icon

Maminky s průměrnými platy i byty, ale s paní na úklid, rychle sem

guinea
24. led 2018

Ahoj všem. Od té doby, co mám dítě, mám doma neskutečný nepořádek ☹ Samozřejmě průběžně uklízím, ale nestačí to vůbec, a větší úklid dávám jen na úkor spánku nebo práce (pracuji z domova). Nejsme sociální případ, ale ani bohatí podnikatelé, ve všem tak průměr, byt 3+kk. Poslední dobou přemýšlím čím dál víc o paní na úklid, třeba jednou týdně - jestli by to nebylo řešení, jak žít víc v klidu (protože mě ten nepořádek neskutečně točí).
Tak se ptám - jsou tu nějaké maminky, které to mají s příjmy i bydlením podobně, ale paní na úklid mají? Jak vám to funguje, jak často chodí, kolik stojí, a jak to přijal partner? Moc ocením jakékoli rady a zkušenosti (ohledně cen ideálně Praha a okolí).

Strana
z3
mku
24. led 2018

Necetla jsem vsechny diskuze tady, ale ja pani na uklid 100% doporucuji a neni to proto, ze bych byla lina uklizet. Naopak... ja uklid povazuji za zpusob relaxace... jenze, pri plnem uvazku (a dochazeni domu po pate odpo) a aktivnim zpusobu zivota moc casu na uklid nezbyva... kazdy den varim teplou veceri, takze nevim kdy pres tyden bych tak uklizela... takze k nam jednou v tydnu chodi pani a uklidi co ja nestiham. Sama si jen zehlim a samozrejme uklizim prubezne pres tyden, pani pak vydrbe koupelny a detailne setre prach, vytre atd. Radsi jdu v manzelem a dcerou o vikendu na kolo, lyze atd nez abych kazdy vikend travila surovanim. Staci co mi zabere prani a zehleni.
Vloni jsem otehotnela a sice jsem byla celou dobu na neschopence, ale bylo mi tak zle, ze jsem o to vic byla rada, ze mam nekoho kdo mi pomuze a nemusim se stresovat, ze je vsude prach...
A ted jsem na rodicaku a pani mame stale.. radsi se omezim, ale budu se venovat detem a manzelovi nez abych vecne litala se smetakem...

terezapetrova
24. led 2018

@natysnovec samozrejmne je to na každém ja jen popsala jak to dnes chodi a ze tim pádem logicky toho hlidani tolik neni.. Nic vic

mku
24. led 2018

Jinak jeste doplnim ze platim 150kc/h, jsme stredocesky kraj...

luckylee
24. led 2018

Ja se porad odhodlavam a furt jsem se k tomu nedostala.😀 Jako davat 1000kc a vic mesicne nekomu za uklid si dovolit nemuzem ale rada bych konecne mela umyte okna a vydrhnutou kuchyni a koupelnu.😁
Uklid nesnasim a neumim.Nikdo me to neucil a ja kdyz mam delat nejaky velky uklid tak mi to trva nekolik hodin a vysledek nejasny...a stejne celou dobu premyslim jak by bylo hezke si radsi se synem stavet kostky nebo s manzelem sedet na gauci.😁

rousse
24. led 2018

Moje máma si jako "vedlejšák" založila úklidovou firmu a od té doby ji využívám pravidelně. Jsem strašný lempl na úklid, s malou jsem 2x denně venku, ve volném času pletu, šiju, háčkuju a na úklid nemám ani buňky, ani energii ani náladu...manžel je ještě větší bordelář než já. Pravidelně každoročně si objednávám generální úklid (když jsme na dovči), a několikrát ročně mytí oken. Pravidelný úklid zatím nemám objednaný, pořídila jsem robotický vysavač před rokem a to je, dle mého, zatím jedna z nejlepších investic v naší domácnosti. Jede každý druhý den, není potřeba vytírat tak často, jednou za čas na to vlítnu a je to. WC a koupelnu jednou týdně uklidit zvládnu i sama.... ale to je zatím jedno mrně, otázka je, jak to bude ve větším počtu. Myslím, že nebude dlouho trvat a paní na úklid k nám bude chodit pravidelně🙂

cokoladovakocka
24. led 2018

K nam chodí paní na úklid roky, už jako k bezdětným, pokračovat bude, až se mimino narodí - taky zastávám názor, že pokud mě to nebaví, můžu si službu klidně zaplatit. Manžel to vidí stejně, prapůvodně to byl i jeho nápad, prý má partnerku, ne služku. My platíme 150 Kč/hod., takže se cena odvíjí od toho, co po ní chceme. Já se přiznám, že jsem pintlich, takže po paní na úklid chci i mytí mikrovlnky, otírání lamp a dveří atd., takže úklid našeho 4+1 jí trvá déle, ale je to na domluvě - dělala by i míň, kdybych chtěla.

