Které části Ostravy jsou nejlepší pro bydlení?
Ahojte. Zvažujeme sťahovanie sa do Ostravy ( muž ma skvelú pracovnú príležitosť). Vedeli by ste mi poradit aká časť mesta je naj? Počuli sme že Hrabůvka je super. Chceli by sme byt/dom kúpiť nie prenajať. Deti nemáme. Ďakujem
@bonavoxa Dubina, Hrabůvka je mordor i pro Ostraváky 🤭 Já jsem spokojená ve Výškovicích. Mám tu všechno co potřebuju. Třeba hodně je tady vychvalovaná Poruba. Tak tam bych zase nemohla bydlet já, obrovská a škaredá. A tady některé části jsou šílený, obzvlášť u Duhy. A Leninka je teda nic moc.
@kvmatonka No dovol.. škaredá nic moc? A já potkávám turisty, kteří si Porubu fotí 🙂 Ale některé obvody mi jsou bližší než jiné, to uznávám.
@kvmatonka No dovol.. škaredá nic moc? A já potkávám turisty, kteří si Porubu fotí 🙂 Ale některé obvody mi jsou bližší než jiné, to uznávám.
@andelka architektonicky uznávám, že je Poruba zajímavá. Je to můj subjektivní pocit, nelíbí se mi ten odkaz na sovětskou architekturu 🙈 nemůžu si pomoct, proto to "škaredá" Poruba má i hezké části, ale zrovna okolí Leninky fakt nee.
@bonavoxa Já jsem do Hrabuvky chodila na SŠ a teda 😀ráda jsem se vracela zpět do našeho Tetrisu ( Poruby)
@andelka vidíš já zase studovala OA v Porubě a trpěla 4 roky tam 😁 ráda jsem se vracela do svého Starého Zábřehu 😂 Ale teď jsem ráda, že jsme s manželem skončili ve Výškovicích, jsme tu spolu už skoro 20 let
@andelka architektonicky uznávám, že je Poruba zajímavá. Je to můj subjektivní pocit, nelíbí se mi ten odkaz na sovětskou architekturu 🙈 nemůžu si pomoct, proto to "škaredá" Poruba má i hezké části, ale zrovna okolí Leninky fakt nee.
@kvmatonka A přitom obvykle Hlavní třída a 1. a 2. obvod je top a oceňovaný 😁 To je zajímavé. Mě to baví, architektura má spoustu detailů, které se dají najít, třeba domovní znamení na domech na jediném nábřeží, které není u žádného břehu řeky 😀
Podobnou architekturu má i Havířov.
@andelka vidíš já zase studovala OA v Porubě a trpěla 4 roky tam 😁 ráda jsem se vracela do svého Starého Zábřehu 😂 Ale teď jsem ráda, že jsme s manželem skončili ve Výškovicích, jsme tu spolu už skoro 20 let
@kvmatonka Každému co jeho jest 🙂 V Zábřehu jsem byla na zámku, tam to bylo fajn. Jinak ho moc neznám.
@kvmatonka A přitom obvykle Hlavní třída a 1. a 2. obvod je top a oceňovaný 😁 To je zajímavé. Mě to baví, architektura má spoustu detailů, které se dají najít, třeba domovní znamení na domech na jediném nábřeží, které není u žádného břehu řeky 😀
Podobnou architekturu má i Havířov.
@andelka právě i Havr nemám ráda 🤭 jako takhle, nejraději bych se viděla někde v roubence v Beskydech 😁
můj taťka bydlí u Krajského úřadu a je to tam super, vše kousek UAN , zastávky na všechny strany OV. klidně bydlení
Ono je podle me velky rozdil i v ktere casti te casti 😅 jako chytnout byt trea u ubytovny v hrabuvce bych nechtela, ani chodit po obchodech treba do hlubinaku ( jih)
Nebo bydlet u knihovny taky ne , je to tam ponure...
Porubu na sidlisti ani na lenince si taky nedovedu predstavit 😀
Centrum tez nemusim, maximalne nekxe v zadu primo u komenskych sadu ...
Ja uz bych si v Ostrave nevybrala ...
