale asi blbě čtu 🙂
@tulipanecek tak jak v te porodce, ví se to? Já taky ležela na oddělení, kam se nikdo Jen tak nedostal. Na pokoje návštěvy nesměly vůbec. A otec nebude preci vědět, kdy a kde se rodí...
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale mě se jako rodičky ptali, jestli mají vyvěsit moje jméno na ceduli pro návštěvy nebo ne. (taková ta jak je jméno a vedle číslo pokoje), takže prostě řekni ne a nebudeš muset řešit nevítaný návštěvy:-*

@pipi02 snad se to tam za tech necelych 6 let nejak zlepsilo. Tenkrat nam tam myslim sestricka rikala neco o tom, ze se planuje rekonstrukce. V tomhle se mi fakt nejvic libil Apolinar 🙂