icon

Maminka z Ostravy, s termínem v létě

karkulka789
4. bře 2018

Najde se maminka na pokec , která čeká miminko a je z Ostravy?Ja čekám mimčo na konci srpna😊

Strana
z5
za_bu_ska
25. bře 2018

@zofinecka Předpokládám, že se to zvládnout dá. 🙂). Julinka půjde do školičky na dva dny v týdnu, mám hlídací babičku na dvě dopoledne v týdnu a zbytek nějak zvládám pracovat z domu. (Podnikám a nepřerušila jsem si činnost ani po prvním porodu..) Jak bude malá ještě nelozící, tak ji budu prát s sebou do práce... Bude to masakr, ale zvládnem to.

za_bu_ska
25. bře 2018

Už víte, kde budete rodit?

snahnah
25. bře 2018

@za_bu_ska Doufám, že ne doma nebo na dálnici :D Budem se stěhovat za Ostravu, takže pak to vyjde přibližně stejně do Poruby nebo do Opavy. Jinak u prvního jsem si z domu došla pěšky na Fifejdy na kontrolu 2 dny před termínem a už jsem musela zůstat.

zofinecka
25. bře 2018

@za_bu_ska já první rodila na fakultce a tam už nikdy. A druhé na fifejdach a tam půjdu.i teď. Mají to tam teď zrekostruovane. 😁

za_bu_ska
25. bře 2018

Loni jsem rodila taky na Fifejdách a půjdu taky zas tam 🙂. A taky to mám v pěší vzdálenosti 😀
@zofinecka
@snahnah

zofinecka
25. bře 2018

@za_bu_ska tak já to v pěší záležitostí nemám ale bydlištěm tam spadáme. 😉

snahnah
26. bře 2018

@zofinecka Proč na fakultce už nikdy? Ségra tam byla teda už před 11 lety a říkala, že byla spokojená. Já naopak nemám hezké vzpomínky na Fifejdy. Jako rodička bez tatínka jsem tam byla za exota (měla jsem s sebou mamku), furt někdo lozil na pokoj, neustále do mě cosik píchali a ač to měl být nadstandart, toaleta a sprcha byla přes chodbu. Po napíchnutí epidurálu jsem si chtěla trošku odpočinout a nabrat sílu, tak neexistovalo a sestra mě vyhnala na chodbu, kde jsem omdlela. Při tlačení mi tak drželi nohu, že se mi vyhodila kyčel a ve finále mě MUDr.při šití seřval, že co brečím, že mě to přece nemůže po injekci bolet. Na šestinedělí to taky bylo psycho, ale vedle ležící paní druhý den odešla na reverz, tak jsem měla klid.

snahnah
26. bře 2018

Jinak jak jsem na Fifejdách ležela předloni na gyndě po krvácní po konizaci a loni na ORL po operaci mandlí, tak to bylo v pohodě, milé a ochotné sestřičky 🙂 Až na ten budíček od úklízeček. Nejdřív jedna s hadrem rozrazila dveře a utřela parapety a rovné plochy. O chvíli později druhá se smetákem a vytřela podlahu a jedna si vždycky strašně chtěla povídat :D

juliem
26. bře 2018

Holky ja pochazim z Opavy. Je tam krasna porodnice ale vzdy kdyz je vaznejsi pripad tak prevazeji do Poruby.. Ac jsem mlada, tak nekolik lekaru nezavazne na sobe mi rekli, ze mam jit do Poruby (moje srdicko je slabsi). Sice v Porube jsou komunisticke pokoje (lezela sem 2 tydny zpet v porube na gynek.- porodnic. Odd) ale zase pry nejlepsi vybaveni 🙂

zofinecka
26. bře 2018

@snahnah no tak to já měla na fifejdách zase porod luxusní. I na šestinedělí v pohodě. Zato na FN jsem byla velmi zklamaná. Vůbec se o nás na šestinedělí nestaraly a nic nevysvetlilily.

snahnah
26. bře 2018

@zofinecka Tak to by mi vyhovovalo, kdyby se nestarali 🙂 na Fifkach se prave starali az moc, az jsem si musela dupnout, ze jdu po 5 dnech se 4 kg ditetem domu.