Ted me nenapada misto, kde by se mi libilo bydlet ( klidne i zadarmo)a nebylo by to bud skarede, nebo vsude daleko , nebo zacpy...
Když jste zvyklí na centrum Olomouce, tak pak jedině centrum Ostravy, což je Moravská Ostrava, nebo pokud chcete klidnější část tak Slezská Ostrava, ta je kousíček od centra. Hrabůvka, Dubina, Výškovice a celkově Jih se vám nebude líbit, když jste zvyklí na centrum. Já bych tam nebydlela ani zadarmo. Máme tam známého policistu a ten vždycky říká, že co se týče kriminality je snad nejhorší část Hrabůvka. Poruba je fajn, co se týče zeleně, o víkendu tam rádi zajdeme, ale taky to není pro každého. A nevím jak teď, ale jednu dobu tam byly hlavně družstevní byty a byl problém sehnat byt do soukromého vlastnictví. Na tohle je ideální to centrum. Je sice dražší, ale seženeš tam pěkný byt do svého vlastnictví.
Když jste zvyklí na centrum Olomouce, tak pak jedině centrum Ostravy, což je Moravská Ostrava, nebo pokud chcete klidnější část tak Slezská Ostrava, ta je kousíček od centra. Hrabůvka, Dubina, Výškovice a celkově Jih se vám nebude líbit, když jste zvyklí na centrum. Já bych tam nebydlela ani zadarmo. Máme tam známého policistu a ten vždycky říká, že co se týče kriminality je snad nejhorší část Hrabůvka. Poruba je fajn, co se týče zeleně, o víkendu tam rádi zajdeme, ale taky to není pro každého. A nevím jak teď, ale jednu dobu tam byly hlavně družstevní byty a byl problém sehnat byt do soukromého vlastnictví. Na tohle je ideální to centrum. Je sice dražší, ale seženeš tam pěkný byt do svého vlastnictví.
@petaov Pořád stejný, hodně v družstevním a půlka Poruby je Heimstaden, takže nájemní.
@kvmatonka 😁 To sedí. Takže podstatné pro diskuzi je, že je to ještě oblast Zábřeh.
Nedokázala bych bydlet v Dubině, to bylo absolutní peklo... řada stejných paneláků..bych si musela najít nějaké znamení, abych trefila. Jim, co tam bydlí, to nepřijde, ale takhle někomu odjinud...
@bonavoxa na Dubině 😝
@bonavoxa na Dubině 😝
@veronicka89 nech bejt 🤭 je ráda, že se orientuje... ještě ju opravovat.
@petaov tak velká kriminalita je i v Porubě. Kámoška tam bydlela léta a odstěhovala se pryč, bydlela kolem Leninky, takové ty průchody z hlavního tahu na ty nádvoříčka, furt vyktadené auta, rozbité okna, v noci feťáci. Hrabůvka ta starší část je v pohodě, horší je Dubina, ty výškáče. U nás ve Výškovicích je klid, sem tam černo 🤭
@veronicka89 nech bejt 🤭 je ráda, že se orientuje... ještě ju opravovat.
@kvmatonka Správně 😁 Díky. Na nebo v....nikdy bych tam nebydlela...netrefila bych domů.
@bonavoxa vyznat se tam je uplne v pohode , stačí vědět kterým směrem chces jit. Ja bych tam nebydlela kvuli vseho ostatního...
@veronicka89 A co je to teda to ,, všechno ostatní "? Ať se vrátíme k tématu diskuze? Já bych v Ostravě bydlet nemohla vůbec, ale třeba ti, co se tam narodili, na ni nedají dopustit.

@kvmatonka 😁 To sedí. Takže podstatné pro diskuzi je, že je to ještě oblast Zábřeh.
Nedokázala bych bydlet v Dubině, to bylo absolutní peklo... řada stejných paneláků..bych si musela najít nějaké znamení, abych trefila. Jim, co tam bydlí, to nepřijde, ale takhle někomu odjinud...
@bonavoxa Já jsem do Hrabuvky chodila na SŠ a teda 😀ráda jsem se vracela zpět do našeho Tetrisu ( Poruby)