icon

Mám dítě a lituju toho...

targeta
25. lis 2014

Potřebovala bych se vypovídat a potřebuju i radu. Celý život jsem věděla, že děti nechci. Nikdy jsem nebyla mateřský typ a rozhodně nejsem matka roku. Můj manžel měl stejný názor, takže náš život byl fajn. Jenže manžel před dvěma lety změnil názor a začal mluvit o dítěti. Že by sme si měli pořídit aspoň jedno. Nijak na mě netlačil, prý si to mám rozhodnout sama. Do toho jsem neustále poslouchala svoji matku, která se starala o svou nemohoucí mámu, že kdyby měla aspoň vnuka/vnučku, bylo by to skvělé, že by došla na jiné myšlenky,že mám nejvyšší čas, že ona bude hlídat...(péče o starého člověka je dost psychicky náročná). Jednou jsem v práci toto téma naťukla a kolegyně mi řekla, že kdyby její muž chtěl děti a ona ne, že by se bála, aby neodešel nebo aby si ho nepořídil s jinou. Popravdě jsem o tomto taky přemýšlela. Můj manžel je úžasný člověk, velice ho miluji a věřím mu, máme krásný vztah i po 10-ti letech. On sám mi řekl, že moje rozhodnutí bude respektoval. Přesto jsem se pod tíhou argumentů nebo asi v pominutí smyslů rozhodla, že si dítě pořídíme. To, že jsem v jiném stavu jsem zjistila velice brzo. Obrečela jsem to, ale štěstím to nebylo. Přemýšlela jsem, jestli jít na potrat a manželovi to neříkat. Nakonec jsem mu to řekla. On byl rád, já zoufalá. Moje těhotenství bylo bez problémů, žádné nevolnosti, vysoký tlak, cukrovka, vše v pořádku. Jakž takž jsem se s tím vypořádala a začala se docela těšit. Oba jsem si přáli holčičku, protože v obou rodinách jsou samí kluci. Jenže po odběru plodové vody bylo jasné, že to bude kluk. Cestu z vyšetření jsem probrečela zklamáním a rozhodně jsem se už netěšila. Rodila jsem CS, takže "porod" v pohodě. Malý není zlé dítě. Prospívá, na 2 měsíce je velice šikovný. Jenže já jsem zoufalá. Není dne, abych nelitovala svého rozhodnutí. Manžel jezdí domů jen na víkendy, moje matka sice k nám jezdí, ale manžela nenahradí. Navíc mi po pár dnech leze na nervy. Ubíjí mě to být doma. Kdyby to šlo, okamžitě bych se vrátila do práce. Leze mi na nervy všechno. Když se syn rozbrečí a já nevím co s ním, chytnu amok, křičím na něj a nejradějí bych ho někomu dala, ať si ho vezme a nevrací jej. Nejraději jsem, když spí a já s ním nemusím mluvit a věnovat se mu. Dítěti se věnuju, péči nezanedbávám, ale všechno dělám jen proto, že se to musí a má. Nemám z toho radost. Otázka, jak si užívám mateřství, mě dohání k šílenství. Co to znamená užívat si??? Nechápu lidi, co toto podstupují dva a vícekrát. Nebo je vlastně obdivuju. Vím, že jsou lidi, kteří si přejí děti a zdravé děti a byly by za to vděční. Já to mám, ale šťastná nejsem, večery probrečím s tím, že jsem si zničila postavu a zkazila život. Cítím, že to nebylo správné rozhodnutí a chci zpět svůj život před tím. Říkala jsem to manželovi i matce, ale asi si myslí, že si dělám srandu. Mrzí mě moje rozhodnutí a kdyby to šlo, vrátila bych to zpět a dítě si nepořídila. Kdyby se mě někdo ptal, jestli mám syna ráda, nevím, co bych odpověděla. Jen vím, že větu - miluju své dítě nadevše-bych neřekla. Najde se někdo, kdo to má podobně nebo jsem jediná? Změní se to někdy? Klidně se do mě pusťte. Počítám s odsouzením.

tulikiss
22. led 2015

holky klid vzdyt pani psala ze se ji zastavuje mozek tak se nemuzem divit 😀

d_dee
Odpověď byla odstraněná
d_dee
Odpověď byla odstraněná
koncita
22. led 2015

@d_dee pokračuj 🙂 jen to ze sebe dostaň, uleví se ti 😀

mon_88017
22. led 2015

Už se perou? Sem zvědavá, kdy sem vletí vedení a zavře to tu 😎

lenkavd
22. led 2015

@d_dee no četla jsem tady už dost. Ale ty evidentně vedeš, bohužel 😒

d_dee
22. led 2015

@koncita :D co prosím? a to mám být nervní z takových lidí, jako jste vy tady? Ježiši...

