Jak zvládnout mateřství se třemi aktivními dětmi?
Nechci se nějak rouhat, že si toho nevážím - máme 3 zdravé šikovné děti, ale bohužel mám pocit, že pro mě život skončil. Vlivem okolností je poslední neplánované. Vůbec nejsem mateřský typ, ale manžel si přál velkou rodinu, nechala jsem se úplně zblbnout, pořídili jsem si první dvě velmi rychle po sobě, dost mladí. Všechny děti jsou neskutečně aktivní a tvrdohlavé, zásadně chtějí něco jineho než zbytek rodiny. Třetí jsem do tohoto stavu samozřejmě nechtěla. Přišlo i přes ochranu, potrat by manžel nepřežil, prostě se to muselo zvládnout. Nyní jsou ve věku 1. třída, předškolák, nejmladší je batole. A já fakt každým dnem myslím na to, jak to všechno mám doháje zvládat. 🤦♀️ Cokoliv děláme, starší dva se jen hádají nebo nastřídačku kňourají, před každým vypravěním ven je hodinová scéna, batole je ztělesnění katastrofy - celé dny jen řve a všechno ničí, vyloženě jen lítá od jedné škodě k druhé. Já se je snažím ze všech sil nějak zabavit. Mám takový pocit zmaru, místo aby si hráli, nic je pořádně nebaví, pořád dokola se jenom potloukaji kolem a vymýšlí, co by vyvedli, když vyloženě sednu s nimi a něco dęláme, buď to ničí nejmladší a nebo to zas nebaví ty starší. Do toho samozřejmě hory nepořádku. Mám pocit, že jakmile chvili vynechám, strašně se to kupí - pořád dokola vařit, uklízet, starat se o prádlo, nakupovat. Jakmile tohle chvíli nedělám, akorát mě to dožene o pár dní později. Mám uplne hrůzu z toho s nimi někam jít sama - 2 že tři na mě visí a řvou, třetí někde něco likviduje. Manžel se semtam zúčastní, nekdy pohlídá, když vypadám už asi fakt extrémně, něco málo doma udělá....ale je jasné, že je to vše primárně na mě. Prostě mám prostě pocit, že mi tim život úplně skončil. Že to není na rok, než nejmladší trochu pobere rozum. Pak budu muset do práce a k tomu všemu mi ještě přibude nekonečné martyrium s hlídáním. Že pristich 15 let nebudu moct beztrestně ani na kafe s kámoškou, aby mě neustále nehnala hora povinností, která se mi tim akorát zdrží. Že vyrazit s touhle bandou kamkoliv je prostě jak zájezd polských turistů - hluk, zmatek, milion věcí, přípravy půl dne předem, pořád řešit proč kdo kňourá. Z toho ani nic nemám. Já nevím, dá se z tohohle objektivně nějak dostat nebo jen přežít až vyrostou? Máte to někdo podobně? 🤔
@honatko092 😂
@pampelina18 jestli je tve treti dite teprve miminko, tak je to samozrejme pohoda.
Az budes za rok se starsima deckama delat domaci vyuku a batole bude lozit po stole, trhat sesity, vytahovat pastelky z penalu, vysypavat pismenka, pak si na nas vzpomenes 😅 A to nemluvim o tom, ze pravdepodobne u toho budes v tu chvili i varit, a snazit se zklikvidovat ten bordel, co mrne mezitim napachalo, zatimco jste meli chvilku klidu u slabikare.
Ale tak treba jsi extremne dobre organizovana a zvladani triceti cinnosti najednou ti nikdy nedelalo problem 👍🏼 Coz je vlastne obdivuhodne, a jestli to tak mas, tak ti v tomto uprmne zavidim 🙂
@te_reza
@cherie24 👏🤣 geniální. Díky, holky! 😂 Mimochodem, @exbordelar, přesně jsi popsala stav naší domácnosti. 🤪 Plus od porodnice třetí dítě řvalo, řvalo a řvalo. Takže úplná pohoda s miminkem, co přece 20 hodin denně spí, podáš dudlík a spí dál. 🤭
Tak vidis, nejsi v tom sama! 😁 ono jsou to kolikrat tragikomicke situace. Verim, ze kdyby o tom nekdo natocil film, tak se spousta z nas v tom pozna a budeme dostavat zachvaty smichu 😀 kdyz pak clovek vidi s nadhledem, ze neni jediny zoufalec, co nezvlada perfektne ukocirovat haranty a domacnost, tak to pak neni nakonec tak strasny 🤪
Matky sobe 🤘🏼😈
@exbordelar neznám nikoho v okolí kdo by se hroutil z toho, že má tři děti. Naopak to mají pěkné zorganizované a zvládají to. Paní to prostě nezvládá a to, že se Vám nelíbí kritika je vaše blbost. A, že paní nezvládla výchovu dvou starších dětí to už ví taky, když z nich má ujecene zpratky co se akorát perou. Ale chápu, že Vám vadí člověk co Vám napíše pravdu a tak Vám přeji hezký den
Ja treba miluju cestovani, pred detma jsem sjezdila svet, zila v US a na Zelandu. Takze klasicky rodinny zivot je na hony vzdaleny memu vysnenemu zpusobu zivota. Asi nema cenu popisovat, ze cesta do vedlejsiho mesta se 3 potomky je vic adrenalinu nez tridenni trek divocinou😀 Ja se udrzuju psychicky fit planovanim cest(i treba kam se podivam za 10 let- mam na to denik) a dovolenych a jeste chodim na kurzy keramiky pro dospele. A kdyz je toho moc, tak si opakuju, ze je to jenom obdobi a vsechny deti nakonec vyrostou🙏
@lp183 my jezdime v dodavce i s detma 😀 Sice je to nekdy pakarna, ale da se to. Neni cas cekat, az… 😇
@matusoni “uz se tesim, az deti vyleti z hnizda” nerovna se “deti jsou mi na obtiz”. Rozlisujme opravdovy vyznam vet a nezevseobecnujme!
@matusoni Já jsem nikdy neřekla, že mi jsou děti na obtíž. Pro mě jsou hlavním smyslem života. Cestujeme i s nimi celkem dost, jen se těším i na romantiku ve 2 v bojovejsich podmínkách, jak to bylo na Zélandu, kdy jsme 4 měsíce bydleli v dodavce, ale to si počkám do důchodu. 🤭... S dětmi si to teď bohužel nemůžeme že zdravotních důvodů dovolit, potřebujeme pro ně mít vždy zázemí apartmánu.

@pampelina18 paní dokonalá, nejsi náhodou ty ta, která s prstem v nose zvládá děti, hospodářství, zvířata, dům, vaření a chodí na umělé oplodnění i když je super plodná? A ostatní jsou pro tebe jen líné matky?