Partner si mě po porodu nechce vzít, co s tím?
Dobrý večer ženy, mám trauma z toho, ze si me můj partner po porodu syna nechce vzít.....přitom me.přijde naprosto nemyslitelné, už jen to být jakoby napsány každý zvlášť v papírech ve školce ci škole, co s tim mam delat? Lidé kolem me, především bezdětný se zasluhují a berou jak o život a na mě to doléhá čím dal víc......
Já si právě taky myslím, že to není jen papír. Ať z citového tak i z praktického hlediska je lepší, když jsou rodiče manželé. Ale znám mnoho mužů, kterým dítě připadá jako menší závazek než svatba. Což je nesmysl. Dítě bude jeho do konce života. S manželstvím to tak být nemusí. Každopádně, můj manžel naštěstí pochopil, že je pro mě manželství důležité. Ale vím, že kdybych to nechtěla já, tak se do ženění nehrne a klidně by se mnou žil na hromádce. Proto mi nepřijde od věci, když žena řekne muži, že chce, aby byli manželé.
@zdendula82 u nás to bylo totéž. Když bych o tom nemluvila a nezdůraznila, jak je to pro mě důležité, taky bych byla doteď svobodná. Je pravda, že nakonec to romantické požádání přišlo od něj ve chvíli, kdy jsem ho nečekala a ani tomu v první chvíli nevěřila, ale když bych "netlačila", tak by se k tomu nerozhoupal zcela jistě. I on sám říká, že když by nebyl životem dotlačen k termínu maturity, přijímačkám na VŠ, státnic apod. tak by nikdy tyhle zkoušky neměl. Prostě on je ten, kterého je potřeba do určitých situací dotlačit. Tím ale nechci říct, že přítel zakladatelky je na tom podobně, ani že na tom takhle jsou všichni muži.
Dite je pro chlapa mensi zavazek. Proste kdyz nechce se zenou byt, sbali se a odejde. platit bude alimenty. Horsi je byt zenaty a mit spolecny majetek, ktery se musi delit, popripade po rovodu platit manzelce vyzivne.
Kdybych se s chlapem domluvila, ze se vezmeme a on potom nechtel, videla bych to jako podraz. Pro me je svatba velmi dulezita, i kdyby se neco stalo. Mit s chlapem dite a nebyt s nim vdana by mi pripadalo ze mam s nejakym panem dite a nejsme ani do rodiny.
Mnoho muzu ma nekde deti a to neznamena ze jsou s pani do rodiny. Chlap ma s byvalkou treba deti, ale prece neni s byvalkou rodina.
To ze mam s nekym deti, neznamena, ze otec mych deti je ma rodina.
Takze za me snatek ano. Bych si zjistila volne terminy na urade a pritele bych se zeptala, ktery Termin by se mu hodil. Nevidim to jako nuceni k necemu, ale splneni jeho slibu ktery mi dal. Domluvili jsme se na svatbe, tak svatba. To bych si s nim nikdy nemusela nic domlouvat, kdyz on teda sve sliby plnit nemusi
Já osobně bych se tedy neponižovala ač by si mne chtěl před porodem vzít.Za prvé bych si přišla trapně do svatby chlapa nutit ,,ikdyž to slíbil,, a za druhé by mně hryzalo proč ten obrat.Naopak nechala bych ho být a netlačila.
K čemu je dobrý pocit ,,jsme rodina,,když vím,že do svatby jsme nešli oba stejným dílem.
Jak by Tě mohla svatba-manželství těšit 🙂 Lidi se přeci berou,že chtějí oba a ne jeden s nožem na krku nebo donucení ☹
Ahoj u nás je to opačne... čekáme druhe ditko a přítel by si mě asi rád vzal..ne že by na mě tlačil to vubec nee ale když se nás někdo zeptá "kdy jako bude svatba" tak přítel řekne at se zeptají mě že na něm to nezávisí. upřímně jsem svobodumilující člověk a to, že budu mít s jednim člověkem 2 děti je pro mě už takový závazek že alespon trochu té svobody si uchovat potřebuji...alespon malinko 🙂 abych zustala štastná potřebuji pocit nezávislosti, svobody...Děti maji příjmení po přítelovi - z duvodu že jeho příjmení je zvučnější.