d_dee
22. led 2015

@lenkavd SUPER !

d_dee
22. led 2015

@mon_88017 DOUFÁM, ŽE CO NEJDŘÍV

tulikiss
22. led 2015

@mon_88017 sakra to by byla uz druha diskuze behem dvou mesicu kterou zavrou kdyz tam pisu 😀

d_dee
Odpověď byla odstraněná
lenkavd
22. led 2015

@d_dee a v čem ty jsi lepší? Schválně? Že mluvíš hůř než dlaždič? Že urážíš někoho o kom nic nevíš? A mluvíš o nečem, co jsi ještě nepoznala? Tedy porod a starost o miminko?....

koncita
22. led 2015

@d_dee nech volný průchod svým emocím.....nedrž to v sobě.....btw ty seš dobrej případ 😀

nininka23
22. led 2015

Hurá bitka 😀

lenkavd
22. led 2015

@tulikiss haha, to jsme na tom podobně. Ale těch pár příspěvků, to se prostě nedalo nereagovat ....

tulikiss
22. led 2015

@lenkavd kdyz ja skoro nikam nepisu ale kdyz uz napisu tak mi to tam vzdy zavrou 😀

nininka23
22. led 2015

@d_dee doporučuji diazepam - dělá zázraky. Po roku na mateřské vím, o čem mluvím 😀

tulikiss
22. led 2015

holky uz klid ja se tu tak smeju ze si vzbudim deti a budu muset jit 😀

mon_88017
22. led 2015

@tulikiss stane se i v lepších rodinách 😀

milmic
22. led 2015

@d_dee A ve chvíli, kdy Tě poprvé naštve, tak na něj spustíš jako tady na nás? Fakt bych nechtěla být Tvým dítětem, vůbec nemáš žádnou úroveň chování a jednání.

tulikiss
22. led 2015

@d_dee tady nejde o moudrost, ale o kultivovanost, clovek muze mit jiny nazor nez vetsina, ale zalezi na tom jak svuj nazor poda, pokud tak ze by ve vysilani novy bylo jenom same pipani tak pak at je to sebelepsi nazor nikdy neobstoji...

koncita
22. led 2015

Táááák a máme po ptákách 😝

lenkavd
22. led 2015

@tulikiss já taky moc ne. Není čas. Ale když už, tak to obvykle stojí za to 😀
Každopádně dobré pobavení před 4 hodinama, co strávím na operačním sále 😝

tulikiss
22. led 2015

@lenkavd tak at ti to dopadne dobre, at uz je to cokoliv....

tulikiss
22. led 2015

a sakra deti jsou vzhuru tak ja letim at je teda nenecham trpet hlady 😀

amazonka.k
22. led 2015

@targeta Mně se líbí, že jste si to dokázala přiznat a popsat, není na tom nic odsouzeníhodného, jen to každá prožíváme jinak, nad tímhle nemáme žádnou moc. To, že to řešíte znamená, že Vám na tom záleží a to je první krok k úspěchu 🙂 Budování vztahu s dítětem je úplně normální věc, taky jsem zpočátku necítila žádnou záplavu lásky, ale všechno přišlo až časem, polehoučku a postupně. Počkejte až se na Vás usměje, obejme Vás a řekne : MÁM MÁMU, nebo : mámo PUSU a vlepí Vám jednu oslintanou, nebo Vám ráno podrbe sám od sebe záda jako Kuba dnes 🙂 A večer, když mu zpíváte si přivine Vaší ruku a blaženě se usmívá. Jakmile tohle všechno přijde, bude Váš vztah k němu úplně jiný. Jste úplně normální ženská a vše co potřebujete je jen čas 🙂 Držím pěsti 🙂

lenkavd
22. led 2015

@tulikiss já to blbě napsala, nejdu tam se sebou, ale jako operatér. Jsou to dvě operace, jedna smutnější než druhá, ale za tu naděj pro další život to stojí a pak člověk čte toto :-/

somalicats
22. led 2015

@tulikiss @lenkavd @koncita a další - jééé, to jsem zas přišla o kus zábavy, teď sem napíšu a za chvíli to zavřou... Teda ale fakt jsem se pobavila. Btw. takhle se vyjadřují příslušnice jisté menšiny, ještě tam chybí jedna hláška a bude to dokonalé... 😀

mon_88017
22. led 2015

@amazonka.k konečně někdo normální, kdo nás, kterejm to mateřský cítění nenaskočilo hned, neodsuzuje 😎 A že nás je hodně, jen se o tom bojíme mluvit, aby na nás někde nevylítla nějaká d_dee 😎

somalicats
22. led 2015

@lenkavd no jo, internet snese vše... By mě zajímalo, jestli by byla schopná tohle říct některé z nás do očí...

Strana