icon

Mateřské galeje. Co Vás nakopává?

diva_ziva
26. srp 2020

Zeny, 3.5roka na materskej a mam toho com dalej tym viac plne zuby. Od začiatku to pre mna bolo narocne, prve dieta bolo narocne mimino a teraz je z neho narocny vzdorujuci trojletak, ktory poriadne trasie vsetkymi mojimi programami, presvedceniami, ocakavaniami a hlavne mojimi nervami. Dieta c. 2 sa nastastie zlutovalo a az na pozieranie piesku vo velkom a vecne utekanie prec je v pohode. Ale nebavi ma to, cely den len okolo deti sa tocit, ta nesloboda, tie rozbroje, hysteraky, a emoce. Viem si poziadat o pomoc, muz aj babicka funguju, ale aj tak ma to s nimi nenaplna, nebavi, netesi. Proste si pripadam ako vecne v depke. Piste mi prosim tipy, ako sa z toho vyhrabat, kde najst tesenie sa zo života, co vas nakopava v tom, ze to ma s detmi zmysel. V tej blbej praci clovek dostal aspon vyplatu, nejaku spatnu vazbu a 5 tyzdnov dovolenky. Tady nula nula prd, ziadna satisfakcia, ziadna dovolenka. Diky 🙏🙏🙏

Strana
z2
sumitra
1. zář 2020

Ahoj, me nejvic na pocity vyhoreni a nastvani a frustrace pomaha chodit co nejvic ven s detmi mezi lidi. Jsme 4 rodiny v sousedstvi a travime cas spolecne. Odpozorovala jsem, ze nejvic v nervu jsem, kdyz jsem s detmi dlouho sama. No a pak chodim 3x tydne cvicit, endorfiny mi hodne zvednou naladu a celkovy pocit te sebe. A jednou tydne chodim do prace, tam se citim zase "chytra a dospela" 😁. Takze u me tak. Chapu te, taky toho mam casto plne zuby, i kdyz ty moje prtata miluju nade vse.

niki1107
1. zář 2020

Najít si koníček a mít nějaký cíl - ať už je to přečtení knížky, prostě cokoliv... Máme dvouletou dceru, jako miminko byla uplakaná, nespavá, neodložitelná, teď je hyperaktivní a uvztekaná, ale já se třeba dala na cvičení a formování postavy, takže když přes den spí, tak se věnuju sobě a dělám to, co mi dělá radost. Stereotyp to je, ale cítím se fajn, po mateřské to bude větší blázinec, takže si to užívám 🙏

katkatomaskova
1. zář 2020

@diva_ziva To nelze, protože v podstatě co uklidím, ona okamžitě zase rozbordelí 😂 Jí zatím pomáhání v úklidu nic neříká. Nevidí v tom zábavu. Takže jak to mám nastavené, mi vyhovuje 🙂
U tebe je náročné, že ti už po obědě nespí... Držím pěsti, máme to náročné, ale všechny děti jednou vyrostou a začnou být samostatné jednotky 🙂 My bychom si měly spíše užívat tu dobu, po kterou nás potřebují, časem nás budou odstrkovat... 🙂

katkatomaskova
1. zář 2020

@sumitra Tohle je hrozně fajn, mít někoho, s kým se dá trávit čas 🙂

diva_ziva
autor
1. zář 2020

@katkatomaskova Tak to chapu! Tak jsi rada, ze si muzes chvilku v klidu uklizet, ze? 😁 Ale presne jak pises, proste to chce vsetko cas. A moje dcera uz v 3.5r je mnohem samostatnejsi. Takze je tam vize. 😁🙈

diva_ziva
autor
1. zář 2020

@niki1107 Tak toto se mi libi moc. Venovat se sportu a postave. Taky by jsem se rada na to zamerila. Diky za motivaci!

niki1107
1. zář 2020

@diva_ziva Není zač 😊, já vlastně až na mateřské zjistila, co ve mně všechno je, zhubla jsem během pár měsíců kila, která mi 10 let překážela (nebyla jsem tlustá, ale prostě se necítila dobře), začala cvičit a teď, po 5 měsících je z toho životní styl, mám docela vysekanou postavu a tohle vše přispívá k tomu, že je člověku fajn 😊. Takže ráda budu motivovat, protože díky tomu získávám neskutečný množství pozitivní energie 🙏. A najdi si to, co tě bude bavit a bude to pro tebe reálné - u mě třeba nehrozí běhání nebo chození do fitka, nemám hlídání, cvičím jen doma podle videí na YouTube od LadyLab přes Pamelu Reif a další, do toho denně x kilometrů, jak lítáme s dcerou venku, jím zdravě, ráda peču zdravější dobroty a sem tam zaprasím 👍😁.

katkatomaskova
2. zář 2020

@diva_ziva Přesně, prostě vydržet, než se prcci trochu osamostatní 🙂

Strana
z2