Jsem pořád vynervovaná
Ahoj,mám dvě děti, Samika skoro 4roky a Sebastianka 7 měsíců,partnera je hodný ale pořád jen pracuje svátky a soboty jsou u něj pracovní,neumí snámi trávit čas jako s rodinou vše společně někdy mi připadá že sem si děti udělala sama. Nic mě netěší nic mě nebaví sem otrávená z toho všeho doma uklízení vaření skákání kolem všeho kluci jsou na vcelku hodní,nemám nikoho komu se svěřit a vše mě dusí,nevím co to semnou v poslední době je jsem agresivní snad psychicky labilní jsem někdy tak vytočená skrz maličkost,mám v sobě tolik vzteku že když muj starší syn něco udělá (dá se to řešit v klidu) tak vybuchnu jak časovaná bomba. Pak si uvědomím co dělám ale to je pozdě. A moc toho lituji. Néé že bych ho fyzicky týrala to nee,ale hrozně řvu,mám to po matce,už přemýšlím že mám blok skrz ní (mou matku) sní se nestýkám špatné vzpomínky tořád mě za vše kárala a taky hrozně řvala mlátila mě hlava nehlava,a svěřit se jí někdy to vubec,vždy to dopdlo katastrofou. Nevím ja se mám hodit do klidu. Nějaká rada? Doktor-prášky? Psychouše?
Mamči zkuste kouknout sem www.kouzelnavychova.cz je hrozně těžké být vyrovnaná a klidná já to sama znám právě proto jsem vytvořila kouzelnou výchovu kde jsem se zaměřila na výchovu dětí i rodičů 🙂 Maminky nezoufejte jde opravdu zařídit klidné a láskyplné mateřství. Nemusíte se navštěvovat psychology a jiné pomocné centra. Jde pouze o vás jak vy samy si to nastavíte tak vám to bude fungovat. Určitě si myslíte že jsem jen další spamovací prodejce a může a nemusí to být pravda ale já dodávám i dostatečný obsah zdarma takže touhle větičkou bych si tak trochu omluvila ten odkaz nahoře 🙂
Mamči přeji vám krásný den a mnoho úspěchů
Ahojky, tenhle stav mám taky. Přemýšlím jak ho řešit. Objednala jsem si bylinné kapičky gynex jsou na hormonální rovnováhu a magnesium. Taky jsem začala chodit na jogu a tabatu. Koupila si nějaké inspirační knihy a hodně se vyplakala. Zkouším to vyřešit sama. Určitě nepůjdu k nějakému odborníkovi a nebudu brát léky. To nechci. Také si chci pořídit nějaké malé zvířátko. Tak snad mi to nějak pomůže 🙂 ohledně té agrese a křiku na dítko. HOLT JE TOHO NA ČLOVĚKA HODNĚ a někde to vypustit musí. Být 3 roky na rodičovské je neskutečně náročné a člověk si to ani neuvědomuje. Okolí to bere jako samozřejmost nebo takhle to mají všeci maminky. Smiř se....Tohle mi říká máma...., ale to je takový ten názor, ale né pomoc. Tak mi držte palce!
Ahoj,přidávám se...jsem vyřízená,malá 4 měsíce...trprí na prdy, divoký klučina 3,5 roku, jsem na ně skoro sama, přítel chodí pozdě z práce. Bývalo mi špatně...motání hlavy,bušení srdce...po vyšetření mě mudra řekla,že je to ze stresu...dostala jsem Neurol na nervy...nechci být na práškách,ale je fakt, že mi trochu pomohly...nevím,jak to řešit bez prášků- je tady někdo,kdo bere prášky. ? děkuji za odpovědi.
@spajkina ja tedy beru kapky bachovy esence... ale nekdy kdyz je toho moc (jako dnes a jeste s mesickama), tak taky rupnu... ale jinak je celkem fajn... chci Ti jen poradit- nechtit moc dokonale: naklizeno, navareno, nachystano, obstarano... povolit a delat i sobe radosti nebo alespon ulevy. ja treba zitra varim nudle s makem a casto davam maso se smetanou do trouby, proste jednoduche recepty (kdyby nekdo cetl muj prispevek a chtel mi podarovat rychly recept, budu vdecna!). kup si houpaci balon... ja bych bez nej u prdu taky snad zblaznila. je to relaxacni pro Tebe a miminko to nejen uklidni, ale pohyb taky pomuze k rihnuti ci prdiku. maly ma jedenact mesicu a jeste ted v noci casto hopsame. neboj, bude jen a jen lip. ja jsem na ctyri deti sama a citim, jak se mi k roku trochu uvolnuji ruce... kdyz je obcas strasna noc (ted jsou malosi nachlazeni), tak si rikam, jak bylo hur, kdyz jsem kluka placala do prdelky, aby si odrihnul, ruky me bolely a on porad nic (a kdyz nerihnul, byly z toho jeste horsi prdiky)... takze leky moc neber, zkus neco prirodniho, caj medunka... a hlavne zmenit psychiku... je to prace na cely zivot 🙂 drzim palce!