bayt
24. led 2018

@cokoladovakocka u nás taky - mytí trouby, někdy lednice, někdy oken, dveře, lišty, lustry. Ono se to nezdá, ale je toho fakt hodně.

pavca1982
24. led 2018

Je to služba jako každá jiná a za mě je to super věc.S manželem jsme to už taky řešili a až půjdu za rok do práce, tak chceme taky paní na úklid.Vidím to tak 1x za 14 dní.Rozhodně je lepší se věnovat rodině než 2hodiny šůrovat barák😊😉

cokoladovakocka
24. led 2018

@bayt Jo, presne! My to taky stridame - nekdy okna, nekdy lednice - ne vzdy vsechno najednou, ale postupne jakoby "vygruntuje" cely byt.

berenika39
24. led 2018

@cokoladovakocka jj. taky to tak mám. přihodím stovku, dvě, a poprosím o další "vícepráce", které mě momentálně točí.

dzejn002
25. led 2018

@lendy1 Ahooj, mě Tvůj tip přišel vhod! Chtěla bych se Tě zeptat, jestli myslíš, že ta verze pro Mámy by byla vhodná i pro dvouleté dítko co se skladby jídla a ‘zdravosti’ týká? V květnu se nám narodí prďolka č. 2 a já bych dovoz kvalitního jídla ve všední dny aspoň první měsíc ocenila. Mám představu, že bychom se podělily o tu největší porci. S malou jsme měli velké potíže 2,5 měsíce a já kolikrát opravdu neměla čas ani jist, ne tak vařit a tak se teď chci připravit a pokud bude vše v pořádku, tak si pěkně užiju dovču od vaření. To je moje představa. 🙂

shine2015
25. led 2018

@dzejn002 dovoz jídla ať už obědy nebo nákupy jsou super... Jan bych to využila hned ale k nám nejezdi... ale přiznám se ze když se mi nechtělo vařit měla jsem asi 3 jídelny vytipovany a v 11 sedla do auta a do 12h jsem byla doma a to jsem se loudala.... jidlonosic a pekne s sebou a já byla v klidu ze nemusím vařit.... nebylo to každý den ale 2x do tydne a někdy i 4x 😉
Uvítala bych i nákupy domu a jak!! Doufam ze je k nám brzy zavedou!

sakina99
25. led 2018

@barchen mluvite mi uplne z duse! Ja tady zasla nad temi cenami za uklid, 2,5h za 300,- a tak...pred uklidem take vzdy uklidim hracky, nadobi, pradlo atd. a ocekavam ze prach bude utren i pod ramecky, vazami atd. ne jen okolo, ze bude vsude radne vyluxovano a pak az vytreno a hlavne vana bude umyta, vazne nekecam, ze ani jedna pani nebyla schopna dobre umyt vanu, pritom ja to.ma za 5min a to jsem i treba 2x poprosila, aby vana byla poradne, pak prijdu, prejedu prsty a spina...takze vzdycky se zase vratim k uklidu sama, me to moc bavi, uklizim vlastne porad, jen ten hruby uklid 1x tydne ktery zabere 4h bych proste rada sverila pani na uklid, abych si nemusela zarizovat hlidani pro syna, ktery mi odmita pomahat a boji se vysavace...

lendy1
25. led 2018

@dzejn002 ja myslim ze jo. Mrkni na jidelnicek v tom programu pro mamy a uvidis, co to je za jidla. Celkove ty jidla jsou lehci, je to strava pro kojici zensky, takze zdrava strava, dost bilkovin, optimalne sacharidu, nic smazeneho, ostreho, presoleneho a pod..Ty jidla sestavuje vyzivovy poradce a pani muzes taky zavolat, jsou tam prijemny a zodpovi vse. Jo a muzes to zkusit treba na tyden a uvidis, jak ti to bude vyhovovat a pak prodlouzit. Da se i dokoupit treba polevka, salat...Ja jsem moc spokojena a opravdu mi to s tim miminkem dost usnadnuje zivot. Jako neco to stoji, ale zase...nemusim litat do obchodu s novorozencem, nemusim varit, myslet na to, co budu jist, co nakoupit...