snahnah
28. bře 2018

Červíček hlodá, projíždím recenze na porodnice. Na Fifkách návštěvy dopol. hodinu a odpol. 2 hodiny, v Porubě jen hodinu odpoledne, to se mi tam rodinka nestihne vystřídat :D Pak jsem taky narazila na todleto, chce se mi zvracet https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/... Byla jsem s nima na pokoji, když se to stalo. Je mi líto toho kluka, ale ta matka si za to může sama svým přístupem a vysoudí 20 mega???

zofinecka
29. bře 2018

@snahnah jo ty návštěvy na fifejdách jsou lepší. Já bych navíc i chtěla nadstandard. Ale dobrá porodnice ve Vítkovicích.

snahnah
29. bře 2018

@zofinecka To už bych to opavákům moc komplikovala :D

za_bu_ska
29. bře 2018

@snahnah Jakým přístupem si za to mohla sama?
Je pravda, ze Vitkovice si holky taky hodně chválí....

snahnah
29. bře 2018

@za_bu_ska Dite narozene v terminu s porodni vahou 2 kg, matka kuracka. Na pokoji se rozcilovala, ze si nemuze jit zapalit. Cely den se valela s casopisama a nudila se, protoze nadstandarty s tv byly obsazene a dite ji v postylce hladovelo, protoze nejak nemela zajem kojit. Miminko bylo takove klidnejsi, spave, tak sestricky doporucily pred kojenim prebalit nebo i oplachnout, at se probere. Udelala to jednou s otravenym oblicejem... V noci chrapala tak, ze ji ani ten muj krikloun neprobral. I vysetrovatel u vyslechu mi potvrdil, ze pristup matky byl ponekud laxni a ze to byla blba souhra okolnosti a chyba na obou stranach.
Kamaradky byly ve Vitkovicich taky spokojene.

snahnah
3. dub 2018

Hlásím, že dnešní vyšetření OK, až na srdce, které prý nešlo úplně vyšetřit, že je otočený zády a furt sebou mlel. A že to bude na 80% holka 🙂

zelenaesmolda
3. dub 2018

ja jsem z ostravy ale rodim koncem dubna

zofinecka
3. dub 2018

Já jdu na kontrolu zítra tak jsem zvědavá.

snahnah
14. dub 2018

Potkám se s některou v úterý od 12:30 v pavilonu D ve FNO? 🙂

zofinecka
14. dub 2018

@snahnah se mnou určitě ne. Co se tam děje?

snahnah
14. dub 2018

@zofinecka FECHO druhý pokus 🙂

za_bu_ska
14. dub 2018

Ja byla ted ve ct na 2.kontrole FECHO... jeste jdu jednou na kontrolu za mesic... tentokrat nastesti vse ok, tak jen pro jistotu

zofinecka
15. dub 2018

@snahnah aha. Tak tak já na takové vyšetření nechodím. 😀

zofinecka
15. dub 2018

Já byla teď ve středu na cukrovku, tak jsem zvědavá jak to dopadne. V úterý jdu na poradnu

snahnah
15. dub 2018

@zofinecka Jaké to bylo a kde jsi byla? Jdu příští týden a bojím se, že to tentokrát vybliju.

zofinecka
15. dub 2018

@snahnah byla jsem na Hornické poliklinice a byl to teda záhul. To 3 hodinové sezení bylo za trest.

za_bu_ska
15. dub 2018

@zofinecka
@snahnah
Mě poslal doktor do Mephacetra do Poruby - vysledky jsem mela uz kolem poledne - aspon tedy, kdyz jsem byla na te cukrovce predloni. Uz se toho desim, hlavne, ze mi nebude dobre a bude se treba test muset opakovat :(

zofinecka
15. dub 2018

@za_bu_ska mě to neřekli, jen ten počáteční výsledek a zbytek pošlou dr.

za_bu_ska
15. dub 2018

@zofinecka Tak to má asi každé centrum jinak... Uvidím, třeba mi ty vysledky tentokrat taky nedají 🙂, jdu ve čt

Strana
z5