Nezájem o partnera, ztráta "chuti"
Ahoj holky. Myslela jsem, ze se mi to nikdy nemuze stat, ale stalo. Narozenim syna jsem pritele odsunula na druhou kolej. Prisla jsem uz v tehotenstvi o sexualni apetit. Syn ma rok a pul a "chut" se stale nevratila. Pritel me podezira z nevery a ja na to nemam ani pomysleni. Nejde o to, ze me to snim nebavi ale ze se mi proste nechce. Porad litam kolem maleho a nemam na to chut a nezajima me to. Pritel je podrazdeny, nastvany, tak se hadame. Co mam delat? Koupit nejake tabletky? Stalo ae to nektere z vas?
@kulihrasekzeleny já večer, když jsou kluci v posteli, masiruji chodidla a hladím záda, libuje si že je to lepší než sex..
Zkus se jen přitulit, pomazlit, a když si to mylně vysvětlí jako chuť na sex, tak mu vysvětli, že po celém dnu přebalování, běhání za ditetem, a domácích prací jsi fakt utahaná a už nemáš sílu ani chuť...
@kulihrasekzeleny a kojis jeste? Pokud ano, je to hormony
@kulihrasekzeleny Ahoj, já na to mám tedy jiný názor, než některé holky 🙂 Samotné se mi to nestalo - naštěstí, ani po druhém porodu, ani teď ve třetím těhotenství, kdy po práci ve firmě a následovné obíhačce okolo dvou hyperaktivních skřítků také večer padám na pusu, ten sex neberu jako hérodický sportovní výkon, spíš sblížení a krásnou chvilku s manželem 🙂
Ale plně chápu, že to má každá jinak, to je v pořádku.
Na druhou stranu jsi rok a půl od porodu, nemáš doma malé miminko a chtěj nebo ne, sex do zdravého vztahu patří 🙂 Pokud není zdravotní problém - a i ty se dají řešit. Ty bloky psychického charakteru bych se tedy snažila odstranit tím spíš. Je dost možný, že když se fakt párkrát přemůžeš, přijdeš tomu znovu na chuť 🙂 a přestane se ti to tolik protivit. Zkus si s tím spojit ze začátku i něco příjemného pro sebe - nalijte si před tím skleničku něčeho dobrého, co máš ráda nebo si udělej radost nějakým krásným prádlem, košilkou, ve které se budeš cítit úžasně.
Uvidíš, že když na tom zapracuješ, zlepší se vztah i jiných rovinách 🙂
@michaela_2
Jak jsem psala, u mne to prostě rok a půl souviselo nejspíš s kojením, ale to nebyla jen nechuť psychická a únava, ale já pravděpodobně kvůli hormonům byla děsně suchá, i přes kvanta lubrikantu jsem byla po sexu celá dodřená a bolavá, a to nešlo o žádný divoký sex, spíš naopak, pak jsem párkrát kvůli tomu bojovala s kvasinkou. Prostě to nešlo. Až jsem přestala kojit, tak se to srovnalo zase do normálu.
@kulihrasekzeleny k te pomoci - manžel pracuje od 7 ráno cca do 19h do večera . Když byly naše děti ve věku jako je váš syn, nepomahal nijak 🙂 proste nás živil a velmi nadstandardne, štvalo mě to občas - ale člověk nemůže mít vše 🙂. Byla jsem rada, ze jsme spolu večer - když se vrátil z práce a já dala děti spinkat. Teď jak jsou vetsi, podniká s nimi sem tam sporty apod. Tráví s nimi čas 🙂
Ale on vždy pracoval a pak potřeboval chvilku vypnout - nebylo to tak, ze by měl svoje koníčky a nebo chodil večer na pivo - to by se mi pak ta absence jeho pomoci taky nelíbila.
Každopádně já mohu aspoň využít svou babičku - skřitků prababicku - díky ni jsem dokončila VŠ se 2 dětmi a i teď je pohlídá když marodí abych mohla do práce 🙂
@kulihrasekzeleny Normalni..🙂Casem se zlepsi!
@kulihrasekzeleny měli jsme s druhým dítětem i obden, ale s věkem frekvence přirozeně klesá, takže bych se nedívala jak to mají vedle, ale jak to vyhovuje nám
Ja uz prave nekojim. No a samozrejme, ze se premaham nechci aby mi utekl za jinou. A vcera jsem vymyslela spolecnou koupel az maly usne. Vzala jsem si sexy satenovou kosilku a samozrejme jsem usla, kdyz jsem uspavala maleho... Jsem proste unavena a nemam na to naladu ani trochu :( chci se na to tesit a ne to delat a donucenim a stve me to
Kdyz se narodil prvni, frekvence nic moc, ale tak jednou týdně. Kdyz jsem odstavila, slo to i dvakrat. Psk jsem otehotnela s druhou a bylo mi tak zle, ze to meho chapaveho a tolerantniho manzela ani inenapadlo. A ted se k tomu fakt musim donutit, stale kojim, v noci treba i 10x a padam na hubu. A to mam mamku v duchodu bydlici 15minut od nas a manzel prijde z prace a prebira starost o sviste. Ale kombinace kojeni a nevyspani je pro muj apetit vrazedna. Mluvili jsme o tom s manzelem, mrzi ho to, ale chape a snazi se drzet, aby podle jeho slov nebyl sexualni loudil.
@kulihrasekzeleny Pokud je taková únava, tak nemusí být dobré lámat to přes koleno. Lépe začít skleničkou, povídáním nebo lehkou masáží. Tím se zlepší komunikace a když partneři cítí blízkost, tak pak nakonec se zlepší i intimita fyzická. Jděte na to v krůčcích. A partnerovi řekněte, že Vám na něm záleží a chcete s ním trávit čas.

U nás se frekvence také hodně snížila, ale párkrát měsíčně k tomu dojde (a pak je to super)...teď cca před týdnem se mi však stalo, že jsem se rozbrečela, jak mi to bylo nepříjemné...čekáme druhé, tak nevím, jestli se zbláznily hormony či co, ale fakt se mi dotkl prsou a mě začly téct slzy a skoro jsem na něj řvala, at na mě nechmatá, že je to hnusný....no jako chudák, samozřejmě to nepochopil a já ještě mín, nedalo se to zastavit...naštěstí je manžel velmi chápavý, objal mě, omluvil se (za co chudák :/) a spali jsme...Doma pomáhá hodně, i s dcerkou...resp. nepomáhá, je to doma nás všech, tak se o něj společně staráme.