Malý málo přibírá, co dělám špatně?

klara015
18. lis 2017

Ahoj holky
Potrebuji radu.
Maly se narodil 2.11 s 48cm a porodni vahou 3290 po propusteni spadl na 3130g.
Po tydnu navsteva u dr. maly pribral na 3240g a dalsi tyden u dr. vaha 3280g.
Pribirani nam teda vubec nejde :( (kojim)
Davala jsem kazdou chvilku,ale maly usinal a spis dudlal nez by sal. Na doporuceni dr. mam kojit po 3hod i vecer. Je to asi o neco lepsi. Vyhladovi a pak pekne saje,ale obcas i po tech 3hod usina a to predtim vyvadi a hleda prso a dela buhvi jaky ma hlad a kdyz mu pak to prso po tech 3hod dam tak parkrat zasaje a spi :( Co delam spatne??
Muze to byt mym mlikem?
Mliko mam,kdyz kojim z jednoho prsa z druheho to tece docela dost 🙂 tak kde je chyba?a obcas mi po kojeni ublinkne, tak se jeste bojim, ze to co spapa vyblinka (je to ale spis ublinknuti, ne nic velkeho)
Co mam vice udelat aby pribral?
Za tyden nas ceka opet prevazeni, tak snad se to pohne k lepsimu.

olga_
18. lis 2017

@klara015
Zkusím ti dát několik rad. Důvěřuj svému tělu a svému dítěti. Koj na požádání, vyprdni se na rozestup tří hodin, to je největší nesmysl na světě, který tě při všem to převažování atd. nakonec povede k přechodu na UM. Zklidni se, odpočívej, kojení si vem jako téma č. 1, nechej ho klidně dudlat. Kojit se oba naučíte jedině kojením. A jinak hlavně kojené děti přibírají skokově, některé se dostanou na porodní váhu dokonce až po měsíci...
Pokud si nejsi jistá technikou a efektivitou, zkus mrknout sem: www.mamila.sk, tam jsou videa a můžeš přes ně najít i nějakou LP, která přijede k tobě domů a mrkne na to, jak to děláte.

absintka19
18. lis 2017

Pokud chces aby sal prikladej casteji a mozna by bylo vhodne zavolat laktacni aby koukla zda spravne obejme prso pusou, bradavku i dvorec.

evee24
18. lis 2017

Po 3 hodinách he blbost. Já kojila na pozadani a když mi moc usinala hned tak sem simrala pod bradickou. Aby zase sala. Pokud nemáte starší dite tak bych si zalehla do postele a kojila.

looolaaa
18. lis 2017

no to jsou ty slavný 3 hodiny 🙂 - by mě zajímalo kdo na to přišel :D že mimino může pít po třech hodinách, že jsou to zázračný 3 hodiny :D (mluvíme o MM) kojila bych jak to jen půjde a jak bude chtít a z obou prsů 🙂
první byl jak ty popisuješ - slavný 3 hodiny a nedopadlo to. Napodruhý jsem kojila tak jak jsem chtěla nebo chtěl syn a kojila jsem plně 10 měsíců 🙂 Mlíko je určitě dobrý! a každý mimčo není dělaný na to aby jelo půl kila týdně. Držím palce ať se nějak sžijete 😇
(ale jo - jestli je spaví, v noci bych do něj šťouchla ať si taky pososá 🙂 )

absintka19
18. lis 2017

Mimo rec 🙂 ty znas Dominika Bořka 🙂 ja jsem mu sefovala, supr kluk !

sarkoc
18. lis 2017

Vůbec nekoukejte na radu těch tři hodin...nebojte, ze když budete kojit častěji, ze bude moc probírat nebo tak něco, z MM určitě detatku na obezitu nezadelate...ja kojila dcerku plne do 6.5 měsíce, na požádání kdykoli, občas jsem nedělala nic jiného, ale pak jsem se naučila u toho číst, tak jsem buď četla nebo se učila němčinu a měla jsem i pocit vyuziteho času...ale většinou jsem si to "jen" užívala...a užívám doteď, dcerce 25 měsíců, do dvou let jsem stále kojila kdykoli na požádání, teď kojime před spinkanim v poledne a večer a po probuzení ráno, neumím si představit, ze jednou skončíme 😕

klara015
autor
18. lis 2017

@absintka19 je to muj bratranec 🙂

absintka19
18. lis 2017

@klara015 to je nahoda 🙂 fakt skvely kluk !

klara015
autor
18. lis 2017

@absintka19 dnes zrovna u nas byl s jeho rodici a s brachou a jeho zenou podivat se na naseho maleho 🙂

gabkekoczi
18. lis 2017

U dcery jsem měla obdobný problém s usínáním. Jen se přisála, tak v tu chvíli usnula. Zkoušela jsem šimrat, trošičku tahat zezadu za vlásky a tak, ale nic nepomohlo. Tak jsem odsávala a dávala z lahve, u které kupodivu nespala. Dodnes nechápu. Takže zkoušet různě šimrat a probouzet.
A co se týče váhy, tak u syna mi na lepší váhové přírůstky pomohlo střídat prsa. 5 minut jedno, 5 druhé. Kojím teda po 3 hoďkách, ale když se stane, že chce dřív, tak samozřejmě dostane.

