Od nástupu dětí do školky jsem stále nemocná

kkoudelka
4. led 2018

Od nastupu deti do školky jsem casto nemocna. Rymu a virozy bych asi ani moc neresila, ale za rok mam pata ATB na anginu. V lete mi vzali jednu mandli, ale od te doby dvoje ATB na anginu/ streptokoka. Podle prakticke lekarky to nekdy tak byva, pry deti tahaji domu bacily a me telo se s nimi musi vyrovnat. Plus s bacily v kolektivu dospelych po navratu do zamestnani.
Je to sice hezke vysvetleni, ale mně se to opakovane brani ATB vubec nelibi a byt takto opakovane nemocna take ne. Poslednich 20let jsem temer nemarodila a ted si to vynahrazuji. Nemel nekdo podobny problem, prosim o radu, jestli vam neco pomohlo. Dekuji

smrkalek
5. led 2018

Nechte si udělat testy na EBViry a uvidíte. Pokud se prokážou (nezdravé hodnoty), většinou to léčí penicilínem a pak 6 měsíců dieta jako nic smaženého sýry jen do 30% tuku v sušinách, žádná čokoláda. Je to hlavně stresem. Takže co poradit. Radit mi jde 😉 Krevní testy, po tak častých virózách, krevní obraz asi nebude dokonalý. Mě pomáhalo železité víno z lékárny. Dodalo mi energii. Nebojte, pije se po panácích, jinak vás může prohnat. Vitamíny, pestrá strava. Najít si čas pro sebe/seberealizaci (běhání, šití, pletení, joga, posezení s přáteli). Prostě něco kde budete jen vy sama za sebe. Držím palce ať se vám to povede.
Já nepatřím k matkám které s nadhledem zvládají denní povinnosti jako lepení očička, podávání různých medikamentů (ošetřování moluska, krvácející zadeček, oteklého pinďu, něco na imunitu...) a snažit se přijít včas do školky. K tomu nekonečné dětské choroby od rýmiček bůh ví z čeho až po virové zápaly plic (tak nevím z čeho) Do práce píšu omluvy denně, že příjdu později.
A když k tomu všemu přijde období více narozenin nebo vánoc, tak mě to semele a skončím na ATB. U mě to teda platí téměř na 100%. Měla jsem ATB na jaře pak cca před měsícem a teď je mám zase. Navíc mám "alergie" na některé lidské normální bakterie. Jakmile se mi tvoří hleny a neplivu je ven, ale polykám, můžu do týdne očekávat zhnisané mandle a teploty.
S dětmi to je pravda. Taky sem od nich ledacos chytila. Teď naposledy mladší podpořil mojí angínu a opary, Bertík trochu pokašlával. Přesto sem po něm dojedla polívku a 2 dny nic, říkám si dobrý. Tak když opět nesnědl oběd, tak sem ho měla já. A to už nebylo dobré. 😉 Holt nepoučitelná matka. Držte se Lucka

lajla
21. čer 2019

Juknete na institut celostni mediciny, jen ty nej nej nej zk