@viivienn tak nějak to taky vidim, me sice chlap požádal o ruku dva měsíce po narození malé, ale když jsem pak viděla, jaký problém má už jen s tím mi napsat seznam lidi, co tam chce nebo společně vybrat nějaké místo, tak jsem byla tak otravena, ze jsem jakékoliv plánování svatby a svatbu celou zrusila
@janice1980 vite ono je sice fajn mít pocit aspoň trochu té "svobody" ale být manželé s dětmi je i o něčem jiném...nikdo nechce nic přivolávat,ale jako manželka jsou ty výsady jiné než jen jako partnerka...proto jsem ráda že jsme se nakonec taky vzali...u třetího, bylo načase😂
Taky nejsem vdaná a jsem za to rada,u nás tlačí pritel ale pro me svatba nic neznamena,pro me je trochu smesne,ze bez svatby nejsme rodina...no hahaha nepotřebuje k rodinné pohodě stejne příjmení. Jedině co me mrzi,ze dcera nemá příjmení po me..ale před porodem mi to pridlo tak nějak samozřejmý ze ho bude Mít po otci..ted mi vadi když mi u dr. Říkají prijmenim,ktere není moje...
@janice1980 Manzel par tydnu pred nasi svatbou skoncil po urazu v nemocnici na operaci. Kdyby na tom byl hur a nezvladl by me nahlasit jako osobu,ktere muzou davat info,jen jako s pritelkyni by se se mnou vubec nikdo nebavil,prestoze jsme spolu bydleli nekolik let. Tehdy mi doslo,ze to fakt neni jen kus papiru.
@pajula123 presne to je ono! To neni jen o romantice, ma to i spoustu praktickych dopadu. Hlavne v pripade tragickych udalosti.
Nejdůležitější je o tom komunikovat..ne nějak naznačovat, nebo brblat, nedejbože něco vyčítat...ale normálně si sednout a promluvit si o tom...pokud se máte rádi a chcete spolu být, tak je svatba logickým vyústěním zvlášť v případě, že máte miminko. Udělala bych dobrou večeři, nachystala romantické prostředí a hezký večer..někdy v jeho průběhu (ne hned) bych se o tom nenápadně začala bavit, jakože co s námi bude, jak to vidí do budoucna...minimálně zjistíš, na čem jsi, můžeš mu říct, jak to vidíš ty, jak by se ti to líbilo..hlavně si myslím, že 3m po porodu je fakt brzo...miminko je nová věc, je to spousta změn, které je potřeba vstřebat. A třeba to nechce tak, aby jste s vyplazeným jazykem sotva zvládali dítě a do toho s hubou na podlaze zařizovali svatební koláčky ;) Může to být cokoliv, ale musíš se ho zeptat. Uraženě mlčet, nebo doufat, že nějaké náznaky zaberou..nezaberou...buď se tomu tématu vyhýbá záměrně, protože něco chystá/ nebo se ženit nechce, nebo je natvrdlý a nenapadne ho, že při tom maminkovském zápřahu bys měla pomyšlení ještě na vdavky🙂
@pajula123 To je pravda ale pro mě tedy stále ne duvod ke svatbě..informaci by v tom případě dávali jiným příbuzným a od těch by se to holt dozvěděla já, v tom nevidím žádný plus nebo mínus že bych neměla informace první.. já spíše vidím třeba mínus v tom že jako manžel/manželka má člověk i nějake zavazky...a lidi se mění a představa že nekoho mohu dokonale znát a lide se nemění je mylná....a nechci nest zodpovědnost za chování a činy chlapa...člověk nikdy neví..nehledě na problemy při eventuelním rozvodu... který hrozí v 50% ... myslím že máme krásnou rodinu i bez svatby, daleko hezčí než kdokoli vdaný/ženatý v mem okolí..vážíme si sebe a je nám pěkně.
@janice1980 Tak predmanzelska smlouva? Problemy pri rozchodu ale muze delat i nesezdany clovek,zavazky taky leckdy vznikaji i nesezdanym.
Ja bych informace o partnerovi nemela od koho ziskat,vztahy nejsou vsude idealni...
V tom je právě ten problém v dnešním světě -nikdo nechce nést zodpovědnost. Já jsem byla vždy proti manželství - 2x jsem ukončila vztah s muži, kteří po mě chtěli onen závazek. Pak jsem potkala Jeho a bylo rozhodnuto. Aneb když ho miluješ, není co řešit. Teď jsme rodina, teď je to ono.

@lajla Jj, tj také pravda. Proto si myslím, že postup nejdřív svatba a pak dítě není vůbec špatný, v opačném případě se toho moc dělat nedá.