opifka
18. lis 2017

Pridavam se k nazoru, ze tri hodiny rozestup je kravina. Koj, jak vyzaduje mimi. Ono vi, kdy je najezene a pokud se pri kojeni nevzteka, neplace atd., tak je to v poradku. A kdyz usne a nechce se vzbudit, tak ho nechej a dokrm, az se probudi. Mne taky rad usinal u prsa, ale tim castejsim kojenim se dokrmoval sam. A pak mel brisko jak meloun 🙂

zuziry
18. lis 2017

Ahoj, jak psaly ostatní 3 hodiny rozestup je blbost. Píšeš teda, že hodně spinká. Usuzuji tedy, že nepláče a bříško ho třeba nebolí, to taky mimča hůř baští.
Řekla bych, že je malej asi slaboučkej a unavenej...
Co bych zkusila já :

1) Zkusila bych při kojení pokud začne usínat stimulovat ho pod bradou prstem, aby víc polykal a aby pil cca aktivně 10 minut, nechat odříhnout a zkusit ještě nabídnout druhé prso ( běžně jsem ze začátku kojila cca 30-40 minut ).

2) Další možností je před každým kojením odstříkat cca 20-30 ml mléka, aby pil je to tučnější.

3) Na to ublinkávání můžeš zkusit nutriton
http://www.jaknamiminka.cz/reflux-u-kojencu-bli...

5)Vůbec bych se nebála zkusit lahev jen na dokrm...nemyslím umělé mléko, ale to tvoje.Mám 3 děti, všechny byly kojené a u třetího už jsem taky používala lahev a na kojení to nemělo vůbec vliv...použila bych jí jen na dobu nezbytně nutnou, aby zesílil a pak se napapal pořádně sám ( třeba prvně dát prso a pak ještě lahev ). Já sem používala tommee tippee ( tvar je hodně podobný bradavkám )

Určitě můžeš zkusit kontaktovat tu laktační poradkyni.
Mě taky vyhovovalo spát s miminkem a kojit v noci v leže, to se vždycky kluci totálně přecpali 🙂 a hlavně jsem se pořádně vyspala, ani jsem v noci nepřebalovala, jen kojila tak nějak v polospánku 🙂

Hlavně se nestresuj, to půjde neboj.

luska__
18. lis 2017

Ahoj, Ja bych začala s tim, ze bych si zjistila , kolik vypije. Pediatr by měl půjčit váhu/ pripeadne se dá za poplatek na mesic půjčit.
Kdyz uvidíš , ze si bere optimální množství na svůj vek, tak bych Kojila vždy, kdyby chtěl. On to pozná , ze ma hlad. A pokud uvidíš , ze pije dost a Furt nepribira , tak by ti měla doktorka poradit. Me pomohla homeo v porodnici. Narodil se 3140g a u doktorky 4. Den po narozeni ( 3 den nas pustili dóm? Měl 3150g

cerena
18. lis 2017

Ahoj, už je tu spousta rad, tak mozna se budu opakovat. Ja ze začátku též pořád řešila, zda mala přibírá, zda mám dost mléka, po jaké době kojit, z jednoho nebo z obou prsou... No blázinec. Nejlepší je kojit opravdu kdykoliv si mimčo řekne (třeba i každou hodinu). Dát jedno prso, nechat odříhnout (to je většinou probere), dát z druhýho prsa. Když usíná (je malinkej, je to normální), tak jak říkaly holky, polechtat pod bradou, apod. Přes noc bych budila, jen jestli spi vic jak 3 hodky v kuse. A ty hodně pij kojící čaje a celkově tekutiny. Uvidíš, že to bude dobre. Na kojeneckou váhu bych se vyprdla, akorát budeš z toho ve stresu. Hodně štěstí, ať se to brzy zlepší.

swetlusska
19. lis 2017

Já jsem taky neřešila nějaký 3 hodiny, hned jak jsem vypadla z porodnice, tak jsme si jeli svůj režim. Nejdřív nepřibíral moc, pak skokově hrozně moc, pak zas skoro nic, ale neřešila jsem to nikdy. Nikdy mě ani doktorka nestresovala naštěstí...

zuziry
20. lis 2017

S tou kojeneckou váhou bych asi taky počkala ...myslím že by tě to mohlo moc stresovat. Líbí se mo příspěvek cereny 😉. Neboj, začátky jsou trošku těžší, ale to půjde.

ladyhacek
20. lis 2017

rad ykoj po 3h jsou ze staré doby. Koj jak si řekne a častěji. Syn se narodil malinký. Jeden týden přibral třrba 80g druhý 300g a kojila jsem pořád stejně co 1-2h.
Ještě jak kojíš? Z jedno prsu jendo kojení a z druhého další? Takto jsem to někde četlo nebo mi bylo doporučováno. Pak jsem napsala laktační poradkyni a ta mi doporučla kojit z obou prsů - nastalo zlepšení syn vydržel déle a více papal 🙂. Zus ji změnu polohy nám se pak lépe kojila na tzn. fotbalistu (dítě ze strany v podpaždí) Hodně pij!! Mléko pak lépe poteče. Piješ fenkylový čaj? Není jen na prdky, ale měl by i podpořit tvoru mléka. Jez hodně vývary a nesmli na to zda přibírá nebo ne. Užívej si společní chvíle. Dej si ho tělo na tělo.