icon

Chci dát dítěti jméno, co není v kalendáři

tulipanecek
17. srp 2015

Maminky,které jste dávaly dětem jméno,co neni v kalendáři,prosím vás,chtěla bych se zeptat....Chci dát jméno Dan a to neni v kalendáři...Musím na matriku nebo si někde zažádat o zapsaní do kalendáře??Děkuji za odpovědi 🙂

Strana
z2
tiburcia
17. srp 2015

@anezkanovakova Florián je krásné jméno,mě doma neprošlo, ale máme podobné 😀

tiburcia
17. srp 2015

Nevadí, že jméno není v kalendáři, pokud je v knize od Knapové - Jak se bude jmenovat ani nemusíte řešit nic na matrice. Dan tam je, takže netřeba nic řešit 🙂

verusinek
17. srp 2015

Není potřeba chodit na matriku. Nikolas v kalendáři nebyl, když se narodil a Tobias není vůbec.

andrrriiik
17. srp 2015

Ahoj,stačí si na netu najít jména schválená matrikou,a pokud mezi nimi bude i Dan,stačí nahlásit v porodnici.Já mám Maxe,v seznamu je,takže jsem nemusela hlásit nebo žádat o schválení na matrice 🙂

tulipanecek
autor
17. srp 2015

Super ,děkuji za odpovědi 🙂

beruskanula
17. srp 2015

@anezkanovakova : jednoho Floriánka/Floriho máme 🙂 😵

eva118
17. srp 2015

@anezkanovakova Když jsem čekala druhé mimčo, koupila jsem si rozšířený kalendář se jmény schválenými Ústavem pro jazyk český, takže si myslím, že tato jména by se bez problému měly dávat. Florián má svátek společně s Květoslavem- 4.5. 😉 .

ivaflo
17. srp 2015

Ja s jednim Florianem cekam 2.dite....ale on neni Cech... jinak super jmeno...

ev13inka
18. srp 2015

tak mě docela překvapilo, že podle toho odkazu má naše malá svátek jinak než v některých kalendářích, ve kterých náhodou je, Ellu mám ve svém diáři 16.3. a na stránkách je 19.2., tak nevim, kdy máme slavit svátek 🙂

nonnni
18. srp 2015

@ev13inka si losnete...my si take vybrali den, jak se nam libilo, respektive jsem jmeno nasla ve dvou kalendarich a dala rodine vybrat a bylo🙂 Prostredni je v podobne variaci v kalendari a nejstarsi jsem nasla jen v jednom kalendari a tak jsem to datum nemenila🙂

atenka46
18. srp 2015

Jejda to jsem netušila ze se jménem múzou byt takové problemy! Každopádně pochopila jsem to dobre, ze kdyz budu rodit v jiné zemi a v RL uz bude mit maly jmeno tak me ho v CR musi přijmout?

nonnni
18. srp 2015

@atenka46 dle mych zkusenosti ano...dcera je jedina s timto jmenem v cr...nikdo nerekl ani slovo.

melis7
19. srp 2015

@tulipanecek Ja mam spoluzakaco se jmenuje Dan a je mu uz prez 30.Tak si mydlim,ze s timhle jmenem problem urcite nebude.
Ne s kazdym jmenem,co neni v kalendari je problem.Dan bude urcite OK.

zanri
19. srp 2015

@tulipanecek Mám knížku od p. Knappové - Jak se bude Vaše dítě jmenovat? - a jméno Dan lze dát bez problémů. Dan, biblické jméno j. hebrejského původu, znamená - rozsoudil, soudce - svátek slaví 17. 12. jako Daniel

zanri
19. srp 2015

@ev13inka Ela, Elena - svátek má 16.3.

zo_ja
19. srp 2015

@cukrik123 V tý knížce od Knappový spousta jmen, který jdou normálně dát, vůbec není. A jsou to jména, která jsou v ČR dlouho. To jen tak na doplnění, že tam zdaleka není všechno. A taky mraky jmen, co mám okolo a problém s ním nebyl.

Eh, jinak na informace z matriky nespoléhat, někde si to úřernice dělají dost po svým. A někde jsou vstřícný a ochotný, ale nebrat to, že "na matrice řekli, tak to tak je".

marecek4
19. srp 2015

Radoslavu mi taky zrušili a dali Natašu a problém nebyl-spíš pak mi ji přejmenovávali ve školce na Radmilku-i přes upozornění že se tak nejmenuje,a že se mi to nelíbí

zo_ja
19. srp 2015

@anezkanovakova Florian je docela normální starobylé jméno, jenom v ČR se moc nedávalo.... v jiných zemích jo http://www.pozary.cz/clanek/991-sanctus-florian...

zo_ja
19. srp 2015

@atenka46 Jo, přece je jedno, jestli přijedeš s miminem týdenním, ročním, nebo pubošem, přejmenovávat ho nebudeš 😉

zanri
19. srp 2015

@eva118
@anezkanovakova
to je zvláštní, podle knížky má Florian (Florián) svátek 11.6. - mám sice starší vydání, ale v kalendáři je fakt 4.5.

tulipanecek
autor
19. srp 2015

@zanri Děkuji za odpověď....už jsem to našla,že má svátek stejně jak Daniel a jaký má původ 😉

Strana
z2