@verusky díky za odpověd´, pořád se to nějak dalo...ale před měsícem jsem si vymkla kotník,malý zánět středního ucha,malá taky onemocněla a jak jsem byla zavřená měsíc doma,tak se to všechno jaksi nakupilo....pomáhala mi mamka...která má svých starostí až,až...tak zase výčitky..že ji zatěžuji. Kdyby se mi netočila hlava...jak fungovat...když není dobře. Prostě jak jsem nemohla chodit a seděla...tak hlava začala šrotovat....mezi 4 stěnami.
děkuji...,
@spajkina Takže já ti řeknu jedno - kvůli mámě si výčitky nedělej, máma to dělá ráda a z lásky k tobě. Představ si na jejím místě sebe a své dítě na svém místě - ty bys to udělala taky. Často to dceři vysvětluju, prostě kde můžu tak pomůžu a jsem ráda, když si řekne, jinak se jí nabízím sama. A s malým děckem se opravdu oprosti od toho, co ti dnes tlačí všude do hlavy - dokonalost je nesmysl. Když nebudeš mít vánoční dekorace na domě a po domě, když nebudeš mít deset druhů cukroví, oleštěná okna, vygruntovaé skříně, tak za prvé si toho stejně nikdo nevšimne a za druhé ty Vánoce přijdou tak jako tak. A děti si zapamatují spíš klidnou a spokojenou mámu, co s nimi sedí a povídá a hraje si než vyleštěná okna, to si piš.
A rychlé recepty - včera jsem chystala troubový guláš, za chvilku všechno pohromadě a jdu si po svém, no a pak superrychlovky těstoviny na milion způsobů. Asi tak. Anebo dát maso, brambory a zeleninu do trouby, nebo udělat roštěnku v papiňáku, prostě něco, okolo čeho netancuješ.
@anelamates mimo tema, ale prosim te, nenapises mi rychlorecepty testoviny na tisic zpusobu? ja v tom plavu... sunkofleky, nudle s makem a uz jedine jako priloha... dekuju...
@anelamates díky za reakci...koupila jsem si persen forte a třezalkový čaj...snad se mi stav zlepší...synek je moc divoký,mimčo uprděné...jsem na ně skoro sama,já vím,takových mamin je a mají třeba více dětí...prostě jak jsem byla zavřená měsíc doma..tak to propuklo...snad mi bylinky pomůžou a budu se cítit lépe.
@verusky Špagety s čímkoliv - sušená rajčata, s česnekem olivovým sýrem a olejem, nebo ta sušená rajčata s olivami, nebo kousek šunky a sušená rajčata, nebo kousek dobrého sýra a k tomu bazalku a oliváč, anebo výborné opéci pár žampionů a bazalkové pesto, prostě cokoliv najdu doma, to prsknu na pánev podusím trošku k tomu špagety nebo prostě testoviny nějaké a je hotovo.
@spajkina Hlavně se budeš cítit dobře, když se ty sama nebudeš popoháněj v hlavě - to bych měla, to bych měla. jediné, co bys měla, je starat se o děti a být v pohodě. takže když děti usnou, nelítat po kvartýru jak utržená, ale lehnout a spát s nimi. Nevyvářet jak o hodech, ale vždyt stačí k večeři a k obědu sytá hustá polívka a chleba, ne? Gruntovat nemá význam, však určitě běžně uklízíš. Tak se hod do klidu, nejvíc problémů dělá člověku jeho hlava.
Tak píši po 2 měsících....můj stav je lepší..ale neustále přetrvává pocit motání hlavy a pocit že špatně vidím..jakoby rozostřeně. A to mě vysiluje..protože psychika se mi zlepšila..pomohl persen forte,ale tady ty pocity jsou opravdu nepříjemné. Nevím,jak se toho zbavit. Nejde na to nemyslet,takže to tak cítím skoro pořád. ☹
@spajkina a nepotrebujes brýle?
@karlajasmine myslím,že ne,vše přečtu bez problému, i na dálku vidím dobře...u očního jsem nebyla,ale nikdy jsem s očima problém neměla..začalo to vše s tím stresem..
@orchidis napises mi neco bliz, treba do ip? nas soud zatim stoji... dala jsem predbezne opatreni na styk, na okrese zamitli, na kraji mi vysli vstric, takze ma otec urcene sobotni dopoledne na navstevy. moc jich ted nevyuziva... a jsou v kontaktu s exex (tatou starsich devcat) a ten ted zacal velmi prudit a chtel po me doktorce papir, ze nepecuju dobre o holky (nedala jsem leky, ktere mu napsala, protoze jsem uznala, ze zdravotni stav neni tak spatny), takze mi pediatra volala, ze mu papir nevyda... tak jsem byla prekvapena tou silou, pet let s exex pohoda a do deti se nepletl a ted najednou jde tvrde...
@spajkina Zajdi si na oční, abys vyloučila tyhle potíže. No a pak případně ještě k obvodnímu a popiš mu tyle příznaky. A uvidíš. Ale myslím si, že to bude týden po týdnu lepší. Hlava se ti může motat z nevyspání, můžeš mít špatný tlak, můžou ti chybět minerály.
@anelamates děkuji, na očním jsem byla včera a vše v pořádku.Připadám si jak hypochondr.

@eva89pouzarova
Ahoj to znám..taky máme 2 děti a někdy je to na hlavu.Syn dost trpí na zuby,dcera má zase období vzdoru,takže některý dny jsou fakt výživný..S matkou jsme to měly doma stejný-samý řev,bití..taky se nestýkáme nějak,takže já jsem asi nervák po ní 😖 .Vždycky jsem si říkala,že nikdy nebudu jako ona,ale bohužel ve spoustě věcí jsem.Muže mám teda hodného,o děti se postará doma je každý den,takže na ně nejsem sama,ale i tak je to někdy náročné...dřív jsem chodila cvičit,tak jsem si odpočinula a byla nabitá energií,ale teďka nemám s kým a už mi to chybí...