klaras26
2. únor 2018

Ahoj ,tal ja uklizim 1xtydne 3hodinky u jedne rodiny ale v Nemecku na cene jsme se domluvili tak ze mam 280kc na hodinu. Uklizim vzdy to co potrebuji .Vzdy si o to reknou.

guinea
autor
2. únor 2018

@klaras26 A co tam většinou uklízíš? To ti přijde OK a co už ne? Já samozřejmě mám představu, co bych potřebovala, ale ráda si poslechnu názor nebo rady druhé strany!

klaras26
2. únor 2018

@guinea Uklizela jsem kompletne celou kuchyn i v suplikach,kompletne koupelny,pokojicek,loznici ale bez satny,vsude prach,na jare me cekaji okna ,kolikrat vysaju a vytru ale to nemusim(ma to na starost druha uklizecla.To mi prijde v pohode,co bych neuklizela jsou hracky (To me rekli at to hodim na jednu hramadu kdyz uz tedy pokoji ek presaju).Co bych nedelala by bylo zehleni a prani,veseni pradla a lezt nekde po vyskach nebo prevlikat postel ;)

shine2015
2. únor 2018

@guinea ono jet o vždy na domluvě - co jsem mluvila s kamarádkama tak záleží co si reknes... nezapomeň i na dveře na kliky omyt ledničku zvenku atd vím ze kamarádce chodí paní a ta i žehlí i pere.... a bere 120kc na hodinu... okna jsou 2x do roka a to bere zvlášť...o úklid v polickach v kuchyni nebo ve spíži si říká 1x za měsíc....
Hlavně poprvé nedomlouvej nic definitivně ale řekni ze se ozves a projdi s to..

guinea
autor
2. únor 2018

@shine2015 Jo to je dobrý nápad, myslela jsem na to že bych si nejdřív někoho pozvala na jednorázovku - "jarní úklid", a až pak bych když tak domluvila něco pravidelného...

shine2015
2. únor 2018

@guinea dej si inzerát a pozvi si klidně jich víc a vyzkoušej... a pak se rozhodni která ti sedne.... 😉 my bydlíme na vesnici takže mam smůlu než by k nám dojela zaplatím i dost za cestu ale stejne budu hledat ... chci někoho úplně cizího .... ne z vesnice a pečlivého ale tak nějak rozumne..

brunetka11
2. únor 2018

Za mne jedny z nej investovaných financí.
Volno večer a hlavně víkendy, kdy si můžeme užít čas s dětmi, nebo jen jednoduše si dopřát pyžamový den...
Do paní na úklid jsme šli, když jsem s první dcerkou začala pracovat při rodičáku.
Aktuální paní nám i žehlí. Je velmi pečlivá a profesionální.
Takže za mne rozhodně ano.

balet
2. únor 2018

Když byla dcera malinka, chodila k nam slecna jednou tydne na bezny uklid bytu 3+1. Mame ve meste VS, takze jsem studentku nasla rychle. Brala si stovku na hodinu, takze mesicne me vysla cca na 600 kc. Bylo to fajn, jit na procházku a prijit do uklizeneho. Chodila k nam asi pul roku. Od roka dcery uz to zvladame sami. 😉

renatalen
5. únor 2018

Jej, ja bych pani na uklid brala vsemi deseti. U nas na vsi ale nikoho nesezenu:( U nas doma je permanentni bordel- dve deti, oba praci na smeny.

klaras26
5. únor 2018

@guinea Pocitej ze me cela kuchyn dala zabrat 6 hodin...Komplet supliky utirani prendavani..uf

guinea
autor
5. únor 2018

@klaras26 Právě že s tím počítám, ze to musí zabrat hodně času, proto nemám nikdy šanci to sama udělat, za momentálního stavu věcí..

montyjack
18. črc 2018

@absintka19 My treba mame uklizeci pani uz par let, jeste nez jsme meli dite, radeji si uzijeme volny cas spolu.

Strana
z3