icon

Čerpání podpůrčí doby

lucie2512
23. zář 2016

Ahoj holky, nevěděla jsem přesně do jaké kategorie to zařadit, ale nevíte prosím co to znamená? Jako že už mám vyčerpané peníze při DPN a už dál nic dostávat nebudu? To nejde ne? Abych byla bez peněz. Vždyť termín mám až 20.10. A co do té doby než dostanu rodičák? Děkuji za každou radu.

Čerpání podpůrčí doby
vojtisek2007
23. zář 2016

@lucie2512 řekla bych že musíš požádat o vyplácení nemoc.po skončení pod.doby,protože nejsi práce schopna a vzhledem k tomu,že jsi těhu a budeš natupovat na mateřskou/rodičák, tak by ti to měli schválit.....nic nezkazíš,když si zavoláš na čssz(ossz) odkud ti nemoc.vyplácí a zeptáš co máš dělat dál....

maximys
23. zář 2016

Mám pocit, že podpůrčí doba jde na žádost prodloužit o dalších 350 dnů - tobě před porodem by to podle mě měli schválit. Jakou máš pracovní smlouvu? Na určito, na neurčito, nebo seš v ochranné lhůtě, máš nárok na mateřskou? Ale jinak podpůrčí doba je skutečně doba, po kterou je vyplácena nemocenská, dál nemáš nárok, i když pracovní neschopnost trvá... Myslím, že zavoláním na sociálku skutečně nemáš co ztratit 🙂

lucie2512
autor
23. zář 2016

@vojtisek2007
@maximys Ano děkuji..nic jiného mi nezbývá...na mateřskou nemám právě nárok..a pracovní smlouvu mi ukončili, takže po skončení marodní musím jít i podepsat výpovědní sml. 🙄