Výpověď ve zkušební době ze strany zaměstnance po ÚP

zurkova
3. zář 2014

Byla jsem 5,5 roku na rodičáku s děckama, pak jsem nastoupila na ÚP a po týdnu jsem si sama našla práci. Tu ale nezvládám fyzicky a chci odejít ve zkušební době po 14 dnech od nástupu do zaměstnání. Nevíte, jestli dostanu peníze na ÚP, když se znovu zaregistruji? (Před rodičákem jsem pracovala 5 let v jiném zaměstnání.)

werunkaw123
3. zář 2014

Pokud skončíte sama tak nedostanete z ÚP nic. Případně dávky ze sociálky.

suzanna123
3. zář 2014

Já bych si rozhodně počkala na odpověď od někoho, kdo ví, o čem mluví... Já si tedy nemyslím, že kdo skončí sám, nedostane nic, ale že záleží na tom, jak dlouho jste registrována atd. Anebo ještě líp - zítra si na ÚP zavolejte a zeptejte se (můžete si zavolat na jakýkoliv ÚP, pokud se vám nechce mluvit přímo s tím vaším).

xpila
3. zář 2014

@werunkaw123 Proč by neměla dostat nic? Pěkná blbost. To, že skončí sama, má maximálně tak vliv na výši, ne na nárok!!!

Osobní péče o dítě do 4 let věku se považuje za náhradní dobu zaměstnání, tudíž nárok na podporu je. Rozhodná doba jsou poslední dva roky. Mimochodem se nejedná o výpověď ve zkušební době, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době.

Dobře je to popsané např. tady http://www.mesec.cz/mzdy-a-duchod/mzda-a-plat/p....

vrana
3. zář 2014

Na UP jsem byla od kvetna do cervence, odesla jsem ve zkusebni dobe ze zamestnani, kam jsem nastoupila po rodicovske. Od UP jsem dostala 45% platu po dobu 5 mesicu, vyplatili mi dva mesice, 1.8. Jsem nastoupila jinam. Pokud bych zase skoncila, vyplati mi ty zbyvajici.

http://www.mesec.cz/mzdy-a-duchod/mzda-a-plat/p...